BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #759649 przez goska.gogo
Ja z chęcia bym juz zrobiła test, ty to przynajmiej wiesz kiedy miałas owulacje, a ja to tak nie do końca, ginekolog stwierdzil ze powinnam mieć pod koniec września , myśle ze tak miałam ale nie wiem. Testy ciążowe wykrywają ciąże juz po 7dniach prawda?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #759653 przez kinga21
tak przynajmniej pisze na opakowaniu niektorych testow, tycj bardziej czułych, ale wtedy test czeba wykonac z porannego moczu. Chociaz nie zawsze sie to sprawdza.

11 lata 6 miesiąc temu #759666 przez ann-sunshine
Kinga a ty jaki test teraz robiłaś? Jak owu to ok, ale jak ciążowy tyle przed terminem to po łapach daję nu nu nu, nieładnie.

Gośka rozumiem, że te maliny co wam na teście owu wczoraj wyszły to jeszcze z mężem (partnerem) wykorzystaliście? Tak dla pewności.

Kaś dzięki :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #759677 przez kinga21
Nie nie :) owulacyjny zrobilam bo ktoras z dziewczyn napisala ze wyszly jej dwie kreski jakos pod sam koniec i tez chcialam sprawdzic :laugh:
Ale chyba jednak owulacja byla juz wczesniej:)

11 lata 6 miesiąc temu #759679 przez Asia K
Kur.... napisalam takiego posta ze TRYLOGIA by sie niepowstydzila obok tego stac a tu doopa - wcieło go :angry:
i juz nie pamietam co tam bylo

11 lata 6 miesiąc temu #759683 przez ann-sunshine
Kinga :)

Asia bidulko, podpowiem ci pewien patent, zanim klikniesz dalej to skopiuj sobie zawsze treść postu i jak wetnie to zawsze możesz wkleić ;)

11 lata 6 miesiąc temu #759690 przez Asia K
Gogo - tak testy wykazuja ciaze po 7 dniach od zaplodnienia ale pamietaj ze zaplodnienie nie jest w dniu uprawianego sexu tylko liczy sie od zagniexdzenia!!!

Nie kombinuj tylko zrób jak pisalas juz - testuj w dniu spodziewanej Małpy!!!

Kaś - dobre :*

Ann - bo my Matki POLKI SĄ co dadza rade ze wszstkim :D
A powiem ci ze "co sie odwlecze to nie uciecze (tak jakos to było :S ) i życze ci znalezienia lepszej pracy i szybciuchnego zachodzenia :kiss:
Ja zawsze chcialam by róznica wieku powmedzy moimi dziecmi była 5-6 lat - defacto bedzie 6,5 ale juz wiem ze w synku bede miala mega pomoc :)

Agni - ja mając 11 lat opiekowałam sie 6-miesiecznymi bliźniakami , ale oni byli tacy ze jak ich posadzilam do kojca by zrobic im mleko to siedzieli, jak dawałam jesc jednemu z nich to drugi grzecznie czekał, hardkor był tylko wtedy gdy nagnoili pod siebie to wtedy darli sie jakby im skóre zdzierali :lol: , ale prada jest ze wtedy byly inne czasy a teraz swoich dzieci 11-latce nie zostawilabym pod opieką 1 dziecka a co dopiero 2 :blink:

Co do clo to ja osobiscie przy pierwszej ciąży bym zaryzykowała ale przy drugiej juz nie :)
Wybór nalezy do Was B)

edit: to nie jest ten sam post ale co wczesniej ale przynajmniej odpowiedzialam,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jeszcze któras prosila o opisanie o sobie - oj kochana jak chcesz nas poznac to musisz przestudiowac całe to forum bo niektóre z nas są tutaj od początku a niektóre od niedawna , tak wiec do lektury Kochanienka, do lektury :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759697 przez Agnilla
o matko, ale mądrą rzecz przeczytałam :P
"Jeśli po owulacji zażywasz progesteron (pamiętaj nigdy nie bierz żadnych lekarstw na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem) nie ufaj oznakom Twojego ciała przewidującym ciążę. Progesteron w lekarstwie daje podobne objawy, które towarzyszą ciąży."
to by się zgadzało, bo ja jak zaczynam branć duphaston to w ciązy od razu jestem :P
przedstawiać się nie muszę :P młoda sarna 18 lat, co miesiąc w urojonej ciąży :P

laski plis, nie nakręcajcie sie, choć ja na samym początku też to robiłam. ale potem, jak się nie udaje, to uwierzcie, bardziej boli

ja mam takiego cykora przed tym CLO, gdzie ja w bloku na 3 pietrze dam rade w bliźniakami :P a teściowej do pomocy nie chce, bo by musiała u nas zamieszkać :P
albo niech się ze starym do nas do miasta przeprowadzą to by pomagali na dochodzonego :P

o matko, nie wezmę tego, bo się posram ze strachu :P

ej laski, które się znają. mierzę codziennie temperature ( dziś se tak zajechałam termometrem, źle trafiłam, ale ból :P ), ale co z tego, jak ja interpretowac wykresu nie umiem? :D

co do alkoholu, to ja jestem totalnie na nie, wiec czego mi nie zaproponujecie to nie wypije :P ale przypomnialo mi sie, ze mam likier cytrynowy moze sie skusze, dwa lata stoi :D
albo poszukam jakies driny, mezowi strzele normalnego a sobie mniej wodki :P

11 lata 6 miesiąc temu #759726 przez anuuuusia
goska.gogo witaj :)

mszydlowska gratuluję :) :kiss: Tomcio cudowny :cheer:

ann :kiss:

Asiaa wstrętna małpa :( :kiss:

Agnilla ja polecam to samo winko, co kinga: Carlo Rossi mniam :blink: A gdzie zapisujesz te pomiary? Jakiś portal w necie? Jeśli tak, to on powinien za Ciebie wszystko zinterpretować :P

Asia K ja zawsze przed wysłaniem posta go kopiuję wciskając Ctrl+c. W razie jakichś problemów z forum, klikam po prostu wklej: Ctrl+v i wsio jest :blink:

Byłam w piątek na pierwszej wizycie u gina. Są ładne 2 pęcherzyki, ale zarodka jeszcze nie było widać... Kolejna wizyta (ale już na fundusz) 16 października. I trochę się martwię, nawet suwaczka jeszcze nie założyłam :S

11 lata 6 miesiąc temu #759749 przez gosia28
Agi a masz gdzieś wykres na necie? specjalistą super nie jestem, ale coś może pomogę ;)

gogo poobserwuj troszkę suwaczki, opisy coś więcej o nas będziesz wiedzieć ;)

anuuusia :cheer: :cheer: :cheer: dwa pęcherzyki? to co? ciąża bliźniacza się szykuje :lol:
a robiłaś bhcg? który masz dzień cyklu?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #759758 przez zoi
No, no 2 pęcherzyki! Dołączam do pytania gosi.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759768 przez Agnilla
ale co mi ma wykres powiedziec "ej, masz owulacje" ? :P
nie toc sama musze wywnioskowac z jakis skoków itepe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #759801 przez ann-sunshine
Anuska nie masz się co na zapas martwić, sam fakt braku zarodka jeszcze o niczym nie świadczy. Tak jak gosia pisze który dc, jaka beta dopiero powiedzą więcej.

Agni widać, ale tam tylko kawałek wykresu, z tego co pamiętam to jest to za mało do interpretacji. Bo musi być spadek temp a potem wzrost chyba przez 3 kolejne dni? Poprawcie mnie która jeśli źle pamiętam.

11 lata 6 miesiąc temu #759806 przez Agnilla
Ann, pewnie dobrze prawisz, u mnie w tym tyg coś powinno zadziać i wtedy Wam wykres pokaze :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759844 przez aggi
Julka owocnych starań :D

Ann
trzymam kciuki za Twoje zdrówko :) :kiss:

Zoi a Ty kiedy coś testujesz? :)

Agni ja też myślałam nad romantico wieczorem bo zrobiłam dziś testa i krecha z ciemnieje powoli :D Ale kurcze coś tak czuję że małż do soboty zapieprz będzie miał i że cykl przepadnie :dry: Muszę go zmusić jakoś hahahah :D Nie no a tak serio to wino na mnie mega działa, a lubię takie za 14zł półsłodkie z biedronki "Le Carillon" :P jest pyszne ! Polecam

Asiaa no to głowa do góry i czekaj na kolejne testowanie:):)

goska.gogo po co mamy pisać wszystko :P w wolnej chwili cofnij się kilkanaście stron wstecz i o każdej czegoś się dowiesz :):) fajna lektura na chłodne jesienne wieczory :)

kinga trzymam kciuki w takim razie za test:)

Anuuuusia to bliźniaki będą jeśli dwa pęcherzyyyki???? :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka