BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #758504 przez Agnilla
Co do długich cykli to macie przykład mamy moof, która zaszła mając długie cykle :) także żadnych chorób proszę sobie nie wymyślać :) wzięłam się za sprzątanie szafy uhh powiało juz zima w niej :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #758512 przez moofka
Potwierdzam co Agi napisała :) ja miałam maliny dopiero w 22 dc a teraz mam zośke w brzuchu :)

11 lata 6 miesiąc temu #758524 przez zoi
Moof i m.in. od tego są ciężarówki na forum, dzięki za pozytyw:-)

11 lata 6 miesiąc temu #758701 przez Asia K
Witam sie i ja :D

No własnie po cos tu jestesmy :p

Julka ciesze sie z toba i czekam na efekty

Gos - dobrze ze tobie sie grzybobranie powiodlo bo mi niestety nie :( Nikt nie chcial ze mna jechac a sama do lasu nie wchodze :dry:

Agni a gdzie ci "pipa" :blink:

Moof - trzymaj sie tam dzielnie :)

11 lata 6 miesiąc temu #758749 przez ann-sunshine
Wpadam z meldunkiem ze wypadam z kolejki na dobre. Malpa przyszla w calej swojej okazalosci a do tego jakies przezienienie. Jak dziecko w tym remoncie jeszcze sie rozchoruhje to jakia armagedon bedzie

11 lata 6 miesiąc temu #758753 przez anuuuusia
ann tulę :kiss:
Nie obraź się, ale mam wrażenie, że Ty jako jedyna masz @ tak strasznie często :P

11 lata 6 miesiąc temu #758778 przez zoi
Ann, to tylko na chwilę wypadasz, zaraz będą nowe testowanka. :)
Mogłoby nas być więcej, to by mi Waszymi testowaniami szybciej płynął czas do moich...a tak się dłuży jak cholera.
Miłego wieczoru:-)

11 lata 6 miesiąc temu #759001 przez gosia28
witam niedzielnie :)

ann :( małpa jedna :angry: :angry: :angry:

asia ja chodzę na grzyby sama, emek był ze mną ze dwa razy, mama też, raz brat a tak to codziennie sama łażę. Taki mam aerobik marsz, skłon, przysiad :silly:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #759117 przez Asia K
Ann :angry: :angry: :angry:

Gosia ja sama nie wejde do lasu bo u nas za duzo "łajzów" jest w lasach - strach mnie ogarnia a z kims to co innego :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #759137 przez goska.gogo
Cześć dziewczyny, zapisuję się do Waszego grona starań o dziecko ;). Mam pytanie, byłam u ginekologa 1 pażdziernika po badaniu i rozmowie stwierdził ze moje dni płodne wystąpiły pomiędzy 28-30 września (super, bo w tym okresie był strzał) :), i wczoraj moja przyjaciółka która tez stara sie o dziecko, dała mi test owulacyjny, zrobiłam go i wyszły 2 widoczne kreski, i teraz nie wiem co to jest? skoro dni płodne juz byly bo tak stwierdził ginekolog, do miesiączki mam jeszcze ok 7dni, czy możliwa by była ciąża? trochę sie boje zrobić jesteszcze test ciążowy bo to w sumie troche za szybko jest, z drugiej strony też nie wiem czy mam powody żeby się cieszyć, czy sie nie nastawiać zeby pozniej nie okazało się porażką. Jakbyście mogły to proszę o jakąś podpowiedź w mojej sprawie , dzięki ;)

11 lata 6 miesiąc temu #759140 przez zoi
hej Gośka:)!
Ja Ci niestety nie pomogę, ale może inna dziewczyna się wypowie. Ja bym jednak wierzyła ginowi i usg. W każdym razie owocnych staranek! Obawiam się, że jak my wszystkie musisz uzbroić się w cierpliwość.

11 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #759159 przez julka
.

11 lata 6 miesiąc temu #759239 przez moofka
goska.gogo a ginek zrobił Ci usg i na jego podstawie stwierdził kiedy dni płodne? niepotrzebnie robiłaś ten test, bo nic on nie mówi tak naprawdę.... Julka ma rację, że trzeba je robić systematycznie. no i musisz poczekać tydzień na testowanie ciążowego.

Julka skumałam o co chodzi ale nie wiem co doradzić.... chociaż jak ginek bez żadnych podstaw założył że owu będziesz miała w 14 dc to może jednak testy są w tej sytuacji bardziej wiarygodne. powinien Ci zrobić monitoring i nie byłoby problemu....

ja się zaczynam pakować do szpitala, stwierdziłam że skoro nie muszę leżeć to sobie pozwiedzam cały oddział ginekologiczno-położniczy :D mam nadzieję, że mnie znikąd nie przegonią :P a za filarem to się raczej już nie ukryje :side:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759244 przez Agnilla
heloł
Jula racja z tym, że kiedys machnęłam testy w środku cyklu, nie bolało mnie nic, a owulacje miewałam bolesne wiec szybko machnełam test, wyszedl negatywnie, poleciałam do gina i on potwierdził, że owualcj inie było
ja nie wiem co bym poradzila z progesteronem, ja go badam na swoj koszt i na swoje widzimisie, wiec jak mi testy pokaza owu to po tygodniu pojde sobie zgadac, bo do gina ide dopiero 24.10. kurde, co miesiac do gina :P ja chyba bym gina przesunela, zrobila progesteron tydzien po owu. tak jak moof mowi, skoro gin Ci kazal go badac, to powinien Ci zlecic monitoring.
goska.gogo teraz pozostaje Ci w sumie tylko czekania, ale w meidzyczasie podzialac zawsze mozecie ;)
my tez juz zaczelismy dzialac, ale to w sumie wychodzi samo z siebie ;) niech i tak bedzie :)
a propos grzybow, zjadlam dzis troche...pieczarek na pizzy :P ale jestem objedzona, pizze domowa zrobilismy. z kurczakiem w curry, kukurydza, papryka. wyszla pysznie, ale te domowe sa takie sycace :)
moof chyba nie uda Ci sie nigdzie schowac takze zwiedzaj, jak Cie pogonia udawaj, ze sie zgubilas i szukasz pokoju :P
Ann :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #759248 przez goska.gogo
Dziewczyny to było tak, że poszłam do gin ogólnie się przebadać bo wystąpiły u mnie jakieś zaburzenia miesiączkowe, aczkolwiek dostałam miesiączke 12dni po poprzedniej i sie zaniepokoiłam, trwała ona 2dni. I wtedy powiedziałam gin ze staramy sie o dziecko, to zbadał mnie, i stwierdzil ze od ostaniej mies powinnam miec owulacje ok 28-30 wrzesnia, po badaniu hm "ręcznym" heh stwierdził ze ta owulacja juz byla. To ja sie pytam czy jak zrobię test ok 15go pazdziernika czy jest jakas szansa na pozytyw, powiedział ze jak ma coś być to już test wykryje. Teraz się dziwie dlaczego test owulacyjny wskazal 2 kreski, jak juz niby po owulacji. Kurczę zrobiłabym już test ale mam stracha. Dodam też ze wcześniej wyczytałam ze ten test owulacyjny może wykryć już 2 dniową ciąże czyli jakby doszło do zapłodnienia nawet 30go wrzesnia to faktycznie mogło się udać, ale też przeczytałam ze te testy owulacyjne mogą wskazywać błędny wynik bo mylą stężenie lh od hlc czy jakos tak.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka