BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #760476 przez Dagnes
Moof to faktycznie duża Zośka już :) Niech rośnie dziewuszka zdrowo.
A ja jak robiłam wykres, to mi tempka przed @ nie spadła, a w ciąży wtedy nie byłam. Podobno jest jakiś tam mały % kobiet u których to norma i ja widocznie do nich należę.
A właśnie z tą pogodą to do du... bo raz ciepło raz zimno i przez to kataru dostałam. A jeszcze jutro muszę z samego rana do Lublina jechać, a tak mi się nie chce.

Wiktoria

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #760591 przez Agnilla
dobra, odpisuje i lece nogi golic, bo chyba ta owulacja chyba dzis mnie nawiedzila, szybko! 11 dc :ohmy: :ohmy:
kupie jakies pierogi gotowe, bo nie mam czasu :P juz mezowi zapowiedzialam, ze dzis od 20 ma zakaz kompa :D nie pije od 14 i w domu sikne na testa, jak juz malin nie bedzie to przelece starego w progu, obiadu nie da :lol:
mloda, nos do gory, moze owu jeszcze nadejdzie, bierzesz bromka, owu musi byc! a tak w ogole, kurde skądś Cie znam :D
ja jestem chudzina taaa ja sie dobrze maskuje :D nawet mnie dzis na miescie pochwalono za plaszczyk :D mam taki musztarodowy worek, ale staro w nim wygladam, jakbym conajmniej 28 lat miala :D
ja CLO narazie nie tykam, cykora mam :D jak nie zajde to spytam lekarza o to 24.10
Ferri kurna, nie moglas go zbadac jak okres mialas?? albo tuz przed? ja tam mu wyliczalam, i badalam wtedy kiedy zajsc nie moglam teoretycznie :P
anuuusia ja wiem, ze wykres mam i mam dzis na nim skok :ohmy: :ohmy: :ohmy: ale juz interpretacji nie mam, zreszta...i tak tego nie kumam :P
Ann to jest moj ost cykl, spoko loko, nie mam zamiaru wiecej mierzyc nic, bo ofc teraz zajde! :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #760596 przez aggi
A u mnie coś dziwnego się podziało.. Wczoraj był 17dc i były dwie kreski na teście, testowa dość ciemna (już wyblakła) ale nie ciemniejsza niż kontrolna. Więc myślałam że dzisiaj będzie jeszcze ciemniejsza albo chociaż taka sama. Wkońcu owu mam ok 19/20dc. A tu co? To:

Zero dzisiaj jakiejkolwiek kreski :huh: to co, owu niby już była wczoraj? Czy jak to interpretować? Zrobię później jeszcze jeden test dla pewności czy przypadkiem nie piłam zbyt dużo dziś, ale więcej niż 2h temu przecież piłam :unsure: Sama już nie wiem. A test robiony o tej samej porze co wczoraj ;)

Pomocy :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #760603 przez aggi
Ferri najważniejsze że Kręgiel chce iść na taką wizytę bo większość facetów uważa że to cholernie niemęskie i w ogóle wstyd. ;-) wszystko będzie dobrze:*

moofka no to nieźle ale babka z niej będzie :D

Agnilla
bierz starego w obroty :D Ja to mam pozamiatane do czwartku conajmniej z moim bo zanim wróci z roboty to ja już śpię :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #760636 przez Agnilla
Aggi witaj w klubie, nie wiem czy mu obiad dam w ogóle :P kuwa blado na teście u mnie, owuluje :ohmy: :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #760647 przez Porto1987
Agnilla, bierz go od progu w obroty :D :D :D Niech wejdzie do mieszkania, a Ty już go rozbierzesz :P :P ale mnie kosmate myśli naszły. Co siedzi w głowie wyposzczonej kobiety :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #760669 przez aggi
Agnilla ale widzisz co sie u mnie dzieje?! chyba jestem twoją drugą siostrą trojaczką hahahaha :unsure: :silly: bo dzisiaj już bladzina a wczoraj niemal malina :ohmy: makabra. i zaś cykl w plecy no chyba że żołnierzyki z soboty przeżyły :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #760672 przez zoi
Aggi, zagiełaś mnie tymi testami...
Może miałaś krótki pik i nie trafiłaś w maksymalne wartości?
Ja bym pewnie już na usg poleciała :P

11 lata 6 miesiąc temu #760674 przez aggi
zoi no masakra :D tzn wszystko super gdyby nie to że owu mam zwykle w 19/20dc nie mówiąc o tym że no myślałam że krecha dzisiaj będzie ciemniejsza :P a tu nic :)

Zrobiłam drugi test teraz i jest bladzina druga kreska , o wiele bledsza niż wczoraj. Wniosek taki że zoi masz chyba rację może nie trafiłam w idealny moment z tym testem. Albo może jutro jeszcze się coś rozwinie że krecha będzie ciemniejsza czy coś. No nie wiem potestuję jeszcze te dwa trzy dni jak zwykle i zobaczę ;-)

11 lata 6 miesiąc temu #760716 przez Chudzinka
Ale macie jaja z tymi testami, nie powiem.. Ja gdzieś czytałam, że w okresie płodnym można kilka testów dziennie robić, bo faktycznie można pik przegapić, jak jest krótki, a jak widzimy, jednym dziewczynom się dłużej utrzymuje, innym krócej, więc reguły nie ma :)
Aggi, od soboty mogły wytrzymać spokojnie ;)
Moofka - mała faktycznie nie taka mała, ale to super :kiss:
Ja już chyba z przeziębienia wychodzę, na szczęście nie sponiewierało mnie aż tak bardzo. Mój mąż gorzej znosi, ale ma za swoje, bo to on mnie zaraził :P
Jak tam niedługo testujące ciążowe? Jakieś objawy się zaczynają? Nie chcę nakręcać, ale taka jakaś jestem żądna dobrych wieści i tak mocno trzymam kciukasy i się doczekać testów nie mogę.
Agnilla - nic do Ciebie nie piszę, żeby Cię nie rozpraszać w działaniach, hehe ;)

11 lata 6 miesiąc temu #760722 przez aggi
Chudzinka no ani nie gadaj, może pik nad ranem miałam albo co :P No ale jak mówisz że żołnierzyki mogły wytrzymać od godziny hmm 22? w sobote do dziś...:P Dwa razy wtedy działaliśmy - efekt uboczny pysznego winka i świeczek :silly: Ale pewnie nie ma lekko i nic z tego nie będzie :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760746 przez Agnilla
spoko loko, możecie pisać ;)
ej u mnie chyba malinowe maliny byłyby wczoraj za dnia, bo potem już blado, dziś bladziej...kurde felek. mam nadzieje, ze z niedzieli rana cos tam przetrwało. psikusa mi ta owu zrobila, zeby przyjsc w 10 dc??
a bolaly mnie jajka wieczorem w nocy nawet takie uczucie na siku, ale ze byla 5 to nie wstalam, bo na mierzenie temperatury trzeba miec min.4 godz spoczynku. rano jeszcze jajka pobolewaly a teraz juz nic. kurde no. bym wiedziała, to bym urlop wzięła :lol:
a jeszcze mi dziś kumpela napisała, że chyba miałam owulacje wczoraj bo dziś był skok temperatury. szok. to plus 16 dni to @ ma nie przyjść 24.10 jesli owu liczyc dzis. czyli w dzien wizyty u lekarza.
o matko bosko, szukam pomysłu na biznes, toc poradnie małżeńską otworze! :lol:
w każdym razie przegrałam z mężem zakład o zupe no i zgodnie z umową musiałam przejąć pałeczkę ;) najważniejsze, był tort cookies, a nie żaden alkohol :lol: to lubie :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #760755 przez aggi
Agnilla co nie zmienia faktu że chyba miałyśmy w ten sam dzień haha :D Ty masz nadzieję że z niedzieli przetrwały i pocieszę Cię bo pewnie łatwiej by przetrwały niż te nasze z soboty :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760757 przez Agnilla
kurde nie spodziewałam się owu tak szybko, ale zajebiście, jak się nie uda to szybko zaraz będę miała kolejny cykl. aggi ja jestem prawie 10 dni przed Toba, w sensie w ilosc dni cyklu :/
haa do ciacha maz zrobil macchciatto, wiec byla kawa przed jak Iss pisała kiedyś, oby tam choć jedna petarda się znalazła o matko :ohmy: czuję, że będzie lipa. nie trafić w owu, ale bida :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #760774 przez aggi
Ale Agni ja też się nie spodziewałam tzn no myślałam że gdzieś jutro/w piątek a tu taka lipa :P tzn no lipa bo małża przy sobie nie mam żeby wskakiwać na niego, a żołnierze z soboty to już pewnie gdzieś pomarli po drodze :P no fakt ja mam cykle 32-34dni także długie;) No nic to teraz czekamy w takim razie i działamy profilaktycznie :D tzn ja emka dopiero dopadnę koło czwartku jak dobrze pójdzie :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka