BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

9 lata 4 tygodni temu #1031604 przez Nowa...
Brown- racja, jak nie ten cykl to może następny :) Ja temperatury nie mierze, oj ciężko by mi było z systematycznością ;) a jak u Ciebie temperatura? Co jak co ale staranka są bardzooo przyjemne ;) a długo cykli się starasz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 tygodni temu #1031608 przez Nowa...
Melduje że u mnie @ przyszła. Brak mi słów na to po ilu dniach. Te cykle po tych tabletkach mam coraz krótsze. Teraz miałam 22 cykl a ostatnio 25. Może nawet i do owulacji u mnie nie dochodzi bo przy takich zawirowaniach , wszystko może być realne. Tak jestem na siebie zła o te tabletki, bo cykle miałam jak w zegarku, a teraz wszystko w cały świat. Dziewczyny znacie się na tym mierzeniu temperatury? Może aż bym spróbowała, i jaki do tego musi być termometr? :) Piersi niestety nadal bolą, choć mam nadzieję że zaraz przestaną ;)

9 lata 4 tygodni temu - 9 lata 4 tygodni temu #1031610 przez brown24
Nowa faktycznie krotki cykl u Ciebie, a bylas u gin po odstawieniu tabletek? Może warto sprawdzić i jakies badania porobic :kiss: A z temp. To jest tak ze musisz mierzyc codziennie od 1dnia cyklu po przebudzeniu,przed wstaniem z łóżka, o tej samej godzinie.Musisz mierzyć caly cykl,pozniej wyznaczasz swoją podstawową temp.i widzisz na wykresie kiedy spada a kiedy sie podwyzsza.przed owulacją może spaść, a po ovu wzrasta ,a przed miesisczka znowu spada, no chyba ze jest ciąża to powinna być dalej wyższa.Prześle Ci linka do stronki to sobie poczytasz bo troche ciezko mi to dobrze wytlumaczyc.Ja mierze term.elektrycznym,chociaż powinno się rtęciowym.No ale ja mam taki i mi się sprawdza ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Link embrion.pl/npr/metroetz.htm

9 lata 4 tygodni temu #1031613 przez Nefri
Nowa ja takie rozregulowane cykle miałam po odstawieniu d piersi. Karmilam 12 miesięcy, @ pojawiła się w 8 miesiącu karmienia i była w miarę regularna . Jak odstawilam to miałam w pierwszym miesiącu 22 potem chyba 24, potem już 27 dniowy i kolejnego nie było, bo zaszła w ciążę znowu. Także widać organizm musiał sobie wyregulować hormony. A ty kiedy odstawilas tabletki?
Brown a Ty jak się czujesz? Też byłam przeziębienia jak zaszła w ciążę, ale wiadomo, że to o niczym nie świadczy. A w ciąży z Tymkiem też czułam, że @ się zbliża, brzuch pobolewal, a jednak nie przyszła. Kurczy czekam do tego wtorku ;) co miesiąc mocno Ci kibicuje.

9 lata 4 tygodni temu #1031614 przez Nowa...
Nefri - To mój 3 ci cykl po odstawieniu 1 wszy pojawił się po 30 dniach no a kolejne 26 dnia(czyli 25 dniowy cykl) i teraz ten 23 dniowy. To wychodzi na to że kolejny będzie 20 dc. Już się tego boję, bo nie wyobrażam sobie mieć co chwilę okresu. Jak tak będzie to wezmę znowu tabletki, co by sobie nerwów nie psuć.
Brown- to w okres też mierzysz temperaturę? To od jutra rana notuje temp- a co i jak to Ty mi pomożesz rozszyfrować ;)
Tym, że dostałam to wcale jakoś zawiedziona nie jestem - tylko zła, że tak szybko, a miałam plany co do dziś. Eh...

9 lata 4 tygodni temu #1031617 przez brown24
Nowa poczekaj może Twój organizm sie unormuję, najgorsze rozwiązanie to powrót do tabletek.Ja mierze od @ , chociaż nie w każdym cyklu.O ile będę w stanie to Ci pomogę z wykresem.
Nefri dzięki :kiss: Ja dalej lekko przeziębiona,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 tygodni temu #1031618 przez Paula1704
Ja w tym cyklu zaczęłam robić dwa rodzaje testów. Różowy jak nic dziś pozytywny a niebieski jeszcze nie bardzo. Ciekawe czemu. Lekarz powiedział że owulacja powinna być wtorek-środa. Spróbuję jeszcze jutro zrobić ten niebieski czy będzie pozytyw. No ale tak czy siak działamy :-D
Załączniki:

9 lata 4 tygodni temu #1031631 przez nati.olsztyn
Brown Kobietko, gdzie tescik dla nas?:) Kciuki trzymam.:)

9 lata 4 tygodni temu - 9 lata 4 tygodni temu #1031634 przez Nefri
tez od 6 rano sprawdzam czy brown cos wrzucila ;)
Nowa to niedawno odstawilas, daj sobie czas, wszystko wroci do normy. I moze bierz sobie Castagnus. ja zaszlam w pierwszym cyklu staran i zreszta nie jednej tutaj pomogl

9 lata 4 tygodni temu #1031635 przez Nowa...
Nefri - a co to jest castagnus? Jak on pomaga? Wiesz chodzi mi o to czy mi cyklu jeszcze dodatkowo nie skróci.
Brown- gdzie teścik ;)
Paula- to nie ma na co czekać, trzeba brać się do pracy ;) swoją drogą ciekawe dlaczego na jednym są już maliny a na drugim jeszcze nie.

9 lata 4 tygodni temu #1031636 przez Paula1704
Nowa - zadanie wykonane hehe
Też właśnie jestem ciekawa dlaczego różne wyniki na różnych testach. Zrobię je jeszcze dziś i zobaczę co się będzie działo :)

9 lata 4 tygodni temu #1031637 przez Nowa...
Paula- wiesz to trzeba przez kilka dni :P
Czytałam o tych ziołach i Dziś je kupię i będę stosowałą, jak nie pomogą, to przynajmniej nie zaszkodzą :) A piersi jeszcze mnie bolą, a wyczytałam, że na to też pomaga :) Muszę czekać na wyregulowanie cykli, ciekawa tylko jestem, ile to będzie trwało. Zamówiłam sobie termometr , ale zacznę mierzyć jak @ się będzie kończyć.

9 lata 4 tygodni temu #1031640 przez brown24
Dzień Dobry :)

Paula "olej" testy i czerp przyjemność z serduszkowania :laugh:

9 lata 4 tygodni temu #1031641 przez Paula1704
Brown - testy robię tylko po to żeby wiedzieć czy mam w ogóle już owulacje, a serduszkowanie jest dużo częściej bo mój mąż by nie pozwolił na to żeby było tylko wtedy kiedy mam owulacje :-D
Czekamy na Twój jutrzejszy teścik :)

9 lata 4 tygodni temu #1031642 przez aggi
Cześć! Mam trochę nadrabiania znów, nie wiem czy zdążę. A przyszłam w sumie z powodu brown :blush: noooo kochana nie mów że nie ma dziś teściora!? Kiedy termin @???

anabelle biedny, dużo zdrówka dla niego!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka