BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #759853 przez anuuuusia
Łomatko, trochę źle się wyraziłam :lol:
Jeden pęcherzyk to ten ciążowy ("domek" wg mojego gina), a drugi to ten żółtkowy ("jedzonko"). Tylko na razie "mieszkańca" brak :S
Bety nie robiłam, gdyż u mnie w mieścinie tydzień ( :ohmy: ) czeka się na wynik :angry: :dry: A dzień cyklu mam hmm 47.

Agnilla o, widzę że też korzystasz z OvuFriend. To fajny portal, ale po miesiącu jak chcesz korzystać ze wszystkich funkcji, trza wykupić abonament :dry: Jak mi napiszesz, jak wkleiłaś tu to zdjęcie, to dodam jeden ze swoich wykresów dla porównania :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #759896 przez aggi
Anuuuusia a już myślałam że taka nowina :D zresztą chyba nie tylko ja tak myślałam :silly:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759948 przez Chudzinka
Witam się i ja :)
Kicham co chwilę i zapluwam monitor tak mnie rozkłada.. :(
Małpy jeszcze nie ma, wolałabym już mieć, bo byłabym spokojniejsza o leki którymi się wspomagam..
Anuuusia - nie martw się :kiss:
Asiaa - szkoda, może następnym razem się uda?
Ann - tak jak piszą dziewczyny - różnica wieku nie ma aż takiego znaczenia, a Martusia się na pewno w końcu rodzeństwa doczeka, widocznie teraz mamusia musi trochę się sobą zająć i swoim rozwojem osobisto-zawodowym ;)
Czekam z niecierpliwością na testy!
Agnilla - ja jak brałam progesteron to miałam wszystkie prawie objawy jak ciążowe i to o takiej mocy że przechodziło mi przez myśl, że jak tak mam mieć w ciąży, to już nie chcę w niej być :blink: A propos clo - dopóki wiesz, że masz pod kontrolą prolkę i masz owulacje, to może nie bierz? Dopiero jeśli będziesz pewna że nie zachodzisz z powodu problemów z owulacją to wtedy? Zresztą wtedy lekarz pewnie i tak Ci sam przepisze..No i bransoletki suuper..
Asia, a Ty masz w ogóle jakieś mdłości, czy tylko bóle brzucha? Życzę Ci, żebyś jak najmniej dolegliwości miała. Fajnie, że chociaż synek nie sprawia kłopotów, w przeciwieństwie do wiadomo kogo ;)
Aggi - cieszę się żeś się podkurowała, bidulko musiałaś nieźle przeczekać ze staraniami przez te infekcje, także teraz do dzieła i trzymam kciuki bardzo mocno!
Co tam jeszcze - zapomniałam, w ogóle się skupić przez to przeziębienie nie mogę..
Buziaki!
Aha - witam nowe panie - proszę z pokorą i cierpliwością czekać z testowaniem, naprawdę to chroni przed ewentualnym roczarowaniem. Choć oczywiście życzę by się udało :woohoo:

11 lata 6 miesiąc temu #759957 przez ferritka
bry B) u was też taka zimnica??? :angry:

Tomciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!! witaj przystojniaku, jak dobrze, że jesteś :kiss: :kiss: gratulacje dla dzielnej mamusi :kiss: :kiss: :lol: :lol:

a ja dzień po narodzinach Tomcia zostałam ciocią syna mojej psiapsiółki, za miesiąc powtórka z rozrywki , bo moja druga psióła rodzi też :lol: :lol: :lol: :lol:

ee teraz się posypią foty dzieciaczków naszego wątku, boworek został oficjalnie rozwiązany przez naszą Gosię :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

co to miałam pisać? nie wiem bo jak Was nadrabiałam to mi wszystko wyleciało, to co pamiętam to :
Ann frog, małpa wredna szmata :angry:

Agillka, kochana ,clonujesz się , no no no powodzenia, a wiesz, że jak Ty się sklonujesz to bankowo ja zajdę w groszki też :lol: :lol: :lol: i co najlepsze jak upolujesz bliźniaki to ja bankowo bedę miała niepokalane poczęcie bo tak działą siła sióstr :lol: :lol: :lol: daj czadu niech się rozmnaża nasz forumowy wątek o stokroć :lol: :lol: :lol:

jak byłam nad morzem to na staraczki wpadła jak po wiatr dziewczyna i ....zgarnęła mi moje bliźniacze gorszki, za którymi stałam w kolejce :S nie przypilnowałam swojego miejsca i poszły do innej , ale to nic teraz trafię czuję to :lol: :lol:

od jutra mamy z kręglem celibat :lol: :lol: bo w piątek jedziemy z pojemniczkiem i na wizytę, kurde podniecona jestem jakbyśmy jechali na pierwsze usg posłuchać serduszka ( znaczy tak mi się wydaje, że tak się jest podkręconym jak sie słyszy serduszko :blush: :blush: )ale też się cholerka boję, że tam u Kręgla to same staruszki pod laską a nie armia żołnierzy zwartych i gotowych :( :(

co do wina toja ostatnio ze starym mym osobistym spijałam winka weselne :lol: jeśli czerwone działa cuda na endo to moje jest piękne i napojone, że ho ho ho :lol: :lol:
ijakie piję...wino z kotem na etykiecie, nooo nie mogłoby być inaczej :blink:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 6 miesiąc temu #759961 przez Chudzinka
Wino z kotem na etykiecie - czyżby Dorombor od Dereszli z Tokaju? Lubiem ;)
Ferri, nie panikuj, dobrze będzie :kiss: Przecież Kręgiel stary nie jest, czemu miałby mieć coś nie teges :P Ale byłoby fajowo, jakby tak nagle się posypało też u "starszych" stażem staraczek, nie tylko u nowych :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #759962 przez ferritka
Chudzinka,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

sprawdzę etykietę i powiem cóz to za kocie cudo w butelce :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 6 miesiąc temu #759966 przez aggi
Chudzinka to czosnek, cebula i duuużo herbaty z cytryną :* Zdrowiej :) No chyba wkońcu będzie okej choć nadal niepokoi mnie wydzielina bo jest bardzo podobna do tej w okresie mojego chorowania, ale kurcze lekarz powiedział że niby taką już mam i że niepotrzebnie panikuję. Więc czas zacząć działać:) Szkoda że małż chyba się nie załapie na owu :P czyli znów cykl w plecy. Ale jestem teraz spokojniejsza po tym jak widzę że kreska na testach ciemnieje :) bo ostatnio przy lekach to w ogóle chyba owu nie było albo leki zamazywały wynik

Ferri witaj kochana :kiss: a co do wina to my z małżem to samo, ciąąągle czerwone winko wieczorami mniamm :D no i atmosfera sama się nakręca :D a co do Kręgla to nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze, jeszcze Cię ta armia tak zaatakuje że zobaczysz :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759969 przez Agnilla
o kuwa, chyba wysiurałam maliny, albo takie prawie maliny trochę niedojrzałe. fakt, ze maliny malinami zrobily sie po 15 min, ale wtedy najlepiej widac. ide kombinowac z fotka
kurna ja przewidywalam owulacje sr-pt ale jak bedzie w srode, to sie nawalić nie zdąże :D albo przeniose piatek na srode i sie upije :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ktora to dzis @ dostala?! Asiaa? ej zjedz za mnei czekolade :P bo ja poszcze, dzis tylko lizaka zjadlam :P maz mnie uszczesliwil, wez tu z nim odstaw slodycze grrr
anuuuusia ja mam meza informera wiec mnie oprocz slodyczy uszczesliwia aktualizacjami telefonu :lol: programami w kompie :P i mi jakies narzedzie Przycinanie zainstalowal, i w jednej chwili moge wyciac wszystko co chc, co mam aktualnie na ekranie. taki szybszy prr scr, tym tez mozesz zrobic, w paincie obrobic :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759988 przez Chudzinka
Agnilla, czyli że masz Greenshota? ;)Test wygląda bardzo optymistycznie, ale coś czuję, że jutro będą jeszcze lepsze maliny :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760007 przez anuuuusia
ferri trzymam kciuki za armię męża :kiss:

Agnilla zaraz spróbuję :)

Chudzinka dzięki za podsunięcie nazwy programu :blink:

edit: no w końcu się udało :side:
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #760010 przez zoi
Agni, toż to malina już na moje niewprawne oko :)

Aggi, ja planuję testować 14.10,chyba, że mnie poniesie to 13 :P

11 lata 6 miesiąc temu #760012 przez aggi
Agnilla kurde jakie maliny :ohmy: :P Bierz wino ! :D Wypij za zdrowie każdej z nas a potem już będzie z górki :D:D

11 lata 6 miesiąc temu #760015 przez aggi
Zoi lepiej poczekaj do terminu @ :) kiedy masz mieć ??

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760030 przez Agnilla
winem to sie dzis chyba sama nawale,bo maz dopiero pisal, ze z pracy wychodzi, caly dzien go nie ma. wiec jak przyjedzie dam mu jesc i pojdzie spac. spoko luz, jakby to byly maliny to owulacja jutro, wiec najwyzej jutro sie nawale ;)
anuuusia w tym ovufriend lipa, nie bede wykupywac zadnego pakietu zeby mi ktos wykres narysowal :P ale ze co, ze przed owu temp. spasc powinna? a potem bach w gore jo? :)

11 lata 6 miesiąc temu #760067 przez zoi
Aggi, ciężko mi powiedzieć kiedy mam mieć @, bo one u mnie przychodzą trochę nieregularnie (myślę, że to trochę zasługa mojej zmianowej pracy, czasem też nocnej). Ale 13 będzie 14 dni od pozytywnego testu owu, więc jak nie będzie do tego czasu @ to już coś powinno być. Tylko, że w niedzielę pracuję, więc pewnie dam sobie siana.
Postaram się nie poschizować :P

Agni, zazdroszczę Ci takich romantycznych planów! Wiecie do kiedy w cyklu można sobie pozwolić na alkohol? Do owulacji? Do ew. implantacji? Bo mi teraz było troche szkoda sobie odmawiać nawet łyczka :P No, ale wytrzymałam na wszelki wypadek.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka