BezpiecznaCiaza112023

Poród a osoby towarzyszące

14 lata 11 miesiąc temu #5981 przez Aneczka
Poród szczególnie ten pierwszy w życiu jest jednym z największych przeżyć dla kobiety i chciałoby się żeby w tym wyjątkowym momencie była z tobą bliska osoba która udzieli ci wsparcia.W moim przypadku są to dwie osoby.Zastanawiam się więc czy możliwe jest aby obie były razem ze mną na sali porodowej,czy któraś z Was wie coś na ten temat?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #5984 przez Moniq
wszystko zależy od szpitala w którym będziesz rodziła, od warunków jakie tam są; przeważnie jeśli nie jesteś na oddzielnej sali to może być tylko jedna osoba, a gdy masz np wykupioną jedynkę lub tak zwaną salę do porodów rodzinnych to przeważnie nie ma problemy żeby były dwie osoby; najlepiej dowiedz się w szpitalu w którym masz zamiar rodzić

14 lata 10 miesiąc temu #6509 przez megaasienka
sprawdź telefonicznie się w szpitalu w którym masz zamiar rodzić

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #8217 przez basik_twins
W moim można nawet meza i dwie babcie :)

Szwagierka tak miała (tzn siostra nażeczonego)

Zdziwiło mnie to i powiedziałam wtedy, ze ja to mam inne podejście do porodu, że Szymon i koniec bo nie bede widowiska robić.
A ona ostatnio do mnie, czy może być przy porodzie, bo ona chce bo miała cesarke i w ogole chce zobaczyć. Prosto z mostu przy wszystkich.
Zrobiłam oczy jak 5zl i że nie wiadomo czy się zgodzą bo bliźniaki komplikacje itd.., a ona eeee zgodzą się oni tutaj (tzn w holandi) nie robią problemów.
Nie wiedziałam jak jej mam powiedzieć nie...
Generalnie z mojego zapultania się i jąkania wyszło raczej nie wiem zobacze raczej jak coś to spoko, bo co kurna miałam zrobic :dry: nie bede hamska, nie
Ale aż się zdenerwowałam.
Teraz już troszke mi sie podejście do takich sytuacji i ludzi zmieniło (wraz z wiekiem ciąży :lol: )
I nastepnym razem jak cos to powiem bez ogródek że nie ja mam taki i taki pogląd na te sprawyi że bardzo mi przykro.
Ostatnio tez tak odwaliła z chrzcinami i też na forum że ja chce być chrzestną jednego! Od razu mówie, ze jestem chrzestną jednego.
To myślałam że się z sofy zsune Szymon zresztą też bo zaczoł zaraz mówić że niewiadomo jak to zrobimy bo ich cała rodzina jest tutaj w sumie a moja w PL
a ona, że to co? To moja rodzina musi być albo wszyscy nie moga tylko np rodzice przyjechac.

Czaicie to!!!!

Szybko jak sie dało sprowadzilismy temat do - nie wiadomo i jeszcze płci nie znamy wiec z daleka z takimi tematami.

Mam nadzieje, że tylko wtedy miała taki dzień bo kiepsko to widze w innym przypadku.

Sory że troche odbiegłam ale nie moge

14 lata 10 miesiąc temu #8231 przez Moniq
basik nie denerwuj się, kochana :) z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciach :laugh: ale musisz być twarda, to Twój poród i ma wyglądać tak jak Ty chcesz, a nie będziesz się jeszcze jakąś babą plątającą się wokół przejmować

14 lata 10 miesiąc temu #8287 przez Mirella
No ja bym jej na porodówkę nie wpuściła, jeszcze by i tam z jakimś tekstem wyjechała.... poród to nie cyrk moim zdaniem, tylko bardzo intymne wydarzenie w życiu rodziny

14 lata 10 miesiąc temu #8289 przez Madzia89862
to od ciebie bedzie zalezec i masz do tego prawo by mowic stanowczo nie!a niech sie tam inni obrazaja

14 lata 10 miesiąc temu #8475 przez Kathi
basik_twins napisał:

W moim można nawet meza i dwie babcie :)

Szwagierka tak miała (tzn siostra nażeczonego)

Zdziwiło mnie to i powiedziałam wtedy, ze ja to mam inne podejście do porodu, że Szymon i koniec bo nie bede widowiska robić.
A ona ostatnio do mnie, czy może być przy porodzie, bo ona chce bo miała cesarke i w ogole chce zobaczyć. Prosto z mostu przy wszystkich.
Zrobiłam oczy jak 5zl i że nie wiadomo czy się zgodzą bo bliźniaki komplikacje itd.., a ona eeee zgodzą się oni tutaj (tzn w holandi) nie robią problemów.
Nie wiedziałam jak jej mam powiedzieć nie...
Generalnie z mojego zapultania się i jąkania wyszło raczej nie wiem zobacze raczej jak coś to spoko, bo co kurna miałam zrobic :dry: nie bede hamska, nie
Ale aż się zdenerwowałam.
Teraz już troszke mi sie podejście do takich sytuacji i ludzi zmieniło (wraz z wiekiem ciąży :lol: )
I nastepnym razem jak cos to powiem bez ogródek że nie ja mam taki i taki pogląd na te sprawyi że bardzo mi przykro.
Ostatnio tez tak odwaliła z chrzcinami i też na forum że ja chce być chrzestną jednego! Od razu mówie, ze jestem chrzestną jednego.
To myślałam że się z sofy zsune Szymon zresztą też bo zaczoł zaraz mówić że niewiadomo jak to zrobimy bo ich cała rodzina jest tutaj w sumie a moja w PL
a ona, że to co? To moja rodzina musi być albo wszyscy nie moga tylko np rodzice przyjechac.

Czaicie to!!!!

Szybko jak sie dało sprowadzilismy temat do - nie wiadomo i jeszcze płci nie znamy wiec z daleka z takimi tematami.

Mam nadzieje, że tylko wtedy miała taki dzień bo kiepsko to widze w innym przypadku.

Sory że troche odbiegłam ale nie moge

O rany :side: przepraszam, ale wymiekłam. Do głowy by mi nie przyszło cos takiego wypalić.

14 lata 10 miesiąc temu #8489 przez basik_twins
Co nie?
A jednak się zdarza, cóż....

Nie wiem jeszcze czy to wredota czy nie pomyślała, bo Szymon się nie raz śmieje i mówi że ona czasem jak coś walnie to masakra.

Ja tam do niej nic nie mam a każdemu się może czasem zdarzyć więc staram się nie zrażać ale na drugiego razu nie przemilcze ;)

14 lata 9 miesiąc temu #14629 przez renacting
W bydgoskich szpitalach nie ma takiej mozliwosci i z tego co wiem to zaden szpital nie wyrazi na to zgody chyba ze wykupi sie prywatny prod.

Mi bedzie towarzyszyc maz i przyjaciolka, ale na zmiane (nie chce meza na finiszu ) a przyjaciolka bardzo mi pomoze :)

14 lata 9 miesiąc temu #14631 przez ilona
renacting ile taka przyjemność u Ciebie kosztuje??? tzn poród rodzinny.
U mnie w szpitalu tata może normalnie uczestniczyć cały czas, a jeśli inna osoba to symboliczna cegiełka na szpital ( rzeczy dla dzieci) 50 zł. :)

14 lata 9 miesiąc temu #14643 przez martela89
Ze mną będzie mąż ale u nas w szpitalu też trzeba zapłacić za poród rodzinny nawet za obecność męża-100zł to kosztuje.

14 lata 9 miesiąc temu #14672 przez ilona
ja jeszcze dziś zapytam położnej ile kosztuje pojedyncza sala. Bo jak pomyśle o tych wszystkich odwiedzających to mnie szlag trafia, ja już swojej i męża rodzinie, że nie ma odwiedzin w szpitalu!!! Mąż tylko przychodzi i do niego można dzwonić, a ze mną i dzieckiem zobaczą się w domu :)
Ale są jeszcze inne pacjentki i ich rodziny, jak moja kuzynka leżała to do jednej przychodziło średnio 5 osób dziennie :angry:

14 lata 9 miesiąc temu #14698 przez renacting
przy porodzie moze byc jedna osoba (bezplatnie) nie wiem ile kosztuje porod przywatny, za to w jednym szpitalu trzeba zaplacic za sale poporodowa jednoosobowa 300zł a w drugim szpitalu jest to bezplatne. jedynie dodatkowo w obu szpitalach placi sie po 300zł za znieczulenie zewnatrzoponowe.

14 lata 9 miesiąc temu #14715 przez mysia-sia
renacting o matko jaka ty jesteś zorientowana:) a ja jeszcze nadal zielona:P jak te wszystkie wspaniałe listki co się teraz rozwijają na drzewach:P
ja mam nadzieję, że na szkole rodzenia coś na ten temat powiedzą, a jak nie to będę pyta c:P ale trochę jeszcze muszę poczekać na te zajecia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka