BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #760908 przez kinga21
Hej dziewczyny!
Musze sie Wam przyznac ze nie wytrzymalam:( i zrobila mtest ciazowy.
Dopatrzylismy sie z mezem na tescie bladziutenkiego cienia drugiej kreski, patrzac tak pod swiatlo:D hehe
Pozniej wyczytalam w internecie ze testy owulacyjne moga wykryc ciaze. Zrobilam test. Wyszly dwie kreski jednak ta druga bledsza.
No i nie wiem co o tym wszystkim myslec... Prosze o rade Dziewczyny.

Czy ktoras z was probowala testow owulacyjnych i pozniej sie sprawdzilo ze jest ciaza?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760944 przez mloda
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #760950 przez kinga21
Robilam zdjecie ale niestety nic nie widac. Sprobuje rano zrobic zdjecie w swietle dziennym, moze cos lepiej bedzie widac:)

11 lata 6 miesiąc temu #760979 przez zoi
Owulacje szaleją, tyle Wam powiem :P

Powiedzcie mi proszę, jak któraś wie, czemu bolą piersi przed @? Bo ja myślałam, że to od progesteronu z ciałka żółtego i tak piszą niektórzy, ale znalazłam też wieści w sieci, że bolą właśnie jak progesteron spada i estrogeny biorą górę, a ma się to dziać tuż przed @ jak nie doszło do zapłodnienia...
Trochę zgłupiałam, a wizytę u gina mam dopiero w listopadzie, żeby się zapytać. Natomiast jeśli prawdziwa jest opcja druga to znaczy, że w ciąży nie jestem, bo od dziś mnie cyce bolą (z resztą jak zawsze parę dni przed @) .
Czy w ogóle, któraś miała tak, że w regularnych cyklach piersi bolały i w cyklu zaciążeniowym
również???

11 lata 6 miesiąc temu #760987 przez Kaś_O

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uh nie było mnie bo Czarujący coś nie bardzo :| w dodatku jakos zawalona jestem.. Dziś mi sie komp rozjechał i jak to dobra dusza która mi doradzała co mu sie stało mówi "nie chce wstać/stanąć" a no nie chce :| powoli coraz bardziej jestem wściekła z tego powodu.. Wiec za błędy przepraszam ale telefon i słownik to nic dobrego..

Ferri Aga ma racje ze szkoda ze jakos inaczej tego nie wyliczyliscie ale będzie z głowy :) trzymam kciuki ale wyniki bedą gitara :)

Aga po prostu Twój organizm dostał piętra ze mało czasu mu zostało i sie ubezpieczył i wziął Cię z zaskoczenia :p tak żebyś mu jakiegoś psikuska nie zrobiła, ze juz po malinach.. I dobrze bo ja tym razem po terminie rodzic nie mam zamiaru.. Chociaż 1.12 to kusząca data.. Zobaczymy co lekarze powiedzą bo 17 planuje USG i wizytę..

Dobra buziaki :*

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu #761012 przez gosia28
dzień dobry

o matko Wy jesteście szalone dziewczyny, wystopujcie trochę plis.

Kinga po co ten test ciążowy? A co do owulacyjnych to Kaś przypomniała jak różne nam one wychodzą i co znaczą albo nie oznaczają ;)

A co do piersi to będzie wysoki poziom progesteronu, ale jak dla mnie to też żaden objaw. Wcześniej przed ciążą bardzo często bolały mnie piersi przed @ na kilka dni przed @, czasem zaraz po owulacji, w ciąży też mnie bolały, a teraz ni huhu nic.

Na podsumowanie napiszę tyle
pierwszym możliwym objawem ciąży jest brak @ w terminie przypadającym na jej wystąpienie !!!!!!!!!!!!!!!
kolejnym test pozytywny test
a ostatecznie potwierdzeniem jest usg u gina.
Trzymać się tego dziczyny bo sfiksujecie ;)

ale mgła u mnie za oknem, jak wyszłam to ledwo czubki swoich palców widziałam.
Przeczytam potem co popisałyście, ja wczoraj byłam w trasie cały dzień
Słonecznego dnia :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761014 przez Agnilla
o matko, laski nie testujcie przed czasem, zaraz będzie jedna kreska, czego ofc Wam nie zycze, ale będzie płacz. Tym bardziej nie wykorzystujcie testów owulacyjnych do wykrywania ciąży!! trochę cierpliwości, dni szybko lecą i wszystko się wyjaśni!
co do bólu piersi to się nie wypowiem. mnie kiedyś za młodu bolały zawsze przed okresem, przy tabletkach było ok, a teraz odkąd biorę dupka bolą mnie prawie 2 tyg, praktycznie jak zaczynam go brać to puchną i bolę bleee, w moim przypadku to właśnie od progesteronu
u mnie kolejny skok temp, juz żałuje, że to robię, bo się rano jaram jakbym test ciążowy zrobiła :P mąż punktualnie o 7 budzi mnie na mierzeni :lol:
Kaś może coś w tym jest ;) jeśli faktycznie owu była w pon to cykl będzie miał 26 dni, ale jaja :D szkoda tylko że każdy cykl ma różną długość :/ okres wypada mi na dzien wizyty, kurde pewnie mnie nie zbada :/ ale jak tak dalej pojdzie to jeszcze mam dwa cykle oprocz tego, żeby zajść zanim Maks się pojawi na świecie :)
Kaś, rozumiem, że komp nie wstał? :(
czas się myć i do roboty :)
Goś, jak mgła to ciepło będzie! :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761015 przez mloda

11 lata 6 miesiąc temu #761016 przez Asia K
No poprostu ręce opadają

Kaś - bravo bravo bravo za twoja wypowiedz

Agni - armia przetrwa do 7 dni w sprzyjających warunkach - w moich warunkach przetrwała 2 dni i to wystarczyło wiec u ciebie od rana niedzieli tez powinno byc git :)

Aggi a moze ty wogóle owu nie miałas? Zbyt krótki pik? cos mi sie to dziwne wydaje.
Wiem ze Agni tez miala jak ty i okazało sie ze owu brak na początku.

11 lata 6 miesiąc temu #761040 przez gosia28
ferri, żeś zaplanowała badanie armii na czas owu B) no ale może podziałacie zaraz po ;)

moof jak zwiedzanie szpitala? Zosieńka rośnie babicha ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

aggi dwie wersje wchodzą w grę- albo brak owu, albo testy mało czułe. Ale Ty testowałaś już tymi samymi i maliny były? :unsure:
albo jak pisała zoi pik lh była bardzo krótki i nie trafiłaś na niego. Bądź co bądź jeżeli będzie kolejny cykl to miej go na oku ;)

Porto jak tam?

mloda przy clo ważny jest monitoring, żeby widzieć co dzieje się z jajem czy jest, rośnie i czy pęka (zwiększone ryzyko przerośnięcia pęcherzyka i wystąpienia torbieli)
owu może jescze u Ciebie będzie ;)
a test? no narazie testuj dalej będziesz widzieć rozwój akcji ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #761042 przez zoi
Część dziewczyny :)
No i dostałam opierdziel ;P

Kaś, tylko, że ja nie pisałam nic o piciu przed testem owu, swoje robiłam nieregularnie i piłam normalnie.
A jeśli chodzi o cycki, to po prostu zapytałam z ciekawości, bo lubie wiedzieć co jest czym powodowane, żeby zrozumieć. Nie doszukuję się objawu ciąży w tym bólu, skoro zawsze mnie bolą. Właściwie to prędzej by to znaczyło, że w ciąży nie jestem jeśli wierzyć temu co wyczytałam. Na razie czekam do poniedziałku :)
Dzięki za pomoc i miłego dnia!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761044 przez Kaś_O
Sorka dziewczyny czytałam 4 strony niby wszystko pamiętałam a pózniej mnie trochę powaliły te gdybanie..

Gosia ma racje i weźcie to sobie napiszcie jakimś oczojebnym flamastrem pierwszym objawem nie objawem ciąży jest brak @
A pózniej test pozytywny.. I naprawde nie robimy tego złośliwie.. Ja kiedys przeszukalam neta zeby znaleźć niby ekstra czule testy ciążowe, jak żadne jakos nie podpasowaly mi to poczekałam do małpy a pózniej 3testy dziennie.. Oczywiście okres mi sie przesunął o tydzień ja miałam każdy objaw ciąży jaki sie da a testy za każdym razem wychodziły negatywne.. Ooo przepraszam jak poczekałam kiedys z 1h to tam cień cienia był i pod światło było go widać.. W ciąży nie byłam!!! Wiec radzę do serca sobie to wziąć i oszczędzić płaczu i zgrzytania zębów..

Młoda ja bym nie zakładała teraz w którym dniu cyklu będziesz miała owu bo leki mogą Ci teraz cykle trochę przestawić.. Zobacz u Agi niby miała
28dni a teraz trafił jej sie prawdopodobnie szybszy.. Jak tak wspominasz o swoich cyklach to ja kiedys wyczytałam ze cykle tez nie powinny byc za krótkie i np jak maja mniej albo 24 dni to owu raczej nie występuje.. Zainteresowało mnie to bo po ciąży takie właśnie cykle miałam i dupa faktycznie owu prawdopodobnie nie wystąpiła.. Dopiero jak cykle sie wydłużyły i unormowaly to zaskoczyliśmy..

Komp nawet nie drgnął..

Aggi ja bym sie zastanowila nad teoria Asi bo lepiej założyć najgorsze i np szybko zbadać sobie prolaktyne i mieć pewność ze to nie ona i może faktycznie pik krótki miałaś niż czekać kolejne cykle.. [file/]

Zoi Któraś pytała o alkohol i do jakiego momentu można go pic.. Do owu czy zagniezdzeniaTo było apropo tego ze moim zdaniem do pozytywnego testu bo tak jak Ann pisała dziecko odżywia sie ze swoich sapasow..

A opr to chyba każda kiedys tutaj go dostała ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu #761084 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

Młoda, ja tam pozytywnego testu u ciebie nie widzę, tzn jest druga krecha ale bledsza (no chyba że znów kreski pomyliłam),

Kinga: Pierwsza i najważniejsza zasada: NIE ROBIĆ TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZED @, bo to jak wróżenie z fusów

Kaś a wizytę masz gdzie tam czy w PL?

Moof jak tam u ciebie?

E no, co wy powielacie mój schemat testowania owu w tym cyklu? Ja myślałam, że wy będziecie miały super hiper maliny (Agni i Aggi)

Zoi, co do cycków to nie ma reguły, tak jak dziewczyny piszą, każdy cykl jest inny, każdy organizm też.

He he, ja też już w lutym, marcu, czy kwietniu w ciąży byłam (tyle objawów) i co i nic i doopa blada.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761104 przez Agnilla
haaa a ja dostałam kiedyś opr? :P chyba nie :lol: bo ja taka sierotka marysia, tylko rysia brak :D
ale mam kolejny dylemat i chyba skieruje pytanie do Jurka! Juras pomozesz? :)
bo z tego co wynika, co mi wróżbita Maciej powiedział przespałam owulacje, naebałam się samą miłością chyba i patrz, wycyckała mnie :P
w każdym razie, lekarz kazał brac dupka od 16dc, bo pewnie myślał, że mam owulacje jak w książce do polskiego :P a tu zonk, 10 dc ...dziś 12 dc, kolejny skok temp. toć ja do 16dc z dupkiem nie będę czekac, bo zagnieżdżanie też prześpię :P
i co, od kiedy dupala mam brać? :P kumpela radzi mi od dziś, ja sie zastanawiam czy nie brać od jutra, help meeee! :)
młoda, to jest Twój pierwszy cykl powrotu do bromergonu? ja pierwszy cykl zarówno z bromkiem jak i z dostinexem miałam tak rozjechane, testy owu negatywne, ciążowe negatywne a panna pretensja pojawiła się po 40 dniach!! :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #761203 przez ann-sunshine
coś nie mogę dziś wystartować, jakoś tak mi się nie chce nic :( to chyba dlatego że już 2/3 białej czekolady zjadłam (nie ma to jak iść na zakupy bez śniadania)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka