BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 9 miesiąc temu #595171 przez Karo290392
No tak to fakt. i tak czy siak odczuć można przy kupnie wózka, łóżeczka itp ale lepiej przynajmniej jakieś mniejsze rzeczy a równie potrzebne mieć już z głowy :)
Też niestety mam tak że pieniądze nie trzymają się wgle. U nas wypłaty są tygodniowo takze jak w piatek wypłata jest to przewaznie w czwartek sie konczy a jak rachunki sa to i wczesniej :D Także trzeba jakos rozplanować. Tak sobie przejrzałam ta stronke na allegro co podałaś i chyba jakąś część zakupie w PL. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595173 przez malutka2803
ja też jestem za tym, zeby kupować po trochu poza tym u mnie w rodzinie panuje taka nieformalna zasada, że przyszła mama dostaje od innych mam jakieś rzeczy dla dziecka. Tym sposobem ja zaopatrzyłam się w wanienkę ze stelażem, 2 rożki, fotelik do samochodu dla niemowląt. Jeszcze nie znam płci dziecka, więc na ubranka przyjdzie czas. Oczywiście pewne rzeczy kupię sama, ale wszystko po trochu :)

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #595186 przez Karo290392
A no to o tyle widzę masz fajnie :) W mojej rodzinie też tak było ale teraz ze względu na to że w UK mieszkamy to większe rzeczy typu łóżeczko itp musimy kupić tu ponieważ wysyłka strasznie drogo by wyszła. Ale rodzice już zbierają od rodziny dla nas prezenty które zostaną w pokoju który mamy jak przyjezdzamy w odwiedziny :) Także bagaż na droge zawsze bedzie minimalny :)

11 lata 9 miesiąc temu #595192 przez malutka2803
moja mama tez pomyślała o tym,że jak przyjedziemy do domu (bo nie mieszkam z rodzicami) to będzie czekał na dziecko zapasowy zestaw, żeby wszystkiego ze sobą nie taszczyć.

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #595241 przez Karo290392
taa:) mamy są w wiekszości sytuacji niezastąpione :) Jak ja mojej powiedziałam , że łóżeczko kupimy to ona na to - po co Wam łóżeczko, to powiedziałam że dla dzieciątka a w odpowiedzi usłyszałam, że wystarczająco długo wnuka nie bedzie widziec bo przyjedziemy raz na jakis czas to nawet jakby miała nie spac przez te dni to maluszka chce miec przy sobie a mnie do karmienia budzić bedzie :)

11 lata 9 miesiąc temu #595304 przez poziomka-1801
Ja ,,magazynowałam,, dla maluszka rzeczy juz od jakiegos 19-20tyg,kupywaliśmy pier rzeczy neutralne bo dzidzia długo nie chciała pokazac czy czasem nie ma siuraka;p a potem jak juz w 22tyg dowiedziałam się ze córka będzie na 100% to zaczął się szał:) Moja mama kupiła nam kilkanascie ubranek kombinezonek i wczoraj dała na łózeczko wiec mamy wydatek z głowy. Wózek mysle ze kupie na nastepny miesiąc bo nawet jak urodze teraz na kwietniu to od zaraz nie bede go potrzebowac bo wczesniaczki mieszkaja jeszcze z miesiąc w inkubatorku:) ale juz mam cała wyprawke dla małej ,a sobie ejszcze tlyko kilka pierdołek musze dokupić i moge iśc przeć;p

11 lata 9 miesiąc temu #595319 przez malutka2803
Jak sądzicie, lepiej jest kupować rzeczy w sklepie czy w internecie?? Chodzi mi o to, gdzie jest taniej??

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #595327 przez Karo290392
ojjj Poziomka trzymam kciuki aby mała siedziała w brzuszku tyle co powinna , a to widze że już w pełni przygotowana z wyposażeniem?

Malutka- te zdania będą chyba podzielone, ponieważ w sklepie zawsze możesz dotknąć, zobaczyć jak wygląda a promocje czasami też fajne sie trafiają, z drugiej strony moim zdaniem na internecie jest wiekszy wybór, ceny z reguły są mniejsze ale dochodzi przesyłka takze czasem sie wyrównuje z cenami sklepowymi.

11 lata 9 miesiąc temu #595334 przez malutka2803
Karo290392 dziękuję :) ja bym wszystko kupiła w internecie, bo tak wygodniej, ale pewnie zmienię zdanie jak zrobi się piękna pogoda, będzie pretekst żeby wyjść na spacer

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #595377 przez poziomka-1801
Karo,ja juz zwarta i gotowa bo mam ryzyko porodu przedwczesnego na 23marca wiec wiesz:p mogą mi puscic a nie musza zaworki. Choc dzisiaj zauwazyłam cos dziwnego...myslałam zde sie posikałam...chyba ulewam wody płodowe :/

A ja tam kupywałam wszystko z ubranek w sklepie i najcześciej w pepco bo tanie;p

11 lata 9 miesiąc temu #595424 przez klaudia69
poziomka a jak sie czujesz? to juz pewne ze bedziesz rodzic wczesniej?

11 lata 9 miesiąc temu #595441 przez poziomka-1801
Wpisali mi w karte:ciąża zagrożona porodem przedwczesnym-przypuszczalny termin 23marca,termin prawidłowy 23maj. Czuje się właściwie dobrze,nawet lepiej niz w zeszłym tyg..rano tylko cos mnie kuło na dole jakby jajniki..taki bół cos a'la miesiączka ale te mokre gatki mnie zaskoczyły. Dzwoniłam do gina ale dopiero na czwartek mam kontrole(od marca chodze na kontrole co tydzien)zobaczymy czy to faktycznie płyn ulewam czy co 0_o.
Ale za to tak się zmotywowałam ze nie zamówie łózeczka przez net tak jak chciałam,jutro ide do tik taka u mnie w miescie kupuje i składam bo czuje parcie na szkło normalnie...juz łapie stresa:/

11 lata 9 miesiąc temu #595442 przez Karo290392
Malutka - No czasami tak najwygodniej , jak brzydka pogoda to wiadomo ale czasami wyjsc na spacerek i poszukak jakis fajnych ciuszków czy akcesoriów a nóż Ci taniej wyjdzie :) oczywiście co nie znaczy żebyś odpusciła całkowicie internetowe zakupy bo czasem fajne duperelki mozna znaleźć :)
Poziomka - No tak, widziałam w poprzednich postach jak pisałaś o tym. Mam nadzieje tylko że wszystko bedzie ok z tobą i dzieciątkiem :)

11 lata 9 miesiąc temu #595671 przez pasal
poziomka - to aż 2 miesiące przed terminem :O obyś donosiła jak najdłużej. Rodzisz w Koszalinie? jak tak to mam nadzieję, że zdasz relację czy warto się tam wybierać :)
Jeżeli chodzi o wyprawkę.. ja pierwszą rzecz kupiłam po ukończeniu 20 tygodnia :) a teraz powoli, powoli będę z każdej wypłaty coś kupować :)
Ale maluszki dziś baraszkują! cały brzuszek lata :)

11 lata 9 miesiąc temu #595706 przez pasal
allegro.pl/nowosc-pompowana-wanienka-bas...059-i3086388917.html co sądzicie o takiej wanience ? zmieściłabym w niej dwoje dzieci :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka