BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #759381 przez goska.gogo
Tak mam regularne cykle, odstawilam tabletki, na początku byly drobne zaburzenia ale teraz juz ok, zazwyczaj jest to 28dni -29 i miesiaczka sie pojawia, trwa do5 dni. Wyczytałam to na innym forum ze test owu moze wykryc ciaze po 2 dniowym zaplodnieniu, w ogole jest tak duzo kobiet ktore pisza, ze przykladowo 4dni przed planowana miesiaczka zrobily test owu i byly dwie jednakowe kreski, a kilka dni po tym robily testy ciazowe i byly pozytywne, inne kobietki zas pisza ze tez mialy 2kreski a test ciazowy negatywny, zgłupiec mozna:) Wg moich opserwacji faktycznie owulacja mogła byc tak jak gin powiedzial, to by sie zgadzalo co do cyklow i objawow, dlatego tak jak to czytam wszystko to napalam sie strasznie ze sie udalo, ale tez niechce sie za mocno cieszyc zeby pozniej sie nie rozczarowac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #759394 przez Kaś_O
A w którym dniu cyklu byłaś u gina i którym dniu cyklu robiłaś test?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu #759395 przez goska.gogo
Kaś-O cykl mam co 28-29 dni. w chwili obecnej dzisiaj jest 22 dzien, u gin bylam w 17dniu i stwierdzil ze skoro cykle sa regularne to juz mialam owulacje mniej wiecej w 14-15 dniu. Za jakies 6 dni wystapic ma miesiączka, dlatego tez zrobie test ciązowy chwile przed nią, i dodam ze jak nigdy strasznie bola mnie cycki!

11 lata 6 miesiąc temu #759398 przez gosia28
gośka test owu powtórz jutro. A z ciążowym czekaj do planowanej daty przyjścia @
a szczerze to nie słyszałam o testach ciążowych co 2 dno po zapłodnieniu wykrywają.
Cierpliwości kochana.
To który dziś masz dzień cyklu?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #759401 przez goska.gogo
u gina bylam w 17dniu, dzisiaj mam 22 dzien i to dzisiaj robilam test owulacyjny, co myślisz?

11 lata 6 miesiąc temu #759402 przez goska.gogo
w 17dniu cyklu bylam u gina, a dzisiaj jest moj 22 dzien i robilam test owulacyjny, co myslisz?

11 lata 6 miesiąc temu #759403 przez aggi
Agni to u mnie identycznie koło środy/czwartku/piątku powinnam mieć owu :) :)

julka masz rację - szukasz dziury w całym zupełnie niepotrzebnie ! :kiss:

Ann zdrowiej w takim razie i trzymam kciukasy za kolejny cykl :*

gogo
witaj:) a co do twojego pytania to moim zdaniem mogłaś mieć dwie kreski na teście owu bo on pokazuje kiedy jest największe stężenie LH w organiźmie czyli OWU właśnie, a dni płodne to nie tylko owulacja przecież :) a robiąc testy systematycznie codziennie tylko te pierwsze 'dwie kreski' uważamy za wynik pozytywny, a później stężenie może się utrzymywać, lub stopniowo maleć. Szczerze mówiąc to powinnaś przystopować bo za bardzo się nakręcasz na ciążę, a później jak się okaże że nie jesteś (czego nie życzę oczywiście) to będzie płacz

moofka a pozwiedzaj sobie :) przyda ci się takie oswojenie :D

mszydlowska GRATULACJE :* Śliczny Tomcio :) :) :) Niech się zdrowo chowa :kiss: :kiss: :kiss:

Chudzinka zdrowiej kochana:*

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759404 przez Agnilla
o matko bosko, goska.gogo ale piszesz chaotycznie...normalnie sie zakręciłam :unsure:
mi tez gin ostatnio, a sorry przedostatnio powiedzial, ze mam plodne endometrium,a el to nie znaczylo, ze jest owulacja, tylko, ze budowa taka jest jakies warstwy mi pokazywal itp.
testy owu nie wykrywają ciąży, no w życiu!polece cycatem :
"Czy test owulacyjny wykrywa ciążę?
To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic zatem słowa wyjaśnienia.

Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA
TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży
dlatego radzę testujecie ciążowymi
"

i od razu dopisze, ze sie nie zgadzam, ze testy owu zawsze wychodza pozytywne w ciazy :P

troche bez sensu, ze zasypujesz nas tyloma pytaniami, skoro piszesz, ze jestes w koncowce cyklu. zaczekaj na ewentualny okres, a potem jak sie nie uda zajsc, zacznij testowac od nowa i bedziemyw stanie wiecej Ci podpowiedziec/pomóc. a jesli faktycznie masz obie kreski dzis malinowe, tzn ze owulacji nie bylo i radze sie bzykac :P nie mozesz nam foto wkleic??

Tomcio, witaj :kiss: :)tititi bobasku :)

Goś, Gośce chodziło o to, żetesty owulacyjne wykrywaja 2 dniowa ciaze, ja tak zrozumiałam :P
ból cycków miała Iss, ją to akurat bolało na ciążę :)

11 lata 6 miesiąc temu #759407 przez goska.gogo
lepiej bedzie jak połoze sie juz spac, bo sie naczytalam duzo i juz nie wiem co myślec, tak własnie sie nakręcilam a pozniej niechce płakać, ponowie jutro ten test owu i zobaczymy czy dalej wyjda 2 kreski, a pozniej i tak zrobie test ciazowy bo juz niedlugo mam dostac @. Dobranoc kobiety ;*

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759408 przez aggi
u mnie bladzineczki bladzinkowe na testach owu, ale mam 16dc więc jeszcze jakieś 3/4 dni do owu :) ale profilaktycznie działamy :P przestałam dziś brać leki (doustne miałam), teraz tylko łykam jeszcze Lacibios Femina bo mi ginek kazał. no i zobaczę co się będzie działo, ale mam spokój póki co :)

11 lata 6 miesiąc temu #759411 przez Kaś_O
Ok Agi ma racje.. Zawsze cykl mógł Ci sie przesunąć .. Ja po porodzie miałam śliczne 24dc Jak w zegarku.. Po 3 miesiacach starań cykle rozjechały mi sie do 37 dni nawet.. Stras i inne.. W Twoim przypadku Gosia może mieć racje ze byłaś przed owu i dlatego gin stwierdził szyjke zamknięta jako objaw owu.. Musisz poczekać i napewno nie nakręcac sie.. A jak juz zaczęłaś testować to powtórz test jutro i w następne dni.. I daj fotki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu #759413 przez goska.gogo
Ok ponowie jeszcze jutro ten test owu i dodam fotke, sorry ze taka narwana jestem :) ale tez dzieki za odpowiedzi. uciekam teraz do męza, dobranoc dobrej nocy

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759415 przez Agnilla
spoko loko, tylko jak się okaże, że jesteś w ciązy to się obrażę :P :P :P
laski, powiem Wam na ucho...okazało się, że moja siostra ma CLO...i powiedziała, że mi da na następny cykl...ale mam cykora :P nie wiem czy wziąć :P

11 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #759435 przez julka
,

11 lata 6 miesiąc temu #759449 przez Asia K
Heloł :D

Zgadzam sie z Kaś ze przerabiałysmy dogłebnie temat pozytywnych/negatywnych testów owu po owu jako wyznacznik ciazy.
Wszyscy zgodnie stwierdzilysmy ze nie mozna sie tym sugerowac. Ja jestem kolejna osoba co po owu nie były maliny a w ciazy jestem :p
Mam nadzieje ze ci to juz wytłumaczyłysmy i nie bedziesz sie tym sugerowac.
Nie wiem czy juz to pisalas czy nie ale który cykl sie starasz?

Nie chce tez podawzac zdania twojego gina ale dni plodne nie oznaczaja owulacji a poza tym mówiąc ze masz regularne cykle - on zalozyl ze owu byla ksiazkowo 14-15 dc - to moze okazac sie nieprawda bo ja mialam regularne odkąd pamietam 27-28dni (czasami jakies odchyly sie zdazyly) ale odkad sie staralam w kazdym kolejnym cyklu staran mialam owu w 11dc w 12dc w 13 dc - tak wiec regularne cykle 28 - dniowe nie gwrantuja owulacji w 14-15dc - jakbym tym sie sugerowała i wtedy walczyla to juz mialam po owu i byloby po ptokach. Róznie dobrze owu moze wystąpic tez później tak wiec - życze ci bys zaszla juz teraz ale jesli sie to nie uda - wex do serca nasze rady bo troche w tym siedzimy i wiemy co mówimy :blush:

Julka - owocnych :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka