BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #673200 przez Kaś_O
dzień doberek.,,

Moofka zdrówkam uważaj na siebie. Najlepiej to łóżko, ciepła herbatka z miodem i cytrynką i czosnek.. Wiem bo sama się ostatnio z tym borykałam tylko ja miałam mega kumulację bo od męża i syna dostałam i wyleżeć nie miałam jak. Więc nie patrz na pracę tylko na zwolnienie jeśli się gorzej czujesz..

Aga powodzenia na wizycie. !!! Oby zobaczył uwolniony pęcherzyk. :D
co do M jak miłość ja też kiedyś oglądałam a że moja mama ogląda to jak czasem u niej jestem (teraz niestety bardzo rzadko albo ona u nas) to sobie ogląda a ja automatycznie z nią. Ni w ząb nie wiem o co chodzi teraz. Tyle wątków porobili, nowe osoby jakieś intrygi a ostatnio jak widziałam zapowiedź to normalnie jak super film sensacyjny.

Asia natychmiast odstawiaj kawę. Kawa i tak niewskazana w ciąży więc odstawić będziesz musiała. Ja też lubię taką z ubitym mleczkiem i w ogóle ale przeważnie ze starbucksa po prostu ubustwiam, ale szczęście bo tutaj go nie ma (nawet nie chcę myśleć ile tutaj kawa by kosztowała w starbucksie) A w domu mimo że mamy ekspres to tylko mąż taką dobrą robi. Ale ostatnio przed ciążą przez przeprowadzki nie piłam i teraz też w sumie w ogóle nie piję. Chociaż obiecałam sobie ze jak w lipcu zawitam do wawy to kawkę sobię strzelić strzelę taką karmelową. Ale tam więcej mleka i lodu i bitej śmietanki niż kawy.
I się rozmarzyłam :P Hehe Asia spróbuj ograniczyć i przerzucić się na zbożową. Pamiętam w pierwszej ciąży miałam z tym mały problem i właśnie inka mi nie wchodziła a kupiliśmy kawę zbożową i taka sama prawie a jak pijesz z dużą ilością mleka to w ogóle. Ogólnie kawa też wypłukuje magnez z organizmu i w ogóle kobietą nie służy bo o dziwo u mężczyzn nie robi takiego spustoszenia w organizmie. Kiedyś na studiach na zajęciach o tym mielismy..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673215 przez Agnilla
Kaś, moja kumpela też właśnie w ciąży przerzuciła się na zbożową i tak jej w sumie zostało do dziś.w sumie jej na zdrowie to wychodzi
ja kawoszem nie jestem, wypiję może jedną kawę w tygodniu, ale to taką jakąś macchiato albo jakieś mega mleczne cudo. ale herbat duzo pije. teraz mam faze na biala z malina w domu i czerwona w pracy. z ta czerwona to w sumie nie powinnam przesadzac
normalnie chciałabym aby mi lekarz powiedział, prosze nie jeść słodyczy bo pani w ciąże nie zajdzie :D to byłby kopniak :D

11 lata 6 miesiąc temu #673221 przez Asia K
Kaś , jak w koncu zajde :silly: to na bank nie bede pila bo w pierwszej ciazy jak jeszcze nie wiedzialam , tylko sie domyslalam ze cos tam sie dzieje to natychmiast odstawilam i nawet mnie nie ciągnęlo :)
Ale teraz to jakos bede musiala cos z tym zrobic :dry: i chociaz zmniejszyc ilosc dziennych dawek :silly:

Agi ja slyszalam ze jak przyszla mama przed poczęciem je duzo slodyczy to bedzie miala córcie :woohoo: - ciekawe czy to sie sprawdzi :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #673232 przez Kaś_O
Raczej nie bo ja jestem bardzo słodyczolubna i przed poczęciem Czarka jedliśmy dużo słodyczy dlatego na starcie sporo przytyłam bo właśnie jakoś w tamtym okresie sobie nie ograniczałam i mam chłopca :) Za to jak bum cyk cyk jakoś miesiąc po zapłodnieniu jak mnie odrzuciło od słodyczy to pierwszy trymestr w ogóle ich nie jadłam..

a faktycznie w ciąży nie ma się ochoty na kawę kawę

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673246 przez issska1986
Asia, a ja w tej mojej madrej książce wyczytałam ,ze dieta ma wpływ na płeć, bo spożywanie niektórych produktów zakwasza ph w śluzie czy coś takiego i jednej z płci latwiej dotrzeć...

A w ogóle musze się dziewczyny do czegoś przyznać...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #673282 przez Agnilla
Iss, wyluzuj, na jezu siedzi Lil i jeszcze troche posiedzi ;)
póki nie ma @ jest nadzieja, pamietaj :) i bzykaj sie ile wlezie ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673286 przez Kaś_O
Issska nie masz co się załamywać bo co ten test mógł pokazać nic.. Do 12-tego jeszcze tydzień czasu nawet jakby ma wtedy zrobiła tydzień przed spodziewanym okresem to by mi nic nie wyszło.. Więc bierzemy się w garść i czekamy na termin małpiszona..

Coś pogoda się dziś zmienia u nas i fatalnie się czuję, źle spałam masakra. W nocy popadało, z rana piękne słoneczko i pogoda super a teraz naszły znowu chmury i się zanosi na deszcz. A mi głowa już eksploduje i spać się chce, Czarek też nie ma humoru, niczym nie mogę go zabawić. I maruda straszna.. uh.. niedługo pora snu to mam nadzieję że wylenię się na kanapie chociaż tyle do zrobienia jest :(

edti: chyba wszystkie zaczęłyście dzielnie pracować ;) a u mnie słonko wyszło i lepiej się czuję, Czarek śpi i już obrobiłam pół domu :D pranie pozbierane, nowe wywieszone, kwiatki podlane, śmieci wyrzucone i zupa dla syna wstawiona. Mogę spokojnie usiąść na chwilkę..

Aga ta bransoletka co wstawiłaś jest genialna, napewno sobie taką zamówię. Uwielbiam szary kolor i strasznie mi się spodobała. :) a jak da się jeszcze ten różowy sznureczek wymienić na bardziej wrzosowy to po prostu 1 lipca po USG składam mailową prośbę :D jak będzie synu to wezmę dwie :P

11 lata 6 miesiąc temu #673375 przez Agnilla
no ja troche sie wzielam za robote, bo wychodze dzis szybciej ze wzgledu na lekarza
Kaś, a Czarula to długo Ci śpi w dzień?
moja siostra ma takie problemy z usypianiem, bo maluchy sie wolaja nawzajem, raz wchodzi do pokoju a one w jedym lozku czytaja ksiazke po ciemku :P
co do bransoletki Kaś, to ja mam jeszcze taki mocny fiolet jedynie w tych odcieniach, ale być może jakby miała więcej zamówień to coś będę domawiała to sobie zobaczysz. ten fiolet o którym mówię jest tych dwóch grubych kolorowych z weekendu

11 lata 6 miesiąc temu #673387 przez ann-sunshine
Mloda gratulacje i powodzenia na nowej drodze życia. I oby wasza nowa rodzina szybko się powiększyła. A owu na urlop czeka jak nic.

Asia to jesteśmy w jednym wieku, bo ja też 31. więc się pytam, gdzie ty za stara na dziecko???!!!

Asia to masz nauczkę, żadnym II krechom na teście owu nie odpuszczać. Brać męża w obroty i do dzieła :-).

Agi, mam propozycję, testy od moofki nie przydadzą Ci się, więc prześlesz je kolejnej z nas i tak będziemy je sobie przesyłać aż wszystkie zobaczą maliny na ciążowych.

Agi, coś zestresowana jesteś, że te sny tak cię męczą i dręczą.

Moofka a alergii na trawy pylące nie masz? Bo lekarz niewiele Ci zaleci, poza wypoczywaniem i piciem dużych ilości płynów.

Asia jedzenie aż tak bardzo nie rozwodni moczu żeby zafałszować testy, tak myślę.

Agnilka 3mam kciukasy za wizytę i duże pęknięte jajo.

Asia też lubię kawę. Co prawda pilnuję się, żeby była to 1, max 2 dziennie, ale też rozważam odstawienie na jakiś czas. Tylko boję się, bo pierwsze dni po odstawieniu kawy są koszmarne, chodzę wtedy śnięta i przymulona.

A dajcie nazwę jakiejś kawy zbożowej?

No to Kaś rzeczywiście sobie odpoczęłaś podczas spania Czarka, nie ma to tamto.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673428 przez Agnilla
no powiem Ci Ann, ze faktycznie ostatnio, mimo, ze probuje wyluzowac jakos nie umiem. moja mama za granica, tata ciagle chory, wczoraj bylam u niego, to nie dosc, ze kaszle to mu kolano siadlo. siostra jest u niego, troche mu pomaga. maz mnie wkurza :P o wlasnie, 3 dzien z rzedu nie wzielam rano bromka fak :P dzisiejsza noc byla tragiczna, odespie po pracy ;) a jak mi jeszcze lekarz powie cos niedobrego to ide na tort truflowy i nie gotuje obiadu :P
z tymi testami, to ja moge ich nawet z poczty nie odbierac tylko od razu przesylac dalej :P jak maja moc, to niech ona z koperty nie ucieknie ;) tylko ten ciazowy wyciagne boczkiem ;)
aaa Kaś, ja mam jeszcze taki prosiaczkowy sznureczek

11 lata 6 miesiąc temu #673429 przez Kaś_O
Czarula śpi jakieś 2h dziennie. I mam dylemat bo wczoraj nam latał do 22 ponad. I w sumie może już nie powinien spać w dzień ale z 2 strony wydaje mi się za mały na takie radykalne środki szczególnie ze jak przychodzi ok 12godziny to jest już marudny i widać że śpiący czasem sam poduszkę przyniesie że chce iść spać. Ale czasem mimo tego że ledwo chodzi jak wczoraj wieczorem ululać sie nie daje.

Teraz sobie trochę odpoczęłam. Poczytałam o Cilest że wycofują, kiedyś go brałam :P I jakieś inne rzeczy. zjadłam i szczerze to poszłabym spać ale chyba Czarek zaraz wstanie więc boję się położyć rozespać bo będzie gorzej.

Ann ja piłam którąś z tych, może jak mąż wróci to powie którą on czasem ma lepszą pamięc do takich rzeczy.
image.ceneo.pl/data/products/9684113/i-n...caro-puszka-200g.jpg

ale chyba tą z cykorią bo wtedy o niej tak głośniej było

www.niam.pl/rimages/crop/600/450/files/i...5449569704948552.jpg

na pewno w takiej puszeczce była i kosztowała 14zł :D

Aga zaciskam kciukasy za Twoje jaja
A na sznureczki sobie popatrzę. Do lipca jeszcze trochę a coś czuję że będziesz miała bum na te Twoje cudeńka :D Może ja swoje kolczyki porobię trochę :)

11 lata 6 miesiąc temu #673451 przez Agnilla
no to on podobnie jak bliźniaki, ok południa juz zamułka i odlatuja. spac chodza ok 20:30-21:00 ale za to wstaja kolo 5:30-6:00 masakra :P
o Cilescie też rano słyszałam, ja brałam microgynon
kurna, dziś jajnik nie pracuje, wczoraj pobolewał aż się cieszyłam ;)
zaczynam się stresowac, sama wizyta i tym, co tam uslysze
do lipca czas, a jak sie na cos zdecydujesz na pewno szybko Ci zrobię spokojnie :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673513 przez Asia K
Isska to za wczesnie. Ja testowalam tez tydzien wczesniej i wyszedl negatyw. potem w dniu spodziewanej @ i juz 2 krechy :)
Wiec bez paniki i pozytywne mysli do glowy włóż :lol:

Kaś mój MAŁY spał do 3 roku zycia w dzien , a potem jeszcze w przedszkolu go kladly na godzinke i mówily ze to norma by male dzieci spaly w dzien :blush:

Agnilla czekam na relacje z wizyty

Moof to rzeczywiscie moze byc allergia bo ja obudzilam sie dzisiaj z bolacym gardlem i zatkanymi zatokami a teraz chyba z 20 razy kichnelam i to jeszcze nie koniec :angry:
U mnie na bank to alergia i powiem ci cos wiecej - objawy alergii pojawily sie pierwsz raz u mnie w czasie ciazy i juz zostaly. Przed ciaza nie bylam uczulona na nic :ohmy:

Ann no wlasnie w tym rzecz ze ja nie moge tak w kazdym momencie bo on w ciagu tygodnia wyjezdza :(

11 lata 6 miesiąc temu #673530 przez maszka
No odnośnie tej diety przed zajściem w ciąże to można poczytać na emaluszki.pl/669_wplyw_diety_na_plec_dziecka.html

11 lata 6 miesiąc temu #673544 przez ann-sunshine
Agi współczuję stresów :( ech takie życie, że ciągle coś. Trzymam kciuki za wizytę, daj znać potem co i jak.

Kaś dzięki za namiar na kawę nie-kawę.

Martlukla też śpi w ciągu dnia ok 1,5 godziny tak w południe właśnie. Wstaje o 7 jak idzie do żłobka i wtedy pada ok 19:00 (bo w żłobie śpi 20 minut bo za głośno dla niej), a jak w domu jest to wstaje różnie 6-8, a pada ok 20-21:30.

Maszka, a ktoś ty? Tak bez przywitania i wkupnego ciacha? Dzięki za link. Poczytałam i teraz mam już mętlik w głowie bo w tym artykule co innego niż w tym co czytałam poprzednio :dry: :huh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka