BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 3 miesiąc temu #741543 przez biedroneczka39
dziewczyny od godziny siedze i zmijszam ta francowata fotke z tymi kreseczkami. 480*640 ma teraz rozmiar i nadal nie wiem jak ja wstawic i gdzie???? POMOCY!!!!!

<3 Oliwia i Alicja <3
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #741546 przez Chudzinka
Jula, trzymaj się dzielnie w pracy..
Ja tam wierze, że Tobie ten lek zadziała!
To w takim razie tylko ja na nic nie marudzę? To se pomarudzę że @ dalej nie mam, jak do środy nie dostanę (dwa tygodnie po ostatnim usg) to zadzwonie do lekarki, czy mi wywoła, czy mam termin laparo jechać przekładać.. Odechciewa mi się na samą myśl o staniu w kolejce..
Ale poza tym u mnie fajowo no i choć bym chciała, więcej zmartwień nie wymyślę :silly: Życzę Wam poprawy nastrojów! :kiss: :kiss: :kiss:
P.S. Ferri, no takiego testu z kropką to tu jeszcze nie było... :lol:
Biedroneczka - ło ja Cie! Ale pikne maliny! Gratulasy, życzę powodzenia ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #741551 przez Porto1987
No Biedroneczka, ładnie ładnie :) dobrze, że podziałaliście ;)

No Ferri to zaszalała z tą kropką :P :P Ferri jak Ty o zrobiłaś? :D

Chudzinka, dobrze, że Ty nie masz powodów do narzekania. I jak coś to masz rację skonsultuj się z ginką.

Jula bądź wytrwała :kiss: ale dobre masz nastawienie. Dzieciaczki chorujące są biedne, ale miejmy nadzieję, że wyjdą ze szpitala z uśmiechami na buźkach. I fajnie, że już koniec kuracji i zielone światło będzie na działanie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #741553 przez julka
.

11 lata 3 miesiąc temu #741555 przez biedroneczka39
Podzialalismy i jeszcze podzialamy bo raz to moze za malo co? Myslicie ze cos z tego bedzie? Kurde czasem mysle ze tak sie pale na to dzidzi ze nic z tego nie bedzie.Wpadlam w taki szal robienia tych testow ze przez 5 dni z 15 zuzylam :laugh: :laugh: Wiem warjatka ze mnie. A Wy dziewczyny jak dlugo planujecie juz swoje dzieciaczki? Zycze wszystkim stosunkowo udanej nocy i do zobaczenia jutro :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 3 miesiąc temu #741557 przez Porto1987
Właśnie Julka ja też się zastanawiałam która to która i czy nie jest bledsza. Ale może już test zdążył wyschnąć, bo jak nie to jutrzejszy test powinien być ciemniejszy.

11 lata 3 miesiąc temu #741558 przez biedroneczka39
julka napisał:

test z kropka jest swietny, ciagle zachodze w glowe co on oanacza :D

biedroneczka, jednak sie udalo :) ale czy ja doibrze widze ze testowa bledsza od kontrolnej jest jednak??? czy to jest odwrotnie? Dawno juz ich nie robilam i zapomnialam ktora jest ktora....

Chudzinka, dziekuje za wiare w moja owulacje ;) A powiedz mi czemu w laparoskopii okres przeszkadza? ze wzgledu na podawanie kontrastu (czy co oni tam podaja) dolem?

A ktora to testowa a ktora kontrolna? Powiem tak ta co jest zawsze jest bledsza ciut od tej co sie pojawia jak jest owulacja :) To dobrze czy zle?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 3 miesiąc temu #741562 przez Porto1987
Biedroneczka z tego co wiem, to nie jest wskazane tak częste współżycie, bo plemniki muszą się dobrze naprodukować. Chyba najlepiej jest co drugi dzień. W moim przypadku było co drugi dzień i się udało a w owu kochaliśmy tylko dwa razy. Bardzo często nie znaczy lepiej. Ale jeżeli macie ochotę na "stosunkowo dobrą noc " ... :P Dobrej nocy :)

11 lata 3 miesiąc temu #741564 przez Porto1987
Biedroneczka, sprawdziłam już nazewnictwo :)
Testowa jest ciemniejsza i to dobrze :) kontrolna blada :) Owu jak nic powinna być już wkrótce. Oby się powiodło, trzymam kciuki!!

11 lata 3 miesiąc temu #741566 przez ann-sunshine
Już mi lepiej, leczniczą dawkę tv zapodalam i idę spać.

Julka dobrze że w ciąży nie musisz przy dzieciaczkach pracować. Dużo do myślenia pewnie ci takie doświadczenia dają.
W odwrotne strony te testy wrzucacie i mi się myli która kreska która.

Dobrej nocy

11 lata 3 miesiąc temu #741570 przez biedroneczka39
Porto1987 napisał:

Biedroneczka, sprawdziłam już nazewnictwo :)
Testowa jest ciemniejsza i to dobrze :) kontrolna blada :) Owu jak nic powinna być już wkrótce. Oby się powiodło, trzymam kciuki!!

Jak to wkrótce??? A ja myślałam że to już ta owulacja jest? Proszę o wytłumaczenie ;)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 3 miesiąc temu #741571 przez Porto1987
Biedroneczka, nie dostałaś instrukcji do testów?

Owu po pozytywnym teście powinna być chyba 24-36 h.

11 lata 3 miesiąc temu #741573 przez gosia28
Porto a co się stało?

ann ojojo dziwne nieporozumienia co? faceci pewnych spraw nie ogarniają...

Porto jestem tego zdania co aggi, faceci dużo gadają, planów 1000 z realizacją już gorzej,a jak nie to pomyślcie o mieszkaniu względnie stałym dla emka Twojego jeśli to w ogóle możliwe...

Isss :kiss: :kiss: :kiss: wiesz że czekamy :kiss: :kiss: :kiss:

Porto żaden wyczyn nie będzie potrzebny tylko trza być codziennie :) (ostatnio miewam problemy, żeby być na bieżąco :S )
spoko na tym etapie ciąży to zobaczysz wszystko co chcesz ;) widok będzie mega zadowalający ;)

Dag ... współczuję zmagań z tą dziwną instytucją :S

jula ja myślę, że jak nie zaciążysz z clo to krótko po nim tak jak ja bo jednak reakcja jest długofalowa ;) (to kwestia kilku miesięcy, uzbroj się w cierpliwość)

biedroneczka testuj dalej bo jednak to nie maliny to co nam wkleiłaś

chudzinka zazdraszczam podejścia :)

julka ja uważam, że jednak to nie maliny... sorry moje zdanie i nie tylko moje chyba...

biedroneczka wg mnie testuj dalej a działaj spontanicznie :)

ile się staramy to lepiej nie pytaj- przynajmniej nie mnie... inne dziewczyny może bardziej powieją optymizmem :laugh:

nooo jak testowa ciemniejsza to nie mam pytań :) jakoś inaczej tu uwidziałam :blush:
ann no nie? mnie też się mylnęło...
owu jak Porto pisze,
a ja ledwie Was doczytałam i spadam
dobranoc

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #741576 przez Kaś_O
Po pierwsze Biedroneczka masz maliny bo kreska testowa (ta blizej sikow) jest ciemniejsza od kontrolnej tej na górze.. I test uznajemy za pozytywny czyli malinowy tylko wtedy gdy testowa kreska jest tej samej barwy co kontrolna badz mocniejsza.. W innych wypadkach test jest negatywny.. I teraz od pojawienia sie malin owulacji ma 24-36h na uwolnienie jaja czyli wystąpienie.. Jak teraz podzialacie to plemniki i tak powinny przetrwać do owu jak za 2 dni tez bedzie dobrze.. Rozne sa teorie dziewczyny działały co dziennie, kilka razy dziennie i co 2 dzien albo nawet tylko raz w maliny a pozniej nic prawie do kina cyklu.. Nie ma złotego środka kazdy organizm jest inny.. Jednym słowem stosunkowo udanej nocy..

Chudzinka Ty to jednak jestes ogarnieta kobitka :*

Julka trzymaj sie dzielnie.. Bo nic innego nie pozostaje..

Ann :*

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 3 miesiąc temu #741578 przez Porto1987
Gosia ja dawno nie testowałam i musiałam sprawdzić, która to która bo już pozapominałam, ale sprawdzałam na necie i wydaje mi się, że maliny jak nic :)

Dobrej nocki Dziewczynki :) do jutra :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka