- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zrobie sobie liste pytan zebym o niczym nie zapomniala zapytac
Ale ogolnie slyszalam ze w szpitalach prywatych trzeba miec wszystko swoje i dla siebie i dla maluszka, chociaz czasem jest niespodzianka jak juz tam jestes i cos tam daja.
Mam nadzieje ze u mnie na porodowce lustra nie bedzie, bo ja nie chce nic widziec !!!! a jesli bedzie to powiem zeby zaslonili hehehe. Wystarczy mi ze widzialam film z porodu na szkole rodzenia, fujjjj
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

(czyli zeby co, nie bylo nas krzyczacych slychac?!!!)
a lustro to pozycja numer 1 na mojej liscie. NIC nie chce widziec i eRek ma nakaz siedzenia przy mojej glowie i nie ruszania sie stamtad!
Ale fajnie ze jestescie! pamietam jak zrobilam test o 4 rano, bylam przerazona i Was znalazlam i do Was napisalam i od razu tak mnie cieplo przyjelyscie!
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Ja ogladalam kiedys film o porodzie lotosowym. kobieta urodzila dzieckow domu i nie odcinali pepowiny. reporterzy byli chyba w 5-6 dniu po porodzie i to malenstwo lezalo sobie w kolysce przykryte kocykiem i mialo lozyslo na brzuszku! Wygladalo to okropnie!!! Mowili, ze nie kapali dziecka, bo sie nie dalo, ale myli wacikami. A co z karmieniem? A jak ubrac? Przeciez cale ramionka byly odsloniete.... Jak dla mnie dziwne. No i przemawiaja do mnie raczej argumenty przeciwnikow niz zwolennikow. A mnie pokazali lozysko, nie wydawalo mi sie obrzydliwe, w koncu utrzymalo przy zyciu moje malenstwo. Pamietam jak bardzo kochalam swoje lozysko po 3 miesiacu ciazy, jak juz zaczelo produkowac hormony i troche lepiej sie dzieki temu poczulam

Jak czytam jaki luz mialyscie w szpitalu, to az zazdroszcze. U nas bylo koszmarnie, a luz to mialam dopiero po powrocie do domu. Brrr, az nie chce sobie przypominac tego koszmaru ( dodam, ze to po urodzeniu malej byla taka jazda).
Aaaaa, slyszalam, tez ze niektore kobiety (w USA) zjadaja lozysko... Polozna na filmie mowila, ze mozna zrobic z niego zwyklego kotleta, albo na surowo, ale najpopularniejsze jest sproszkowanie i robia w postaci pastylek. Podobno dzieki temu kobiety szybciej dochodza do siebie po porodzie, nie maja anemii i uzupelnia sie niedobor pierwiastkow. W miare logicznie to brzmi, ale jak dla mnie troche za bardzo hmmm, brakuje mi odpowiedniego slowa, ale wiecie chyba co mam na mysli...
Jak bylam juz w 9 miesiacu ciazy, to nie sypialam nocami (odbijalam to sobie w dzien) i ogladalam takie wlasnie filmy w necie

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Ja tez mialam pepowine odrazu odcinana raz ze oddawalam ta krew a dwa ze maly mial pepowine owinieta wokol szyi i mial wode w plucach wiec brali go do inkubatora na noc... Z nami byl od drugiego dnia straszne to bylo urodzic dziecko i tylko je zobaczyc na chwilke i oddac w rece "obcych"..

Ja przed porodem dostalam liste i bylo na niej wszystko a w szpitalu wszystko zostalo w torbie rzeczywiscie lepiej i wygodniej bylo korzystac z ich koszul dwali tez majtki jednorazowe ,podklady etc jesli chodzi o jedzenei to bylo super codziennie dostawalam menu i moglam sobie wybierac z 3 pozycji mmm swiezy losos,warzywka

Agathe he he ja tez tak mowilam mezowi ale on nie wytrzymal i popatrzyl..i byl zdziwiony ze wszystko tam jest tak jak wczesniej niewiem czego sie spodziewal

Luster u nas nie bylo...choc ja pewnie bym zerknela w koncu to sama natura he he
U nas tez zimno i wieje a do tego z przerwami pada ale opatulilam malego i poszlismy na szybki spacer
Ania83 sam zasypia? To moze w koncu jakis przelom? Nigdy nic nie wiadomo z maluszkami...

- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!

Kasiah już ci wcześniej mówiłam że śliczna z ciebie i zgrabna kobietka. Wiem ze ciężko i w to uwierzyć każdaz nas przez to przeszła pod koniec ciąży szybciej się męczysz hormony szaleją i tęsknisz za dawną figurą. Uwierz nam my znamy cię tylko z forum i jak zauważyłaś każda forumowiczka mówi ci ze ślicznie wyglądasz.
Agathe chyba będzie najlepiej jak zapytasz w twoim szpitalu co masz ze sobą zabrać. Ja nic niepotrzebowalam,oprócz zeczy osobistych typu szczoteczka,krem,szlafrok i kapcie.
Jeśli chodzi o Tracy Hogg to również wykorzystuje wiele jej rad w od kad jest z nami Alex, wiele się sprawdza. Nie można jednak brać do siebie wszystkiego jeśli ktoras z metod sięnie sprawdzi ,dzieci są różne.
Lenita miałam na początku to samo co ty z karmieniem jak juz się nauczył ssać (po bardzo wielu próbach i nieprzespanych nocach) to leżał przy cycu godzinę i kazda próba separacji kończyła się protestem. Teraz najada się w 10 minut i jak widzę ze nie ssie to wciskam mu smoczek jeśli się go domaga i tak odkładam do łóżeczka.
Gumis co u ciebie? Po każdym takim skoku nasze dzieci zaskakują nas nowymi umiejętnościami,ciekawe czym cię Ryanek zaskoczy.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Olencja skad takie zle doswiadczenia ze szpitala? Opowiedz prosze bo jestem ciekawa...

Dalam malemu dzis troszke marchewki zjadl ale az sie otrzepal he he i na buzi wyskoczyla mu wysypka...a pisalam kiedys o jego problemach ze skora i zaczelam stosowac produkty do skory bardzo bardzo suchej lub atapowej i zeszlo wszystko...i co ja zrobie z tym calym zapasem musteli...
Zmykam po skeypowac z siostra i spac milej nocy!!
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!
Gumis super ze malemu pomoglo w koncu cos na te problemy ze skora

Agathe ja tez sie ciesze ze Nas znalazlas

Milej nocki

- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja również się cieszę że was znalazłam,musimy podziękować Gumisi że założyła ten ten watek na forum i Anusce że podtrzymała to nasze założycielki

Oki idę spać bo za chwilę będę musiała wstać. :-D
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mam nadzieje, ze nocka przespana, jestescie wypoczete i macie duuuuzo energii na kolejny dzien

Gumis, moje zle doswiadczenia ze szpitalem, hmmmm ciezko bylo. Najpierw rodzilam w poczekalni z ludzmi, bo nie bylo wolnej sali, a jak juz byla, to zapomnieli mi powiedziec i tak sobie stekalam i obcy ludzie mi pomagac chcieli, a polozne mialy mnie w nosie. Trwalo to do 8 cm (!!!) i lapalam polozne na korytarzu, bo zadna nie chciala przyjsc. Oczywiscie nie bylo juz czasu na epidural, a jak juz mala sie urodzila, to stracilam duzo krwi, mialam transfuzje, podlaczyli mnie do kabelkow i mialam zakaz wstawania przez 24 godziny. Nie chcialy w niczym pomoc, mala miala przez dwa dni krew na glowce, ale jak zapytalam gdzie ja moge umyc po porodzie, to uslyszalam, ze w domu! Obok byla dziewczyna, zaczela plakac (te hormony...), ze nigdy nie miala noworodka na rekach i prosila, zeby pomogly jej przebrac dziecko, ale powiedzialy jej, ze mogla poogladac sobie filmiki w necie przed porodem, a nie zawracac im teraz glowe. Nawet kubka wody nie chcialy podac. A wypis, o 10 rano bylismy gotowi isc, po konsultacji z lekarzem oczywiscie, a wyszlismy o 22:30! Ja zalana lzami i roztrzesiona, bo nie chcialo sie nikomu przygotowac papierow. Wiec dla mnie dopiero w domu byl luzzzzz

Ale jak czytalam opinie w necie na temat tego szpitala, to bylo napisane, ze maja najnowoczesniejszy sprzet w UK, ale staff jest straszny. I sprawdzilo sie

Ja tez sie ciesze, ze wszystkie sie znalazlysmy. Uzaleznilam sie od tego forum, ale jakie to mile uzaleznienie

Ale wiecie co? Nie lubie dnia w taki marudny sposob zaczynac, wiec dodam, ze jesli musialam przez to przejsc, zeby w koncu zabrac do domu taka cudowna mala istotke, zdrowa i sliczna, to bylo warto!

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Olencja wspolczuje ale mialas doswiadczenie masakra jakas takim ludziom nie powinno sie pozwolic wykonywac zawod!! Ale najwazniejsze tak jak piszesz ze bylo warto dla swojej ksiezniczki

- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kamila, dzieki, Misiaczek wycalowany. Swoja droga jestem pelna podziwu, jest 9:30, a Ty juz po spacerku! No i wspolczuje nocek, pamietam jakie to bylo frustrujace, noe bardzo wiadomo o co dziecku chodzi, czy glodne, czy zimno, czy goraco, czy moze cos boli.... Trzymaj sie dzielnie.
Buzki wszystkim
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wrocilam od lekarza. Jak co tydzien bylam przedluzyc zwolnienie i normalnie w szoku bylam jak weszlam do przychodni bo u mojej doktorki pusto bylo, jak nigdy. 5 minut i po sprawie.
Teraz wlasnie rosolek gotuje na obiad. No i dzisiaj pod wieczor wraca eNek

Olencja koszmarne doswiadczenia ze szpitala. Wspolczuje. Totalna znieczulica. Mam nadzieje ze u mnie opieka bedzie ok.
Zjarze do was pozniej bo mam mase prasowania.
milego dzionka
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!
- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kamila wcześnie wstajecie,my budzimy się też o 6-7 ale ja nakarmie i dalej śpimy,rolety u małego w pokoju są zasłonięte więc mysli ze to noc

U nas też zimno dziś był bazarek i kupiłam śpiworek do wózka.
Agathe właśnie słucham RMF MAXX i zastanawiają się jakie imię da swojemu dziecku SHAKIRA ,może coś wiesz

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
olencja straszna historia!! niestety sluzba zdrowia w UK nie ma dobrej opinii. no ale dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo!