BezpiecznaCiaza112023

Odciecie pępowiny

14 lata 10 miesiąc temu #2894 przez Madzik
Ja prawie 4 miesiące temu miałam przyjemność towarzyszyć siostrze przy porodzie:) niezapomniane wrażenia na całe życie. Może dlatego sama nie boję się porodu i na tą chwilę czekam i czekam... No i oczywiście przecinałam pępowinę swojemu chrześniaczkowi:) Wzruszyłam się niesamowicie. Lekarze dokładnie pokazali w którym miejscu mam ją przeciąć. Mam nadzieję, że mój mężczyzna też będzie chciał dokonać tego cudownego przecięcia, heheh chyba że wcześniej zemdleje :) :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #2898 przez Agnieszka
myślę że dla osoby towarzyszącej to musi być coś niesamowitego, zastanawiam się czy sama bym się nie bała przypadkiem :)

Alicja ma już 16 ząbków :))

14 lata 10 miesiąc temu #2900 przez Scholastyka21
ja bym bardzo chciała towarzyszyć komuś przy porodzie, to musi byc naprawdę wielkie przezycie, choć mój mąż mówi, że najgorsze było to moje cierpienie i to że on nie mógł mi pomóc całkowicie żeby mnie nie bolało

14 lata 10 miesiąc temu #3026 przez tysia178
ja też bym bardzo chciala być przy kogos porodzie:) moj mąż powiedzial mi dziś ,że przy nastepnym dziecku też będzie i tez odetnie pępowine:)

14 lata 10 miesiąc temu #3126 przez czarna28
Scholastyka identycznie było u mnie mąż bardziej przeżywał i łzy normalnie mu leciały jak patrzył na mnie jak zwijałam sie z bólu a on był bezradny...mąz nie mógł przeciąć papowiny ani nie dali mi małego na brzuch bo miałam ciężki poród i były komplikacje..ale zobaczyłam go wkońcu po 3 godz:)

14 lata 10 miesiąc temu #3133 przez Scholastyka21
mi było strasznie przykro jak mały leżał na noworodkach i na następny dzień poszłam do niego (jeszcze go nie mogłam dostać) i on tak płakał strasznie a jak go wzięłam to odrazu się uspokoił, ale powiem wam że wtedy jeszcze chyba byłam w szoku poporodowym bo jak zasnął to wyszłam stamtąd spokojnie do swojego pokoju, a teraz bym w życiu tak nie zrobiła ! normalnie wtedy jak jakaś wyrodna matka
z upływem czasu dopiero czasem docierają do mnie niektóre rzeczy

14 lata 10 miesiąc temu #3153 przez tysia178
czarna28 oj trzy godziny to długo.. ja bym się zapewne zastanawiała co się dzieje z moim maluszkiem , ale już jest wszystko w porządku, tak?? nie ma żadnych skutków ubocznych tych komplikacji??

14 lata 10 miesiąc temu #3248 przez Agnieszka
Scholastyka21 napisał:

mi było strasznie przykro jak mały leżał na noworodkach i na następny dzień poszłam do niego (jeszcze go nie mogłam dostać) i on tak płakał strasznie a jak go wzięłam to odrazu się uspokoił, ale powiem wam że wtedy jeszcze chyba byłam w szoku poporodowym bo jak zasnął to wyszłam stamtąd spokojnie do swojego pokoju, a teraz bym w życiu tak nie zrobiła ! normalnie wtedy jak jakaś wyrodna matka

to u was w szpitalach dziecko leży na oddziale noworodkowym a matka na swojej sali??
\u mnie jest tak, ze dziecko po urodzeniu jest zabrane do badań, do przemycia trochę, no i przynoszone matce, i jest z nią już do samego wypisu

14 lata 10 miesiąc temu #3298 przez czarna28
tysiajuz jest wszystko ok:) poród był cięzki mały nie mógł oddychać dostał tylko 5 punktów ale najwazniejsze że juz jest wszystko dobrze:) dziewczyny a mam jeszcze 1 pytanie.Zauważyłam ze mój mały często przeważnie przy sztucznym świetle ma jedna żrenice większą od drugiej...kurcze troche sie martwie.Czy któraś tez tak ma albo słyszała o takim czyms?

14 lata 10 miesiąc temu #3370 przez Scholastyka21
czarna może to nic powaznego, ale lepiej udaj sie do lekarza jesli masz wątpliwości

14 lata 10 miesiąc temu #3380 przez Agnieszka
czarna28 napisał:

tysiajuz jest wszystko ok:) poród był cięzki mały nie mógł oddychać dostał tylko 5 punktów ale najwazniejsze że juz jest wszystko dobrze:) dziewczyny a mam jeszcze 1 pytanie.Zauważyłam ze mój mały często przeważnie przy sztucznym świetle ma jedna żrenice większą od drugiej...kurcze troche sie martwie.Czy któraś tez tak ma albo słyszała o takim czyms?

to chyba nic poważnego, skontaktuj się najlepiej z okulistą żeby sprawdził wzrok

14 lata 10 miesiąc temu #3399 przez Scholastyka21
Agnieszka napisał:

Scholastyka21 napisał:

to u was w szpitalach dziecko leży na oddziale noworodkowym a matka na swojej sali??
\u mnie jest tak, ze dziecko po urodzeniu jest zabrane do badań, do przemycia trochę, no i przynoszone matce, i jest z nią już do samego wypisu

u nas też, ale mój mały musiał tam zostać trochę dłuzej bo na początku leżał w inkubatorze

14 lata 10 miesiąc temu #3438 przez czarna28
no idziemy we wtorek na szczepienie wiec sie popytam oby nic poważnego...a przy okazji szczepień kupowałyscie jakies dodatkowe?

14 lata 10 miesiąc temu #3439 przez czarna28
widze ze jest temat szczepionek:)przenosze sie tam:)

14 lata 9 miesiąc temu #6505 przez megaasienka
mój D był przy obu porodach ale pępowinę przecinał tylko przy pierwszym

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka