- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Sisi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sisi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Bella ja daję parówki, ale czytam skład. Daję tylko te, które maja 93% mięsa i nie mają w składzie mom (mięso oddzielone mechanicznie) czyli z reguły sokołów albo Drobimex (te są z fileta), ale zapytaj o skład, bo w parówkach też jest dodawane mleko!
A co do mleka sojowego, to u nas tez uczulało, zresztą soja jest modyfikowana, więc wolałam podawać inne. Ale tych zastępników jest masę. Jest jeszcze mleko orzechowe, migdałowe, kokosowe, jaglane. Nam najbardziej smakowało ryżowe i owsiane. Orzechowe też pycha, ale drogie było i tylko raz nam się udało kupić. Raz też zrobiłam, ale trochę zachodu z tym było i za szybko zniknęło

- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Gosiacek, ja bym się chyba bała z tymi mlekami bo orzechy,kokos to raczej silne alergeny nie? Nie wiem ale ja jednak sie boję, dawałam kozie regularnie ale do momentu jak mnie pediatra opieprzył, że mało wartościowe, obciąża nerki i cała litania i, że kozie mleko jest dla kóz, a nie dla dzieci

Moja pociecha właśnie zasnęła, a ja szykuje na podwieczorek jabłka pieczone dla Jaska z konfitura wiśniową i cynamonem, a dla mnie z płatkawi owsianymi, rodzynkami, miodem i lodami waniliowymi

Dziewczyny czym Wasze dzieciaczki najchętniej się bawią?Mój to ma gdzieś wszystkie zabawki i tylko garami, butelkami, ewentualnie piłką, a reszta kurz zbiera...czasem już wariuje bo martwię się, że może , że nie potrafię dobrać mu odpowiednich zabawek...eh...
- Sisi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

sisi super ze z praca tak szybko poszlo

u nas znowu pod gorke Julka kaszle katar ma no i w domu jutro musi zostać bo pani w przedszkolu nawet uwagę zwrocila no i problemy organizacyjne
a Zuzia dziś poszla spac zanim woricilam z pracy

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Monia super, że Zuzia zasypia sama, szkoda tylko, że Cię nie widziała. Kiepsko z tymi godzinami.
Sisi powodzenia w sprawie pracy, oby się udało.
Ja już wróciłam do pracy, więc jest ciężko. Lenusia dobrze znosi rozłąke, ale martwi mnie ta liczba godzin. Jeżdżę już autem, niby ok, ale parkowanie przy bloku to sajgon. ..
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Bella super ze dzidzia rosnie zdrowo. Gorzej ze Ci tak te mdlosci dokuczaja. Mam nadzieje ze szybko przejda.
Zanka u nas z miejscem parkingowym przy bloku tez jest masakra. Trzeba zawsze kombinowac gdzie zaparkowac:/
Monia fajnie ze Zuzia usypia sama. Moja niestety nie ma lozeczka bo u nas w pokoju by sie niezmiescilo. I spi ze mna. Ale ostatnio to dla mnie katorga bo wierci sie cala noc. I ja przez to nie dosypiam. Wogole Zuzi godziny spania sie troche poprzestawialu. Chodzi teraz spac kolo 20-21 i wstaje o 8. A wczesniej do 10potrafila a to najbardziej mi odpowiadalo:).
Wogole ostatnio czesto robia sie Zuzi na dupce krosteczki juz pisalam Wam chyba w miejscu gdzie pampers dotyka. I zmienialam juz pampersy trzy razy i wrocilam do starych. I niby nic sie niedzialo a teraz spowrotem ma krosteczki. Niemam pojecia co to moze byc.
Parowki Zuzia uwielbia staram sie jej czesto niedawac. Ale jak juz dostanie to bierze sobie w raczke i zajada jakby batona jadla. Ja kupuje z lidla parowki pikoka albo piratki bo wlasnie slyszalam ze sa z tych lepszych i maja 93%miesa.
Tez zaczynam rozgladac sie za praca ale jest masakra. Jak juz jest cos nawet ciekawego to umowa zlecenie to ja dziekuje.
- Sisi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Monia z ta praca to tak jak pisalam nic wielkiego u nas w miescie jest szkola policji a na jej terenie stolowka i wlasnie tam mialabym pracowac.Mam tam dwie kolezanki plus trzecia w kadrach wiec moze dostane ta prace.Mi by wlasnie zalezalo na niej bardzo bo nie ma tam najnizszej krajowej sa premie plus te wszystkie dodatki dziewczyny mowia ze jest ciezko ale finansowo nikt nie narzeka.A my z mezem planujemy na jesien/zima kredyt mieszkaniowy wziasc i musze miec do tego stabilne zatrudnienie.
No i wczoraj tak biegalam ze w koncu na te kulki nie poszlam dzis tez mam mase rzeczy do zalatwienia wiec pewnie tez sie nie uda .
Bella co do zabawek to moja Kaja wszystkie ma gdzies ,duzo bardziej woli otwierac wszedzie szuflady i rozrzucac z niej rzeczy.Kuchnia i lazienka to najciekawsze miejsca

Pysiaczek i tak masz fajnie z tym spaniem bo moja dziewczyna budzi sie teraz regularnie o 6 a kladziemy ja o 20.Gdyby kiedys pospala mi do 10 to chyba zaczelabym sie martwic ze cos jest nie tak zamiast cieszyc sie z wyspania.My z mezem mamy taki uklad ze w niedziele ja leniuchuje w lozku ile chce a on wstaje i zajmuje sie corka z rana.Za to on ma cala sobote dla siebie ktora spedza w naszym domu po babci na wsi (ja nie lubie tego miejsca wiec bywam tam jak juz baaardzo trzeba).
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Sisi praca wydaje się fajna. Najważniejsze stałe godziny, no i wszelkie bonusy. Oby wszystko się udało. Mam nadzieję, że znajdziesz fajna opiekunkę, bo z tym to trochę ciężko bywa.
Mój Mati idzie spać 21-23 a wstajemy o 7mej więc ja Wam dziewczyny zwyczajnie zazdroszczę

- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja nie daję małej parówek, jadła dwa razy w życiu przy okazji urodzin. Ja też rzadko jem parówki.
Monia, ja za 3 tygodnie też będę cały dzień poza domem, jak zacznę pracę.Od 7 do 17 standardowo, a często zdarzają się u mnie nadgodziny

My jesteśmy chore

Pediatra kazała nam się wybrać do alergologa, jak powiedziałam o kupie ze śluzem po jajku. Stwierdziła też że ma przesuszoną skórę na policzkach, że to alergiczna skóra.
Bella, super, że maleństwo zdrowo rośnie.Współczuję mdłości,oby szybko przeszły!
Emilka, bawi się zabawkami, lalkami,garnuszkiem, książeczki ogląda, ale racja ostatnio uwielbia otwierać szafki i szuflady! W kuchni mamy same szuflady i to duże i jakoś na razie ich nie otwiera. Ulubowała sobie jedną szafkę w łazience i witrynę w salonie.
Dziękuję za radę z bidonem, kupiłam.Pierwszego dnia był szał, piła,podobało jej się, byłam zachwycona z zakupu. Ale następnego dnia już nie chciała

A wiecie co z Anitką?
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas furore robia sloiki. Zuzia siedzi i probuje zakrecic przykrywke. Szafki tez otwiera to zwiazalysmy sznurevzkami zeby nie otwierala. Bo ile razy dziennie mozna to wszystko chowac.
Sis chusteczki wykluczam bo stosujemy te same od kilku miesiecy. Moze to takie potowki bo jednego dnia sa a za dwa dni znikaja. Moze jak szaleje to dupka jej sie poci:).
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Przeczytalam wszystkie posty i wiem co u was slychac i odpisze na to co zapamietalam jest przed 24 wiec pamiec zawodzi mnie juz.
Pisalyscie o parowkach ja do tej pory kupilam tylko raz,oczywiscie smakowaly jak wiekszosci dzieci ale postanowiłam dawac od swieta;-) kupilam takie na bio bazarze 49 zl za kilogram i tam w nich nic nie ma oprócz mięsa i przypraw ekologicznych,nie ma tam tych wszystkich przecieutleniaczy,E itp
Sisi
Super jakby z praca wypalilo!
Gosiacek
Witaj w krainie dzieci, ktore chodza spac przed 23,u nas zasypianie miedzy21.30-23 masakra
Pysiaczek
Ty to masz zlote dziecko, ze spi tak dlugo naprawdę
Iciulinka
Szkoda ze moja rada z bidonem nic nie dala, a moze podawaj corci czesto i bedzie pic po trochu jednak.zdrowka dla Was
Ja dwa dni temu wrocilam do pracy.Lekko nie jest w pracy wiele sie pozmienialo i musze nadrabiac zalegla wiedze:-/ w domu jestem późno wiec mam dla dziecka niewiele czasu....ech co za swiat!Rozlaka jednak nie taka straszna, obydwie znosimy ja w miare dobrze.
Trzymajcie sie wszystkie mamuski a Bella ty najbardziej :-*