- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- szelki do chodzenia
szelki do chodzenia
- madzioreczek
- Wylogowany
- gaworzenie
bombel779 napisał:
A ja w takich szelkach nauczyłam chodzić córkę szwagra Przy pierwszych próbach samodzielnego poruszania,przewróciła się,przestraszyła i później w ogóle nie chciała stać. Kupiłam jej szelki i świetnie zdały egzamin!Mała się przełamała i niemalże po 2óch dniach zaczynała dreptać samodzielnie Miała swój chodzik-na kółkach,z nim poruszanie się było łatwe bo mogła się trzymać.Szelki pomogły jej uwierzyć że bez trzymania też można przebierać nóżkami
Mnie się to podoba i swojemu dziecku też kupię
muchowa co do tych szelek to sie zgadzam ale wczesniej pisalysmy o takich w ktorych dziecko sie sadza.
a te sama mam ale narazie boje sie z nich korzystac. jednak wydaje mi sie ze im szybciej dziecko zacznie samodzilnie chodzic za raczke z rodzicem potem nie bedzie biegac przed nim jak to w przypadku szelek. zostawilam narazie na okazjonalne wyjscia do amrketu czy gdzies.
A czy te szelki były dobre na Małą? Bo ja zamówiłam na allegro i ta rączka do trzymania sięga do połowy główki i albo one są za małe albo ja nie umiem ich wydłużyć,wydłużyłam je za pomocą klamerek i teraz z jednej strony są dłuższe a z drugiej krótsze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
Myślę że nie wcześniej niż wtedy kiedy będzie już PEWNIE chodzić z rodzicem za rączkę bądź z chodzikiem wcześniej moim zdaniem nie ma sensu "zmuszać" dziecko do chodzenia,czy to w szelkach czy bez ich pomocy.Ale kiedy będzie dobry moment? Ja sama zacznie już stawać na nóżki?