BezpiecznaCiaza112023

ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)

11 lata 4 miesiąc temu #791588 przez ViFi
emka napisał:

Hej dziewczyny jak miło ze Was tu tyle :)

Od razu mam pytanie, bo mam @ jak pisałam i po prostu leje się ze mnie jak z wiadra! ;) Zmienił mi się cykl od kiedy biorę acard, cykl jest krótszy jakieś 24 dni i jak zaleje to nie nadężam po prostu ale trwa 3-4 dni. Jak myślicie acard cmoże mieć na to wpływ? Zawsze miałam spokojną @ a teraz już nie wiem który cykl wariacje jakieś, dokładnie tak jak Julka pisze morze czerwone, a nawet ocean! :silly:

Julka Tulimy :kiss:

Aniu Zaciskam z całych siłów za jutrzejszą wizytę. I czekam na wieści :)

Tak acard ma wpływ....utrzymuje si dłużej w organiźmie

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #792412 przez emka
Tak właśnie myśle :dry:

Gagusia Daj znać co tam u Ciebie?

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

11 lata 4 miesiąc temu #792728 przez Anna1807
Hej Kobietki!

Ja już cała w nerwach! Mam taki lęk przed jutrzejszą wizytę, że noc będzie ciężka.
Boże wykończę się z tym stresem...melisa nie pomaga....nic nie pomaga...a co jak będzie coś nie tak??? Oszaleję z rozpaczy jak okaże się że coś jest nie tak!
Panikuję....ratunku!!! Jak będzie tak przed każdą wizytą, (a będzie) to mnie zamkną w psychiatryku :P

Macie jakieś sposoby na uspokojenie .... :)

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

11 lata 4 miesiąc temu #792749 przez Gagusia
kochane pisałam Wam ostnio ale posta wcięło ..dziwne

a wiec biorę acard ,we wtorek wizyta,nudnosci są cyce bolą wiec jest OK

własnie przeczytałam że clexane dopasowuje się do wagi ja mam dawkę 0,4 a waze 65 kg :D wiec nie wiem co ginka z tym zrobi ... kiedys mi napomniała ta co refunduje mi ten lek że bede na zastrzykach do 20 tc ,odrazu jej powiem żeby sobie wybiła to z głowy bo synka straciłam w 27 tc bo chce to brac do konca ciazy a jak się nie zgodzi to znajdę sobie inną :D

11 lata 4 miesiąc temu #792846 przez gosia28
Ania najlepszy sposób to zająć głowę czymkolwiek. I to jest jedyny ratunek. Weź znajdź jakiej fajne zajęcie, może stare hobby? A jak nie to nowe? Albo tradycyjna od dawien dawna dobra, lekka książka.

Gagusia do wizyty niedaleko dopytasz o dawkę, a ja też bym się upierała przy Twoim stanowisku odnośnie clexanu.

Dziewczyny napiszcie jak po wizycie :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #793268 przez emka
Aniu Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem, sama też bym pewnie drżała. Ale pamiętaj jesteśmy z Tobą! A stres tylko szkodzi, Goska dobrze radzi, ksążka super pomysł na oderwanie myśli. Wszystko to co potrafi Cię tak wkręcić że zapomnisz o świecie:) Kąpiel, muzyczka, relaksik, wiem łatwo się gada, ale spróbować warto :) Ja zacikam i czekam na wieści. :kiss: :kiss: :kiss:

Gagunia Ja też dostałąm clexane 0,4 waze 55kg, chyba też powinnam zmienić dawke. Trzymam kciuki za wizyte i czekam na zdjątko :) WAlcz o cała ciąże na clexane, będziesz spokojniejsza. A jak sobie radzisz z zastrzykami? Kidy je robisz? Wieczorem czy rano? Sama czy maż? Ja zamierzam pierwszy zastrzyk wziąć w sobote :)

JUlka No i po @ - wariatce! :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #793358 przez Anna1807
Halo,halo :)
Ja za waszymi radami wynalazłam sobie zajęcie, wykorzystując obecność męża poszłam na.strych robić "porządki" , a dokładnie mówiąc wydawałam polecenia i tak minął ranek. Znalazłam kilka perełek z mojego dzieciństwa, mój syn ucieszył się z "nowych" książek, ledwo przyszedł ze szkoły to je ogląda i czyta.
Zrobiłam naleśniki, zjadlam i teraz spać mi się chce,ale przy moim dziecku drzemka raczej niemożliwa, non stop gada !

Jeszcze tylko 7,5 godziny do wizyty.....czas stoi w miejscu: )
Tak bardzo pragnę usłyszeć że z dzieciątkiem wszystko dobrze. ...ach te obawy !

Co do tematu zastrzyków to mąż robi mi późnym wieczorem. Te igły są tak tępe, że wklucie jest najgorsze i potem moment wstrzykiwania też, ale po 25 zastrzykach już się przyzwyczaiłam. W końcu robię to dla dobra dziecka.
Mnie lekarz powiedział, że zastrzyki do 36 tygodnia a acard do 32.

Trzymajcie się ciepło. ...w Katowicach piękne słoneczko!

Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]

11 lata 4 miesiąc temu #793476 przez Gagusia
Emeczko zastrzyki to pikus ,jak posłuchasz mojej rady i mojego patentu to sama zaobaczysz ANIU Tobie tez polecam

a wiec chytasz fałd i wstrzykujesz igłę od dołu ,kciuk masz po zewnętrzenej stronie brzuch ABSOLUTNIE NIE OD GÓRY!!! i po problemie tylko musicie pamietac ze wbijajac od dołu igła musi isc na wprost bo jak skierujaecie ją w bok to na bank zakłuje ,ja poradziałam juz moim kolezankom z wątku skapowały o co mi chodzi i były wdzieczne bo dzieki mnie nie mają zrostów...a wiec do dzieła

11 lata 4 miesiąc temu #793482 przez Gagusia
Ania trzymam kciuki za wizytę !!!

11 lata 4 miesiąc temu #793842 przez Anna1807
I już po wizycie...niestety oprócz pęcherzyka i ciałka żółtego nic innego nie widać: (:(:(
Do mojego zestawu leków doszedl encorton
Za tydzień kolejna wizyta i to ona będzie wyrocznią
Brak mi sił
Los mnie nie oszczędza: (

Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]

11 lata 4 miesiąc temu #793877 przez emka
Wlasnie zajrzalam przed snem kurcze aniu, nie mow tak, moze ciaza sie jeszcze rozwinie to dopiero poczatek, gosiak z lipcowek tez ma narazie pecherzyk. Ja tam wierze ze bedzie dobrze, beta rosnie nie masz plamien, musialobyc za wczesnie. A co ci lekarz powiedz :kiss: ial, zaloze sie ze to samo. Zobaczysz bedzie dobrze, sciskam cie. Kurka rurka, nie umiem tego badziejstwa obslugiwac, wybaczcie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #793879 przez ViFi
Gagusia napisał:

Emeczko zastrzyki to pikus ,jak posłuchasz mojej rady i mojego patentu to sama zaobaczysz ANIU Tobie tez polecam

a wiec chytasz fałd i wstrzykujesz igłę od dołu ,kciuk masz po zewnętrzenej stronie brzuch ABSOLUTNIE NIE OD GÓRY!!! i po problemie tylko musicie pamietac ze wbijajac od dołu igła musi isc na wprost bo jak skierujaecie ją w bok to na bank zakłuje ,ja poradziałam juz moim kolezankom z wątku skapowały o co mi chodzi i były wdzieczne bo dzieki mnie nie mają zrostów...a wiec do dzieła

Zrosty i tak bedą.... ja mam już brzuch zamasakrowany..... 274 szt Clexane 0,8ml a czsami podawano mi 2 po 0,4ml na siniaki które się robią jest maś Heparynowa pomaga......

ViFi

11 lata 4 miesiąc temu #793882 przez ViFi
Ja 2 grudnia mam wziąć VI zastrzyk Zoladex-u. Dr minie szykuje do IV ..... wiem jakie dziewczyny maj podejście na forum kiedyś była straszna batalia dziewczyny mnie potępią wieć bede tylko zaglądać....i podczytywać...

ViFi

11 lata 4 miesiąc temu #793989 przez gosia28
Ania musiało być za wcześnie, za tydzień zobaczysz już szkrabka :kiss:

Vifi na staraczkach dziewczyny już pisały, ja też i powtórzę, że my cały czas trzymamy kciuki i nie wyobrażamy sobie, że nam nie napiszesz co u Ciebie się dzieje :kiss:
nikt nie ma prawa nikogo oceniać, tym bardziej jeśli nie może postawić się w daną sytuację

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #794059 przez emka
Vifi O co chodzi, bo chyba nie skumałam.... :dry: Mówisz o jakimś innym forum? MNie się wydaje że wszystkie Tobie kibicują strasznie i byłaby wileka radość gdyby i Tobie się udało, w co ja głęboko wierzę. Sama przecież często wywoływałam CIę do odpowiedzi bo byłam ciekawa jak sprawa wygląda. Tylko wiesz nie wszystko co piszesz jest dla mnie zrozumiałe, nie mam takiej wiedzy, bo to trudne tematy ale zawsze mogę utulić, wysłuchać, a w to że dobrze Ci życzę chyba nie wątpisz :) :kiss: :kiss: :kiss:
Ups, o jakie ocenianie chodzi... chyba cos pominęłam....

Vifulku jestem z Tobą :kiss: :kiss: :kiss: Zaglądaj, czytaj ale pisz koniecznie!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka