BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #760091 przez gosia28
Agi mierz tempkę dalej, ciekawe czy jutro będzie skok B)
a na moje oko to wysikałaś się o 5 minut za wcześnie :P

zoi czekaj na termin @ i testuj ;)

ann a jak Franuś?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #760093 przez Agnilla
a to nie powinien być spadek przed owu ? ja to się (g)równo znam :P
w każdym razie boli mnie cale podbrzusze, tzn mam taki owulacyjny dyskomfort i tera co? :P no jutro meza przelece jak nic, choc juz mu dzis oswiadczylam ze idzie owulacja ...;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760103 przez Asiaa
Chudzinka zdrówka życzę :kiss: może kiedyś się uda na pewien czas pozbyć małpy ;)

Ferri u Twego Kręgla na pewno wszystko ok z żołnierzykami :blink:

Agnilla @ wczoraj przylazła, choć już w sobotę jakieś plamienie było. O dziwo jakoś nie mam ochoty na słodycze, a zazwyczaj lubię słodkości ;) Ponoć czekolada z dużą ilością naturalnego kakao jest nawet zdrowa ;) tylko też niesłodka
Malinki tuż tuż :) więc owu jutro lub środa ;) nic tylko działać :D

Laski, a powiedzcie jak to jest z tym badaniem żołnierzyków? Jakieś skierowanie potrzebne czy cuś? I gdzie takie badania wykonują?

11 lata 6 miesiąc temu #760120 przez gosia28
Agi miałaś spadek powinien być teraz skok tempki i uważam, że takie wykresy dają ogólny pogląd na występowanie dni płodnych, ale nie o samym dniu owulacji.

Asiaa robisz bez skierowania, wcześniej umawiasz termin bo one muszą być badane zaraz i laboratorium musi być takie, które samo wykonuje badania a nie jest tylko podwykonawcą. koszty są różne my za komputerowe badanie, szczegółowe razem z wykresami i morfologią zapłaciliśmy chyba 120 zł była tańsza wersja za 90 zł ale mniej dokładna, a Agi to takie podstawowe załatwiła emkowi za 30 zeta? Agi mylę się?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #760156 przez Dagnes
Bry! Dzis ja bede pierwsza:-)
Gosia Sz. gratuluje slicznego synka! Wrzuc nam jeszcze kiedys tu jakies foto, zebysmy mogly oko nacieszyc;-)
Kurde wy juz tu z wykresami lecicie, ja robilam raz na naukach przedmalzenskich i pamietam ze strasznie mnie wkurzalo mierzenie tej temp codziennie rano.
Chyba i mnie cos bierze, katar mnie obudzil ale opierdzielilam juz 3 zabki czosnku, popilam herbata z miodem i mam nadzieje ze sie nie rozkreci bardziej.

Wiktoria

11 lata 6 miesiąc temu #760161 przez Asia K
Witam sie i ja :D

Dag - kuruj sie coby cie całkiem nierozłozyło :*

Agni mi sie wydaje jak Gosi - ta testowa jest minimalnie jasniejsza od kontrolej wiec obstawiam ze maliny beda dzisiaj albo były po jakis 12 godzinach od twojego sika ;)
Wskoczyc na męża i tak mozesz bo ja dzialalam dzien przed malinami :) wiec do owu byly jakies 2 dni i tez sie udalo :D

Chudzinka - synus to moja podpora w kazdej sytuacji :blush:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760162 przez Agnilla
oo Dag, gdzies sie podziewala :) to, że mierzę temp, nie znaczy, że sprawia mi to radoche :P termometr mnie wkurza, 3 razy go dziś wkładałam, a potem 2 min i pipał :P
Asia, ja sie zastanawiam czy nie strzelic owu testw pracy :lol: 12 godz od wczorajszego testu mineło 5 min temu :P
mam dzis taki skok temp, że mi termometr wyskoczył gardłem :lol: całe 0,30 stopnia :P ja to kiedys myslalam, ze skok to skok, jakies 2 stopnie w gore, a nie tyle :P no ale cale podbrzusze mam wywalone i takie uczucie pelnego pecherza..takze jak nie dzis to jutro jajo na pewno peknie. zreszta teraz i tak nic nie dzialam sama, wiec wieczorem profilaktycznie ;)
co do badań mego pana, to rzeczywiście, ja za podstawowe zapłaciłam 30 zł. pewnie lekarz daje skierowanie, ale to już musi być haj lewel leczenia.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760190 przez mloda

11 lata 6 miesiąc temu #760287 przez ferritka
bry;)

Agi siostro,ja dzisiaj sikne skoro u Cibie owu na progu stoi, tylko u mnie to będzie taki sik proforma, bo i tak nic ten teges z Kręglem nie podziałamy bo nie możemy teraz. do piątku pełny całkowity celibat :dry: więc u nas tencykl mogę na półkę z ksiązkami włożyć i liczyć na listopadowy strzał :dry:

dzieki dziewczynki za dobre słowo o żołnierzach starego, no ja wciąz mam nadzieję, że coś tam u niego jednak działa jako tako.

u nas znalazłam klinikę gdzie się do doktorka przeniosłam i tam też robią przegląd armii. Podstawowe badanie za 120 zł szczegółowe za 200 i takie robimy. Trzeba się wcześniej umówić, co by laboratorium czekało na kubek bo od pobrania materiału mamy 30 minut żeby go dostarczyć do laboratorium. i od razu Kręgiel idzie na wizytę ,chyba go tam posprawdzają - hmmm w sumienie wiem co mu bedą robić, ale dobrze że idzie. Muszę mu tylko listę tabletek zrobić które łyka żeby wiedział co i jak :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 6 miesiąc temu #760332 przez Dagnes
Agni u nas remont pełną parą, więc ostatnio pod koniec dnia nie chciało mi się nawet nogą ruszyć. Ale czytałam Was oby zaległości ogromnych nie mieć :) Zostało tylko poskładać nowe meble i poprzekładać wszystkie graty do nich.

Wiktoria

11 lata 6 miesiąc temu #760338 przez anuuuusia
Agnilla akurat rysowanie wykresu jest na tyle podstawową funkcją, że to zostaje (czy masz abonament czy nie) :) I dokładnie tak: najpierw spadek, a potem hop w górę :blink: I tuż przed @ znowu zaczyna spadać.

11 lata 6 miesiąc temu #760343 przez Asiaa
Bry Dziewczynki ;)

Mloda nie przejmuj się, może po prostu owulka Ci się przesunie przez stres czy cuś ;)
Moim zdaniem nie ma co brać tabletek bez zalecenia lekarza i bez jego kontroli nad tym ;)

oho już kolejna forumka u której remontowo jest :D zaraz większość się pozaraża, jak nie ciążą to remontem :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #760387 przez moofka
Heloł :) melduje się szpitalna moof ;) Podczytuje Was ale nie ogarniam wszystkiego na tel...

Gosia Sz. Gratulacje! Ja tez czekam na wiecej fotek :)

U mnie szałowo ;) dieta szpitalna jest oczywiscie bleee, ratuje się swoim prowiantem. Od dzisiaj mam wlasny glukometr i sama sie kluje. Codzienie słucham sobie Zośki na ktg, skubana waży już 1570g więc kawał baby z niej :D

11 lata 6 miesiąc temu #760396 przez ann-sunshine
zoi z alkoholem można sobie pozwalać aż do pozytywnego testu ciążowego, takie jest moje zdanie (bo zarodek ciągnie od matki dopiero wtedy kiedy łożysko się wytwarza, a na początku zużywa swoje zapasy).

Gosia mam podobne zdanie, że mierzenie tempki pozwala lepiej poznać swój organizm, sprawdzić czy wszystkie fazy są i czy odpowiednio długie.

Gosia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agnilla pierdzielnij te wszystkie wykresy i testy i słuchaj swego organizmu, jak cię pobolewa to pewnie daje ci znak że już trza.

Dag, wygrzej się i oby czosnek pomógł. Głupia ta pogoda, jednego dnia lodowato, drugiego ciepło z rana. Nie wiadomo jak się ubierać.

Dag witaj w klubie, ja mam już dość bajzlu w domu i pyłu i kurzu, a ty jak się trzymasz? U mnie to jeszcze jakieś 1,5 tygodnia potrwa niestety.

Anusia albo przed @ już nie spada bo ciąża jest :-p

Moof ale fajowo tak słuchać Zośki co dzień, co? a co ci tam z tym cukrem wychodzi?

11 lata 6 miesiąc temu #760431 przez Asia K
Ann az sie serce kroi jak sie dowiaduje o czyms takim :( Trzymam za niego kciuki

Moof trzymaj sie dzielnie i Zośka też :*

Ferri - trzymam kciuki za armie :laugh: by wygrała wojne

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka