- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013

szefowa wogole nie obeszlo moje zwolnienie.dostalam prace w tesco na 0,625 etatu kasa mala ale czas dla dzieci będę miała a z czasem może dostane caly etat
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Sisi a jak u Ciebie? Jak tam praca?
Monia super, że rzuciłaś tamta pracę. Szefowa się nie przejęła, bo pewnie często ktoś jej takie wypowiedzenia daje

Dobrze, że nowa praca jest. Może i kasy mało, ale godzin też nie tak dużo, masz czas dla siebie, dziewczyn, no i spokojnie możesz się dalej rozglądać

U nas pogoda tragiczna. W niedziele było jeszcze ciepło i słonecznie i wybraliśmy się na rowery całą czwórką. Ale to chyba był kiepski pomysł, bo Mati znów zakatarzony i zaczął kaszleć. Oszaleję z tym jego katarem i kaszlem. Co już mu przechodzi, jest jeden, dwa dni spokoju, to później znów

My na święta nie szykujemy się jakoś bardzo, bo na śniadanko jedziemy do moich rodziców a w poniedziałek do babci męża. Miałam piec sernik, ale mama mnie ubiegła, więc upiekę tylko jakąś babkę i zrobię jajka faszerowane.
A jak tam u Was przygotowania do Świąt?
Remiś, haloooooo, gdzie Ty się podziewasz???? Zaczynam się martwić.
Reszta też mogłaby się odzywać częściej

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja jestem splukana z kasy wiec niestety za wiele na swieta nie przygotuje może jakas salatke i 1 placek czekałam na zwrot z podatku ale chyba już przed swietami nie będzie a wyplata dopiero 15:(
pustki straszne się porobily na forum:(
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

U nas dziś rano pełno śniegu było :/ A mój mąż mi opony na letnie zmienił. Masakra.
Kochane, nie wiem czy jutro będę tu zaglądać dlatego już dziś życzę Wam i Waszym rodzinom spokojnych, ciepłych i wesołych Świąt w gronie najbliższych. Cudownego czasu no i mokrego Dyngusa

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
kochana no nareszcie uwolniłas się od tej tyranki! gratulacje!! no i ze nowa praca! rewelacja!!
u mnie też przełom

Igor po antybiotyku... nabawił się zapalenia jamy ustnej... no ale już jest dobrze

za to święta w ogóle mnie nie cieszą

ja zwrot dostałam wczoraj. cieszy mnie to bardzo! bo też już doczekać się nie mogłam...
pisałam ostatnio ze Igor zaczyna chodzić no i proszę :-D już chodzi pięknie!! wstaje sam z podłogi i w ogóle

my również wyczyny Wam kochane wesołych świat! wesołego królika i smacznego jajka :-* a przed wszystkim każdemu dużo dużo zdrówka!!

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Za pamieci zycze wszystkim Wesolych Swiat Wielkanocnych, Smacznego jajka i mokrego Dyngusa.
Monia- super ze wreszcie sie uwolnilas od tej baby, no i gratuluje nowej pracy.
U nas pogoda tez nie jest ciekawa. Jak narazie to tylko deszcz pada, ale mam nadzieje ze sie rozpogodzi i jutro jak bedziemy szli do swieconki to bedzie sloneczko swiecilo. Ja na swieta troche zrobilam bo zrobilam salatke, dwa placki upieklam, robie pieczen z karkowki, biala kielbasa, zurek i chyba tyle. Julek swietnie juz chodzi co bardzo mnie cieszy, ale wogole nie chce mnie sluchac. Jak mowie cos do niego ze nie wolno to on tylko na mnie patrzy i sie smieje,
- Sisi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do niani to ja najpierw przez trzy dni probowalam Kaje z nia oswoic przebywajac w tym samym pomieszczeniu ale efekt byl taki ze mala caly czas siedziala wtulona we mnie i wszelkie proby niani aby ja wziasc na rece konczyly sie ogromnym placzem.Pomyslalam wiec ze nastepnym razem schowam sie do sypialni i zostawie ja z niania dzieki czemu bede wiedziala jak naprawde sie zachowuje moje dziecko i okazalo sie ze owszem plakala na poczatku bardzo ale trwalo to naprawde krotko wniosek moj byl taki ze tylko przy rodzicach ten lament.
Monia bardzo dobre posuniecie z ta zmiana pracy ja na Twoim miejscu poprosilabym jeszcze o wyplacenie nadgodzin i powiedziala ze inaczej bedziesz musiala wyegzekwowac je przez inspekcje pracy.Pamietaj tez ze nalezy Ci sie urlop i jesli jeszcze tam pracujesz na tym wypowiedzeniu mozesz tez wykorzystac opieke nad dziecmi w pelni platna.Pieniazki napewno Ci sie przydadza a nie ma co babsku darowac pewnie na takie jej postepowanie wielu pracownikow przymykalo oko dlatego traktuje ludzi jak niewolnikow swojego biznesu.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
fajnie ze trafilas do tak fajnego zespołu to naprawdę dużo jak się w milej atmosferze pracuje

wesołych Swiat dziewczynki dla was i maluszkow :*
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Nie mam teraz czasu bo właśnie schab dusze,karkówkę piękne a roboty jeszcze trochę zostało.odezwe sie niebawem.
Sisi przykra wiadomos.wspolczuje z całego serca.
Monia świetnie ze zrezygnowaliśmy z tej pracy.
Gosiacek i kasiek,dziękuje za pamięć o mnie.
Przepraszam ze tak w kilku słowach tylko.
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dobrze, że chociaż w pracy Ci się dobrze układa, że trafiłaś na fajną ekipę, bo atmosfera w pracy jest szalenie ważna.
Mój Mati też rozpacza jak go zostawiam u dziadków i widzi, że chcę wyjść. Natomiast jak wymknę się niepostrzeżenie, to zero płaczu

Kasiek to faktycznie wizyta raczej niepotrzebna. Ale Wam Igor psikusa zrobił

Niteczka mój Mati robi identycznie jak Twój. Patrzy na moją reakcję i tylko się śmieje. Ale jest tak uroczy, że naprawdę ciężko się oprzeć jego urokowi

Remiś ale masz przechlapane!

U nas Święta minęły bardzo rodzinnie. Śniadanko u moich rodziców. Był tez mój brat z żoną. Drugi dzień u babci mojego męża. Był też jego brat z 3-ką dzieci, więc było wesoło. No i w końcu udało nam się rozbić piniatę. Śmiechu było przy tym mnóstwo. Ale już wiem, że następną z mniejszej ilości warstw muszę zrobić, bo za nic się nie chciała rozbić

Byłam jeszcze bardzo pozytywnie zaskoczona reakcją Mateuszka na jego 6miesięcznego kuzyna. Tak się do niego uśmiechał, gadał, pokazywał mu wszystko, dawał zabaweczki. Cudownie to wyglądało. Mati był zauroczony maluchem

A dziś już w pracy :/ Bleeeeee

- Sisi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja się już na dobre pozegnalam z moja dawna praca wyplacila mnie choć moim zdaniem za mało o 50 zl o ekwiwalencie za urlop tez niby sobie zapomniala ale dolozyla jak jej wspomniałam o tym.no i ogolnie po jej zachowaniu ciesze szie ze taka decyzje podjelam
- Sisi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
W pracy ciezko mamy od jutra 1180policjantow do wykarmienia wiec jest zapierdziel ale przynajmniej szybko leci czas tylko po powrocie nie mam juz na nic sily a trzeba wstawic pranie ,posprzatac i ugotowac obiad jak sie z tym ogarne pozostaje krotka chwila dla siebie i spac zeby rano moc znow powtorzyc dzien swistaka.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
anitulka jej strasznie mi przykro

moja Zuzka była chora w zeszłym tyg trochę jej przeszlo ale katar i trochę kaszlu zostało.
mala lobuziara mi rosnie tak w ogole. wszystko potrafi wymusić placzem takie wtedy oczy "kota z shreka" robi i taki dziubek slodki Julce tez już sobie nie da jak jej nie pasuje cos to ja ode[chnie albo uszczypie pociągnie za wlosy no szok!! będą z nia przeprawy chyba bo Julka na tym etapie to aniołek był a Zuzka wie czego chce wszędzie wlezie wsadzi rece

ja dalej nie podjelam nowej pracy:( tzn przyjmą mnie na 100% ale wszystko się przeciąga a ja siedze znowu w domu bez kasy esh ;/