BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #772745 przez wola82
Czesc
Edi ty chyba juz po i jak tam, tak sie zintegrowalam z Toba i tez nic nie jadlam :)

Tweety no to U Ciebie maz poszedl po rozum do glowy :) tez mialas miec dzisiaj glukoze :unsure: To moze sie zestresowalas tym badaniem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #772767 przez Aneteczka
tweety
jesli srednia wieku jest 23 to na serio forum mlodych mam :D bedac w szpitalu przez 8 tygodni przez moja sale przewinela sie masa babaeczek w ciazy i tylko dwie byly mlodsze ode mnie... Czulam sie tam taka mloda :D a mam 26

zosia
leż i to uparcie, bo na serio to pomaga. A powiedz mi to byl silny bol brzucha? Mnie tez drugi dzien pobolewa, na noc wzielam nospe i relanium i teraz troche sie denerwuje. I mialas twardy czy jak???

tweety
jak nogi na puchniete to niedobrze, moze podjedz do lekarza? CZy to nie jakies zatrucie czy cos... Opuchniecia trzeba zglaszac. Trzymaj sie :)

11 lata 2 miesiąc temu #772769 przez Aneteczka
Ide kawke robic i szukam cos slodkiego bo mi zaraz zoladek sie przekreci :D Do pozniej dziweczki :P

11 lata 2 miesiąc temu #772774 przez Sarenka
Jeśli coś słodkiego do właśnie pieczemy ciasto z Natalią:) do kawki jak znalazł...
o 17:30 wizyta...

11 lata 2 miesiąc temu #772781 przez tweety1992
Nie wiem kochane ale serio na nocy takie mam bóle tych nóg nawet nie zakładam skarpetek.

Moze sie zestresowalam w sumie bo dla mnie to trauma dosyc duza.

Ale w przyszlym tygodniu juz pojde jak tylko bedzie ok ;)

No poczul sie do odpowiedzialnosci :)

11 lata 2 miesiąc temu #772789 przez Lunia
Hej wszystkim,
ja jeśli chodzi o wagę to mam 0,5 kg na plusie. Z jedzeniem wcale się nie ograniczam więc nie wiem o co chodzi...
A mam 26 lat, także kilka nas jest w tym wieku :)
Ja mam też straszne bóle pleców, masakra. W ogóle ostatnio nie umiem spać, tzn nie wiem co z rękami mam zrobić bo ciągle mi nie wygodnie :P

11 lata 2 miesiąc temu #772796 przez Sarenka
Lunia - a brzuszek Ci urósł? Dzdzia już powinna być większa jak pół kg. Wymiotowałaś w ciąży? Pytałaś o to lekarza?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #772798 przez issska1986
Hej,

Tweety idź do lekarza, te opuchnięte nogi tak jak Aneteczka napisła nic dobrego... nie bagatelizuj problemu.

Co do fotki to wrzucę jak będe w domku, teraz w pracy, a wczoraj czasu niet...

Zosia a mąż nie moze L4 na dziecko wziąć żebyś wyleżała spokojnie...albo urlopu...

Kasiek super ,ze wszystko okazało się plotką :lol: i rzeczywiście jakaś pipa co powiedziała Ci coś takiego jak w ciąży jesteś...

I na koniec musze się pochwalić :) nie mam cukrzycy :lol: :lol: na czczo z palca 79, na czczo 82, po 1 godz-121, po 2 godz-82... O dziwo czułam się normalnie, nawet głodna nie byłam :)

edit: A i za miesiąc skończę 27 lat :)

11 lata 2 miesiąc temu #772808 przez zosiaxvx
Aneteczka napisał:

:D Do pozniej dziweczki :P

hahahaha :lol: wiem ze nie pisałas tego specjalnie :lol: :lol:

Isska mąż po urlopie własnie wrócił do pracy :dry: l4 nie bardzo bo już ponoć 3 jest na l4 a on na zwolnienie chce isc pod koniec grudnia jak bedziemy sie przeprowadzac :kiss: :blink: mama bardzo mi pomaga :) a ja leże i pachne prawie cały dzien :lol: :)

Aneteczka ból brzucha był dosc silny przy tym bardzo mi stwardniał :dry: takie uczucie miałam jak w 39tc przy pierwszym dziecku :huh: boje sie bardzo no ale co zrobic trzeba leżec i leżec :) mam też brac nospe na takie własnie "stawianie sie " brzucha :)

Tweety ja też jak z łózka wstalam to tak krecilo mi sie w głowie jakbym chwile temu z karuzeli zeszła :( te zawroty głowy też mnie wykonczą !

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #772811 przez zosiaxvx
jeszcze 3 miesiące i 5 dni do narodzin wow !! :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #772812 przez Edi28
Ja już po badaniu :) w sumie poza pierwszą godziną, kiedy było mi naprawdę źle, później było już ok :) a teraz po śniadanku to już naprawdę dobrze :)
W sumie jak już jestem po, to mogę powiedzieć, że nie taki diabeł straszny... nic tylko czekać na wyniki, oby było wszystko w porządku :)
Wola głód tak naprawdę poczułam dopiero po powrocie do domu :)
Po raz pierwszy od dawna nie mam ochoty na słodkie :)
Isska gratuluję wyników :)
Lunia, faktycznie strasznie malutko przytyłaś, może teraz jak Dzidziol będzie przybierał na wadze, to i Ty zaczniesz :)

11 lata 2 miesiąc temu #772817 przez zosiaxvx
mi dzis siostra odbiera wyniki z morfologii i z moczu cos mi sie zdaje ze bedzie nie tak :dry: sory ze wam tak smęce ale z pierwszą ciążą to nawet nie mam co porównywac bo przez tą przechodzę KATASTROFICZNIE!!! dobrze każdy mówi każda ciąża jest inna :)

11 lata 2 miesiąc temu #772829 przez Lunia
Dziecko rośnie, ostatnio jak byłam na usg to miała prawie 0,5 kg czyli tyle co przytyłam :) Brzuch też rośnie. Wydaje mi się, że po prostu jak zmieniłam tryb życia to mój organizm tyle nie magazynuje, jem co 2/3 godziny. Mama moja się strasznie tym nakręca, ale co mam zrobić, jeszcze doszła mi cukrzyca więc mam dietę, więc tym bardziej nie będę aż tak tyła- tak mi położna powiedziała. A moja znajoma w ciąży przytyła tylko 4 kg i wszystko dobrze.

Issska gratuluję wyniku! I też Ci go zazdroszczę :)

Zgaga mnie męczy ostatnio buu :(

11 lata 2 miesiąc temu #772830 przez zosiaxvx
Lunia nie ma co przejmowac sie swoją wagą! wazne ze dzidziol ladnie przybiera :) widocznie wszystko co zjesz idzie na wagę maluszka a nie Twoją i super!

11 lata 2 miesiąc temu #772855 przez tweety1992
A ja sobie siedze i sie nudze bo maz do pracy na poludnie pojechal. Troszke mi lepiej ale troszke tylko.

A wlasnie. Pobieranie do glukozy z zyl czy z palca jest? Bo jak z palca to sama se pojade bo tego sie nie boje :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka