- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- kinga21
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Musze sie Wam przyznac ze nie wytrzymalam:( i zrobila mtest ciazowy.
Dopatrzylismy sie z mezem na tescie bladziutenkiego cienia drugiej kreski, patrzac tak pod swiatlo:D hehe
Pozniej wyczytalam w internecie ze testy owulacyjne moga wykryc ciaze. Zrobilam test. Wyszly dwie kreski jednak ta druga bledsza.
No i nie wiem co o tym wszystkim myslec... Prosze o rade Dziewczyny.
Czy ktoras z was probowala testow owulacyjnych i pozniej sie sprawdzilo ze jest ciaza?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kinga21
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- zoi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 32

Powiedzcie mi proszę, jak któraś wie, czemu bolą piersi przed @? Bo ja myślałam, że to od progesteronu z ciałka żółtego i tak piszą niektórzy, ale znalazłam też wieści w sieci, że bolą właśnie jak progesteron spada i estrogeny biorą górę, a ma się to dziać tuż przed @ jak nie doszło do zapłodnienia...
Trochę zgłupiałam, a wizytę u gina mam dopiero w listopadzie, żeby się zapytać. Natomiast jeśli prawdziwa jest opcja druga to znaczy, że w ciąży nie jestem, bo od dziś mnie cyce bolą (z resztą jak zawsze parę dni przed @) .
Czy w ogóle, któraś miała tak, że w regularnych cyklach piersi bolały i w cyklu zaciążeniowym
również???
- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Uh nie było mnie bo Czarujący coś nie bardzo :| w dodatku jakos zawalona jestem.. Dziś mi sie komp rozjechał i jak to dobra dusza która mi doradzała co mu sie stało mówi "nie chce wstać/stanąć" a no nie chce :| powoli coraz bardziej jestem wściekła z tego powodu.. Wiec za błędy przepraszam ale telefon i słownik to nic dobrego..
Ferri Aga ma racje ze szkoda ze jakos inaczej tego nie wyliczyliscie ale będzie z głowy

Aga po prostu Twój organizm dostał piętra ze mało czasu mu zostało i sie ubezpieczył i wziął Cię z zaskoczenia

Dobra buziaki :*
- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
o matko Wy jesteście szalone dziewczyny, wystopujcie trochę plis.
Kinga po co ten test ciążowy? A co do owulacyjnych to Kaś przypomniała jak różne nam one wychodzą i co znaczą albo nie oznaczają

A co do piersi to będzie wysoki poziom progesteronu, ale jak dla mnie to też żaden objaw. Wcześniej przed ciążą bardzo często bolały mnie piersi przed @ na kilka dni przed @, czasem zaraz po owulacji, w ciąży też mnie bolały, a teraz ni huhu nic.
Na podsumowanie napiszę tyle
pierwszym możliwym objawem ciąży jest brak @ w terminie przypadającym na jej wystąpienie !!!!!!!!!!!!!!!
kolejnym test pozytywny test
a ostatecznie potwierdzeniem jest usg u gina.
Trzymać się tego dziczyny bo sfiksujecie

ale mgła u mnie za oknem, jak wyszłam to ledwo czubki swoich palców widziałam.
Przeczytam potem co popisałyście, ja wczoraj byłam w trasie cały dzień
Słonecznego dnia

- Agnilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
co do bólu piersi to się nie wypowiem. mnie kiedyś za młodu bolały zawsze przed okresem, przy tabletkach było ok, a teraz odkąd biorę dupka bolą mnie prawie 2 tyg, praktycznie jak zaczynam go brać to puchną i bolę bleee, w moim przypadku to właśnie od progesteronu
u mnie kolejny skok temp, juz żałuje, że to robię, bo się rano jaram jakbym test ciążowy zrobiła

Kaś może coś w tym jest

Kaś, rozumiem, że komp nie wstał?

czas się myć i do roboty

Goś, jak mgła to ciepło będzie!

- mloda
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Asia K
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35
Kaś - bravo bravo bravo za twoja wypowiedz
Agni - armia przetrwa do 7 dni w sprzyjających warunkach - w moich warunkach przetrwała 2 dni i to wystarczyło wiec u ciebie od rana niedzieli tez powinno byc git

Aggi a moze ty wogóle owu nie miałas? Zbyt krótki pik? cos mi sie to dziwne wydaje.
Wiem ze Agni tez miala jak ty i okazało sie ze owu brak na początku.
- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

moof jak zwiedzanie szpitala? Zosieńka rośnie babicha

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
aggi dwie wersje wchodzą w grę- albo brak owu, albo testy mało czułe. Ale Ty testowałaś już tymi samymi i maliny były?

albo jak pisała zoi pik lh była bardzo krótki i nie trafiłaś na niego. Bądź co bądź jeżeli będzie kolejny cykl to miej go na oku

Porto jak tam?
mloda przy clo ważny jest monitoring, żeby widzieć co dzieje się z jajem czy jest, rośnie i czy pęka (zwiększone ryzyko przerośnięcia pęcherzyka i wystąpienia torbieli)
owu może jescze u Ciebie będzie

a test? no narazie testuj dalej będziesz widzieć rozwój akcji

- zoi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No i dostałam opierdziel ;P
Kaś, tylko, że ja nie pisałam nic o piciu przed testem owu, swoje robiłam nieregularnie i piłam normalnie.
A jeśli chodzi o cycki, to po prostu zapytałam z ciekawości, bo lubie wiedzieć co jest czym powodowane, żeby zrozumieć. Nie doszukuję się objawu ciąży w tym bólu, skoro zawsze mnie bolą. Właściwie to prędzej by to znaczyło, że w ciąży nie jestem jeśli wierzyć temu co wyczytałam. Na razie czekam do poniedziałku

Dzięki za pomoc i miłego dnia!
- Kaś_O
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Gosia ma racje i weźcie to sobie napiszcie jakimś oczojebnym flamastrem pierwszym objawem nie objawem ciąży jest brak @
A pózniej test pozytywny.. I naprawde nie robimy tego złośliwie.. Ja kiedys przeszukalam neta zeby znaleźć niby ekstra czule testy ciążowe, jak żadne jakos nie podpasowaly mi to poczekałam do małpy a pózniej 3testy dziennie.. Oczywiście okres mi sie przesunął o tydzień ja miałam każdy objaw ciąży jaki sie da a testy za każdym razem wychodziły negatywne.. Ooo przepraszam jak poczekałam kiedys z 1h to tam cień cienia był i pod światło było go widać.. W ciąży nie byłam!!! Wiec radzę do serca sobie to wziąć i oszczędzić płaczu i zgrzytania zębów..
Młoda ja bym nie zakładała teraz w którym dniu cyklu będziesz miała owu bo leki mogą Ci teraz cykle trochę przestawić.. Zobacz u Agi niby miała
28dni a teraz trafił jej sie prawdopodobnie szybszy.. Jak tak wspominasz o swoich cyklach to ja kiedys wyczytałam ze cykle tez nie powinny byc za krótkie i np jak maja mniej albo 24 dni to owu raczej nie występuje.. Zainteresowało mnie to bo po ciąży takie właśnie cykle miałam i dupa faktycznie owu prawdopodobnie nie wystąpiła.. Dopiero jak cykle sie wydłużyły i unormowaly to zaskoczyliśmy..
Komp nawet nie drgnął..
Aggi ja bym sie zastanowila nad teoria Asi bo lepiej założyć najgorsze i np szybko zbadać sobie prolaktyne i mieć pewność ze to nie ona i może faktycznie pik krótki miałaś niż czekać kolejne cykle.. [file/]
Zoi Któraś pytała o alkohol i do jakiego momentu można go pic.. Do owu czy zagniezdzeniaTo było apropo tego ze moim zdaniem do pozytywnego testu bo tak jak Ann pisała dziecko odżywia sie ze swoich sapasow..
A opr to chyba każda kiedys tutaj go dostała

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Młoda, ja tam pozytywnego testu u ciebie nie widzę, tzn jest druga krecha ale bledsza (no chyba że znów kreski pomyliłam),
Kinga: Pierwsza i najważniejsza zasada: NIE ROBIĆ TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZED @, bo to jak wróżenie z fusów
Kaś a wizytę masz gdzie tam czy w PL?
Moof jak tam u ciebie?
E no, co wy powielacie mój schemat testowania owu w tym cyklu? Ja myślałam, że wy będziecie miały super hiper maliny (Agni i Aggi)
Zoi, co do cycków to nie ma reguły, tak jak dziewczyny piszą, każdy cykl jest inny, każdy organizm też.
He he, ja też już w lutym, marcu, czy kwietniu w ciąży byłam (tyle objawów) i co i nic i doopa blada.
- Agnilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

ale mam kolejny dylemat i chyba skieruje pytanie do Jurka! Juras pomozesz?

bo z tego co wynika, co mi wróżbita Maciej powiedział przespałam owulacje, naebałam się samą miłością chyba i patrz, wycyckała mnie

w każdym razie, lekarz kazał brac dupka od 16dc, bo pewnie myślał, że mam owulacje jak w książce do polskiego

i co, od kiedy dupala mam brać?

młoda, to jest Twój pierwszy cykl powrotu do bromergonu? ja pierwszy cykl zarówno z bromkiem jak i z dostinexem miałam tak rozjechane, testy owu negatywne, ciążowe negatywne a panna pretensja pojawiła się po 40 dniach!!

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178