BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 9 miesiąc temu #591692 przez owieczka1804
no tak się własnie zastanawiam nad tym badaniem. tylko boje sie ze moze wyjsc ze nie jestem.... :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #591694 przez DoMI*
PASAL ja sobie nie umiem wyobrazic urodzic blizniakow i wychowac kUURKA.... niewiem czy bym dała rade
ale gratuluje :D.. kochane łobuzy beda ..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 9 miesiąc temu #591696 przez DoMI*
ale niemozesz tak mysec musisz wiedziec co jes...
moze jesli nie teraz to nestepny raz.. biezesz witaminy jakies ... przygotuj sie na ciaze.. zbadaj czy wszystko ok

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 9 miesiąc temu #591698 przez DoMI*
niema co sie załamywac serio mowie ...
a jak zrobisz bedziesz wiedziec co i jak

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 9 miesiąc temu #591699 przez pasal
poziomka-1801 napisał:

jak będzie na tak to stawiasz nam tu wszytskim sok:P za trzymanie kciuków a jak nie to dwa zeby wzmocnic zacisk kciuka dawką witamin:P

Pasal a co do porodu wczesniejszego,to jeśli akcja porodowa bedzie na tyle zaawansowana ze będzie rozwarcie to nie biorą na wstrzymanie z racji tego że mozna juz nawet w 24tyg urodzic dzieciątko które są w stanie ,,przedomkowac,,w inkubatorze. Mi lekarz powiedział ze maks 30-32tydzien i urodze bo mam lichą macice:/ wiec....juz 26tydzien a ja poce sie na samą mysl.

Dopiero zauważyłam ten post, pociesz się tym, że takie maleństwo łatwiej będzie Ci wypchnąć na świat. To teraz tym bardziej nie powinnaś się przemęczać usługiwaniem narzeczonego. Obyś ponosiła jak najdłużej bo dla maluszka lepiej posiedzieć w brzuszku.

11 lata 9 miesiąc temu #591705 przez DoMI*
do jutra Dziewczynki DOBRENOC

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 9 miesiąc temu #591706 przez pasal
Prędzej czy później i tak się dowiesz, lepiej wiedzieć prędzej. Bo jeżeli coś tam jest to stres nie dobrze na tą fasolkę działa, jak nie to działasz dalej. A wiesz, że po tabletkach może być x2 :P

domi, ja też nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie, ale jak czuje ruchy tych małych łobuziaków to wiem, że wszystko będzie dobrze.

Strasznie swędzi mnie brzuch to od tego, że rośnie ?

11 lata 9 miesiąc temu #591708 przez owieczka1804
DoMI biorę tylko kwas foliowy

11 lata 9 miesiąc temu #591715 przez owieczka1804
Pasal, wiem że może być mnoga :) też bym się cieszyła hehe ale zebym była. bo chyba wpadne w ciaze urojona. ;)

11 lata 9 miesiąc temu #591767 przez Patrizia
pasal bardzo mi sie podoba ten wozek i cena ok :) oj swedzi to rosnie tylko sie nie drap tylko odrazu smaruj balsamem czy oliwka co tam masz pod reka :) super uczucie jak czuc dziecko chociaz moj to tak jeszcze nie szaleje ale czuje kopniaki a zwlaszcza od 23 do 24 daje czadu a w ciagu dnia raczej sporadycznie

Dobranoc dziewczynki :)

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #592147 przez klaudia69
witam mamusie, ja juz rano zaliczylam izbe przyjec z powodu bolu plecow. chcieli mnie zostawic na kroplowki ale obylo sie bez tego. mam w domu lezec i zarzywac magnez, luteine i nospe. i oczywiscie kazali mi sie przygotowac na wczesniaka:(

11 lata 9 miesiąc temu #592272 przez pasal
leż i odpoczywaj oby maluszek posiedział jak najdłużej. Duży masz brzuszek ? czy to nie od tego zależy jak plecy sobie radzą ? ja jutro swoje zabieram na basen żeby sobie odpoczęły

Patrizia ponoć o tej godzinie co dziecko aktywne w brzuszku o tej samej będzie aktywne jak wyjdzie:)

11 lata 9 miesiąc temu #592351 przez owieczka1804
hej dziewczyny, dzisiaj strasznie mnie bolał brzuch pod pepkiem, co to? jajniki? nie wiem czy tez mialyscie takie bole?. bol byl niesamowity. az sie popłakałam. co to moze znaczyc?

11 lata 9 miesiąc temu #592585 przez pasal
Ciężko powiedzieć, tam pod pępkiem jest dużo więcej bolących organów niż jajniki. Ja osobiście miałam tylko skurcze przy nagłym wzroście macicy.

11 lata 9 miesiąc temu #592624 przez poziomka-1801
Hej Kobitki,
Klaudia69 to mozemy sobie przybic piątke bo ja mam tez juz zapowiedz na wcześniaczka...a plecy jak bolały tak i bolą...

dzisiaj zaszalałam..poszłam zrobic sobie rzesy 1:1 bo wcześniej kupiłam vocher na sweatdealu...i to był zły pomysł..po godzinie lezenia plackiem na plecach musiałam przeprosic kobitke i troche polazic bo niewyróbka była...po kolejnej godzinie to samo..dobrze że kosmetyczka sama ma dwójke małych dzieci i wie o co kaman..mój tuning fakt ze sie udał ale nigdy wiecej w tym stanie

pasal wózek ładniutki ale kurcze jak sie z nim zmieścic do klatki schodowej ,przez drzwi domu..albo nawet w sklepie;p zawsze myślałam ze fajnie tak dwójke za jednym razem i potem nie meczyc sie z kolejna ciązą(oczywiscie jesli 2 dzieci tylko w planach)ale teraz jak sobie myśle to ja nie wiem czy dałabym rade...

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka