BezpiecznaCiaza112023

Ubrania ciążowe. Kiedy zaczeliście nosić?

14 lata 9 miesiąc temu #6342 przez Agatha_
Ja nie nosiłam w ogóle do końca ciąży chodziłam w swoich ciuchach jedynie musiałam zrezygnować z tych spodni zapinanych na pasie ale w biodrówki wchodziłam bez problemu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #6345 przez mysia-sia
Ja dość szybko wyrosłam z moich normalnych ciuchów, więc większość czasu chodziłam w dresie. Nie przejmowałam się zupełnie, co ludzie sobie myśleli czy jak wyglądałam. Chociaż czasami sytuacja wymagała, żeby ubrać się bardziej elegancko:) na szczęście zawsze jest mama:) moja troszkę większych rozmiarów niż ja, więc jej normalne spodnie były dla mnie jak ciążówki:) ale właśnie w piątym miesiącu kiedy brzusio zaczął intensywnie rosnąć i coraz bardziej był widoczny, chciałam żeby wszyscy widzieli jaka jestem piękna i postanowiłam kupić sobie ciuchy ciążowe z prawdziwego zdażenia:) do tej pory po domu chodzę w dresie, ale jak gdzieś wychodzę to się wystroję, że nikt nie może mieć wątpliwości, że ma doczynienia z ciężarną:P chociaż pod zimowym płaszczem nadal niewiele widać:P:P

14 lata 8 miesiąc temu #12169 przez mariosponge
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi wyżej i się ucieszyłam. Jestem w 10 tc, a moje wszystkie spodnie są już za małe, brzuch się nie mieści. Myślałam że to jeszcze za wcześnie nosić ciuchy ciążowe, ale widzę że kilku z Was już w tym czasie nosiło. To może niedługo zakupy :)

[/url]

14 lata 8 miesiąc temu #12358 przez Kathi
ja zaczęłam chodzić w spodniach ciążowych jakos w 3-cim miesiącu. Nie było widać brzuszka, ale wszystkie spodnie mam dopasowane, więc nie chcialam się ściskać.

14 lata 8 miesiąc temu #12359 przez martela89
Ja pierwsze ciążowe spodnie kupiłam jakoś ok 3-go miesiąca bo w żadne się już nie dopinałam :)

14 lata 8 miesiąc temu #12375 przez Marysia27
Ja kupiłam ciążowe spodnie w połowie 4 go miesiąca, i mimo że bez problemu wchodzę w rzeczy przed ciążowe( moje ukochane biodrówki) nie chciałam ich już nosić, ponieważ dostałam lekkiego brzuszka i ciągle miałam wrażenie że plecy i brzuch jest na wierzchu i marznę... Póki co nie planuję kolejnych zakupów, ale zobaczymy co to będzie jak brzuszek jeszcze się powiększy.

14 lata 8 miesiąc temu #12413 przez Katarzynka
A ja jescze spodni nie upiłam maja siostra ma większy rozmiar ode mnie wię pożyczyłam od niej i jak na razie jest OK :) bo w swoje to juz się nie mieszcze

14 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #16469 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 5 miesiąc temu #24618 przez maragaw
Wszystko zalezy od tego jak się czujesz, i jak rosnie twój brzuszek. wiekszos Pań zaczyna nosić po 12 tyg. wtedy czuja ze źle w swoich ubraniach a przy siedzeniu spodnie np. wcinaja się w brzuch. Ja zaczełam dopiero w piatym miesiacu, ale na to nie ma przecież reguły. Jesli chodzi o ciuszki i fajną obsługe z fachowym doradztwem polecam www.ciuszeknabrzuszek.pl

14 lata 3 miesiąc temu #31441 przez Dorciaition
Jak dobrze, że jest ten temat.
Kończę 4 miesiąc. Do tej pory nosiłam legginsy. Mam już spory brzuszek, ale tak jakoś głupio wstydziłam się wybrać do sklepu ciążowego, bo myślałam, że to za prędko.
Ale dzięki Wam wybieram się na dniach na zakupy. W końcu na legginsy już za zimno.

Alanek[*] :(

14 lata 3 miesiąc temu #31450 przez sloneczko
ja jeszcze nie mialam brzuszka, pokazalal sie ok 20 tygodnia ale jak sie pokazal to prawie tak do konca zostal. i jak jeszcze brzuszka nie mialam to juz nakupowalam, bo wkoncu bylam juz mamusia i chcialam pokazywac innym ze i ja nosze malenstwo w sobie. Uwielbiam do dzis na moje ciazowe ubrania patrzec.

14 lata 3 miesiąc temu #31478 przez Emme
Ja do tej pory nie mam żadnych ubrań ciążowych. Noszę leginsy i tuniki, nie mam problemu ze zmieszczeniem się w nie. A jak już będzie zimno, to dostałam spodnie w większym rozmiarze. Są bardzo wygodne, choć nie są ciążowe :)

14 lata 3 miesiąc temu #31488 przez Joanna-Rona
Myśle że chodzi głównie o to żeby było nam przyszłym mama wygodnie i oczywiście żeby nie ściskać brzuszka. Ja chyba ok 5 m-ca zaczełam chodzić w pierwszych ciążowych spodniach :)
I spakuje moje ciuchy na następną ciąże :)

14 lata 2 miesiąc temu #32376 przez Dorciaition
Dostałam moje pierwsze spodnie ciążowe wczoraj :)
Zamówiłam na allegro i jestem bardzo zadowolona, choć to nie rurki, które uwielbiam nosić, ale i tak są super. Jeszcze bardziej uwidoczniają brzuszek :)
A jestem w 19 tygodniu :)

Alanek[*] :(

14 lata 1 miesiąc temu #36210 przez bombel779
Ja pierwsze spodnie kupiłam teraz,w 5mies. :) Czasem chodzę jeszcze w swoich przedciążowych :) ale jak siedzę to już zaczyna mi być niewygodnie,pas trochę wrzyna się w brzuszek.Więc po co się męczyć jak może być wygodniej?:) A tym bardziej,że już się zimno zrobiło i z ciążowych spodni ten pas świetnie się przydaje do grzania nerek :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka