- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
a jeszcze co do zabobonow to ponoc mowi sie (a bynajmniej u mnie w rodzinie) że jak tesciowa kobiety miala pierwszego syna to bedzie syn a jak corka to corka. i wiecie że np u mnie sie potwierdza :-D
u mojego ojca pierwsze urodziła sie dziewczyna (ojca siostra) a wiec moja mama miala pierwsza corke mojej siostry tesciowa też pierwszego miala syna i ona też na syna moja tesciowa też miala pierwszego syna no i u mnie też jest chłopak :-D
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
ja w te zabobony wierze tyle wyprysków etc... to co jest na mojej buzi to szok!! popuchnieta cała! nie moge patrzec na siebie jak sie nie umaluje
Isska zdjecie!zdjecie!zdjecie!
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzś ledwo żywa, ósemka mnie boli, bo wyjść nie może... :/
Co do zabobonów, to ja w obu ciążach mam takie wypryski na buzi, że jak sie nie wytapetuje to wszyscy zastanawiają się czy jakim papierem ściernym się nie myje Także odebraną urodę miałam i przez chłopaka i teraz przez dziewczynkę
Z tą teściową to u mnie się nie sprawdza Ani od strony mamy, ani od strony dziadków i z moją teściową też sie nie sprawdziło, mąż ma najstarszą córę, a my mamy chłopaka
Twetty zmień lekarza, tym bardziej skoro masz daleko, bo jak brzuch większy to gorzej jest się gdzieś ruszyć... A jak się dziś czujesz? Jak z tymi nogami opuchniętymi?
co do małych bucików to jak dla mnie to jest bardzo zbędna rzecz, ciężko takiemu maluszkowi założyć, bo niecierpliwy jest. Lepiej skarpety kupić, jakieś śmieszne Ale co kto lubi
andzia myślę, że te bóle to po prostu od rosnącej macicy i od tego, że mięśnie muszą dźwigać coraz większy ciężar
w.monia duży chłopak Fajnie, że wszystko w porządku. No i szykuj się do leniuchowania
Wola, jak skład witamin taki sam to spokojnie możesz zmienić. No chyba, że byś się źle zaczęła po nich czuć to lepiej wrócić do wypróbowanych
Edi Ty dziś odpoczywaj po tym szale sprzątania, pamiętaj, że musimy się oszczędzać
Aneteczka bakterie wciąży bardzo łatwo wychodować Możesz brać jeszcze urosept, no i często radzę się podmywać jakimś dobrym płynem do higieny intymnej (nawet parę razy dziennie). Dużo żurawiny Najlepsza suszona. A co do szczawianów to najlepiej poczytaj na necie czego starać się unikać w jedzeniu, żeby to nie powstawało, ale nie przejmuj się zbytnio, bo ja też miałam całą pierwszą ciąże tak, a po ciąży jak ręką odjął Szczawiany są nie pożądane, bo mogą powodować kamienie w nerkach (ale wcale nie muszą). No i duuuużo wody pij Małymi łyczkami, ale przynajmniej te dwa litry dziennie .
Zosia nie wiem czy OB może być podwyższone przez hemoroidy... Ale nawet jakieś zmiany w moczu mogą to spowodować... Na hemoroidy lekarz mi przepisał Hemorectal, czopki. Trochę pomagają. To dziadowstwo powstaje przez większe ciśnienie, które tworzy sie przez rozrastającą się macice, uważaj na zaparcia, ale też na zbyt częste wypróżnianie... Jeśli będziesz miała szczęście to po porodzie znikną U mnie niestety zostały
Chyba nikogo nie pominełam... Miłego dnia babeczki!
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z tesciowa sie u Nas nie sprawdza,bo wg tego powinien byc chlopiec,a bedzie Natalka. Czy odebrala urode? Sama nie wiem, po prostu jestem potezniejsza (od poczatku ciazy u mnie 5 kg na plusie) i z tymi kg nie jest mi do twarzy,chyba niezaleznie od tego czy jest tam chlopczykczy dziewczynka).
milego dnia Brzuchatki. Ciezko sie wkrecic w wasze grono,bo wy juz takie zgrane tu,a ja jednak pozno waz znalazlam...
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Lekarza na pewno zmienię. Tylko jak to jest wiecie może z ta zmianą?
Co do butków to się zastanawiam właśnie.
Dzisiaj juz nie ma bóli i opuchlizny jako takiej ale za to mi nie dobrze strasznie tak jakbym miała cos w gardle i miala zwymiotowac
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasiu u mnie zabobonem odnośnie do teściowej u mnie też się nie sprawdza
Andzia Może tylko macica rośnie i stąd ten ból mam nadzieję, że dziś lepiej
Zosiu nie dziwię się, że nie masz humoru, to leżenie na pewno jest dla Ciebie męczące, tym bardziej że do tej pory zauważyłam, że jesteś raczej bardzo aktywna ale pamiętaj, że robisz to dla Dzidziolka, głowa do góry, humor w końcu wróci
Aisod kurczę współczuję bólu zęba, to jeden zgorszy bóli, jaki znam mam nadzieję, że szybko przejdzie
Sarenka cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze Sarenko nawet nie zauważysz, że dołączyłaś do nas później tak się z nami zżyjesz ja w sumie też dołączyłam dosyć późno do forum, bo późno je znalazłam, a już czuję się jak u siebie Zobaczysz lada chwila będziesz czuła się tak samo Wszystkie dziewczyny są tu naprawdę Kochane i zawsze służą pomocą
Kurczę Asia coś się nie odzywa, nie wiem, czy dobrze kojarzę, ona miała mieć wizytę w szpitalu związaną z tą wykrytą cukrzycą?
Ja dziś jadę w odwiedziny do mamy, musimy odwieźć mojego brata, który pomagał nam przy remoncie czyli dziś dzień leniuszka
Miłego dnia Kochane
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
A ja jak zwykle zabiegana - nawet w sobotę brrr. Ostatnio byłam na połówkowym - potwierdzono, że będzie dziewczynka. Byliśmy na 3d i po szczegółowym badaniu lekarz chciał zrobić zdjęcia- niestety Malutka odwróciła się do mojego kręgosłupa i tyle Zdjęć nie mamy Na szczęście z Malutką wszystko dobrze. Ze mną trochę gorzej, bo mam złe wyniki morfologii, często leci mi krew z nosa, strasznie puchnę i za bardzo przybieram na wadze. Lekarz kazał mi pomyśleć o zwolnieniu.
Byłam wczoraj pierwszy raz na zakupach w warszawskich halach targowych na Marwilskiej (moja mama kupiła mi trochę ubrań ciążowych i piękne buty na zimę, niestety buty były za obcisłe w łydce i musiałam jechać wymienić). Oglądałam wózki dla dzieciątek - zakochałam się. Niestety mamy już wózek po starszej córce, który był bardzo drogi i mój mąż nie dał się namówić na to abyśmy sprzedali stary i kupili nowy Strasznie mnie wkurza, że nic nie mogę przygotowywać na przyjście Malutkiej Jak Wasi partnerzy przeżywają Waszą ciążę? Ja się jakoś nie dogaduję ze swoim mężem Strasznie to przykre, bo niesamowicie potrzebuję wsparcia i czułości
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lysy
aj szkoda że zdjęć nie ma, to zawsze taka pamiątka ale najwazniejsze że z malenstwem jest wszystko ok. a ty odpoczywaj ile wlezie
co do mego G i tego jak przechodzi moja ciążę... jest to dla niego coś nowego bo pierwsze wiem że też napewno sie przejmuje chociaż az tak jak ja to nie panikuje jesli chodzi o zakupy to jest jak najbardziej za jesli ma oczywiście czas i nie jest tak że to ja o wszystkim decyduje chce żeby też mial wiele do powiedzenia a wiec jak idziemy na zakupy to staram sie by to on mial ostatnie zdanie w tym co kupujemy chociaż nieraz moje zdanie jest inne ale jak powie że nie to nie. to też jego dzieciątko wiec niech sie wykaże
Asiu ! Asienko odezwij sie do nas!! martwie sie :-*
tweety
zmiana lekarza to nic strasznego umawiasz sie po prostu do innego i tyle. tylko jesli jestes na zwolnieniu to koniecznie poinformuj kiedy ci sie kończy. i powiedz lekarzowi na wizycie że po prostu przyszłas do niego bo chcesz zmienić lekarza prowadzącego. nie musisz podawać ani powodu ani nia karta ciazy zostaje ta sama. i powiedz koniecznie o tych badaniach których nie mialas. najlepiej zebys poszla to zrobić jak najszybciej bo kolejki do ginekologa są dosc długie a powiedz mi czy w okolicy miedzy 11 a 14 tygodniem ciazy robił ci lekarz pomiar przyziernosci karkowej u maluszka? to też jest dosc ważne badanie...
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No czyli te badania co mam teraz skierowanie to mam isc do tego nowego i powiedziec ze mam takie ? przyjmie mi takie czy musze kolejne skierowanie brac? wole sie pytac bo ja zielona jestem
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie ma tez znaczenia czy chodzisz prywatnie czy na NFZ badania i tak powinnas mieć zrobione. z usg najwazniejsze to wlasnie ta przyziernosc karkowa, dlugosc kości nosowej no i te tzw polowkowe. a badania eh jest ich cała masa. rożyczka hiv grupa krwi przeciwciała toxoplazmoza zapalenie wątroby typu B do tego normalna morfologia i mocy. jesli coś pominelam niech ktos mnie poprawi. do tego cytologia ten test obciążenia glukoza chociaż raz powinien zbadać piersi no i oczywiście powinien sprawdzać jak tam twoja szyjka macicy. czy przypadkiem sie nie skraca, czy nie ma łożyska przodującego. uh jest tego masa i nie sposób wszystkiego pamiętać a bynajmniej mi. lekarz powinien to zrobić i bez gadania czy mu sie za to płaci czy nie!! a poza tym każda kobieta w ciazy nie ważne czy jest ubezpieczona czy nie ma prawo chodzić do ginekologa na NFZ