BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #773618 przez andzia90
jeszcze badanie na zapalenie wątroby typu c, cytomegalowirusa w póżniejszym czasie gdzieś kolo 35-36 tydzien biocenoza z antybiogramem. Ja miałam jeszcze robione na poczatku ciąży beta HCG i te wszystkie badania co Kasia wymieniła

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #773664 przez tweety1992
O kurczę tego jest masa. Ja miałam mocz morfologię i grupę krwi.

W poniedziałek na pewno pójdę się dowiedzieć zapytać i wgl do tego nowego lekarza.

Wgl muszę się pochwalić:) Kupiłam dziś mnóstwo idealnych używanych ciuszków dla maluszka. Mąż to mnie siłą musiał zabierać od tej babki bo bym wykupiła wszystkie :p

Także chyba dziś mi nic nie popsuje humorku.
poza tym dostałam taką poduszkę z kulkami w środku bardzo wygodna i odciąża kark ale można tez inaczej jej uzytkowac,bardzo sie przyda

U mnie zas kluski na parze na obiad a dla meza pierogi :p Takie smaki (on chyba tez w ciazy) :p

11 lata 2 miesiąc temu #773682 przez Aneteczka
kasiek21

ja w to wcale nie wierze, w zyciu nie mialam takch problemow z cera jak teraz w ciazy. Maksiu jest niepodwazalnym chlopakiem :D mam juz trzy zdjecia siusiaka i raczej nie zniknie ;) ale buzie mam obsypana jakimis krostkami, wlosy mi sie przetluszczaja i ciagle mam jakies uczulenia

11 lata 2 miesiąc temu #773717 przez wola82
Czesc dziewczyny.
Ja tez w to raczej nie wierze , to nie zalerzy od plci dziecka tylko raczej od hormonow, ja nie mam problemow z cera, jedynie co to wlosy mi sie przetluszczaja i slabsze sie zrobily, ale cala reszta jest ok, tak jak i w pierwszej ciazy.
Tweety raczej nikt nie powinien sie czepic ze zmieniasz lekarza, nie pasuje ten bo nie prowadzi dokladnie atwojej ciazy, a ty jako pacjentka masz prawo sie tego domagac, w koncu tu chodzi o Twoje dziecko i Ciebie.

Asia jak znajdziesz chwilke to faktycznie odezwij sie, martwimy sie.

11 lata 2 miesiąc temu #773747 przez tweety1992
No ja się dziś dowiadywałam i znalazłam idealny szpital. Planuję w nim rodzić. Pójdziemy któregos dnia zobaczyć co i jak. Opinie są bardzo wysokie i dobre. Jest mozliwosc rodzenia w wodzie a mnie to satysfakcjonuje

11 lata 2 miesiąc temu #773755 przez zosiaxvx
mi dalej humor sie nie poprawil :dry: ah te hormony

nawet nie wiem co pisac

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #773762 przez tweety1992
Oj zosiu :( Może walnij sobie jakiegoś słodycza. Kawał ciasta albo budyń czekoladowy bądz lody?? :)

11 lata 2 miesiąc temu #773766 przez zosiaxvx
nie mam nic slodkiego w domu :dry: nawet ochoty na nic nie mam :(

Asiu odezwij sie :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #773768 przez tweety1992
No to ewidentnie ciężka sytuacja Zosiu :(

11 lata 2 miesiąc temu #773803 przez issska1986
Hej laski,

kurka nie mogę zainstalować usb telefonu i tym samym zgrać fotki... Ale jeszcze pokombinuję... tak to jeszcze z brzuszkiem bym wrzuciła :(

Asiulek co tam się dzieje, przeprowadzka?

11 lata 2 miesiąc temu #773822 przez zosiaxvx
no Isska czekamy z niecierpliwoscia :) :kiss:

mi też przeszło przez mysl ze moze Asia ma na głowie przeprowadzke :)

11 lata 2 miesiąc temu #773871 przez tweety1992
Kochane nie umiem spać i mam pytanie.

Co myslicie o porodzie w wodzie?

11 lata 2 miesiąc temu #773917 przez Lysy
Cześć, ja już raz rodziłam i już wiem czego mogę się spodziewać, dlatego w wodzie nie będę próbowała (chyba takie poczucie bezpieczeństwa, że wiem co i jak ;-) , chociaż gdyby to był mój pierwszy poród...

Ostatnio oglądałam jakiś program o porodach i laska rodziła w wodzie. Niestety musiała wyjść z wody i układać się do "normalnego" porodu, bo dziecko było jakoś źle ułożone i "pozycje wodne" były nieodpowiednie. Było sporo wysiłku przy tym wychodzeniu z baseniku.

A ja mam pytanie: czy zamierzacie kupować i używać chusty? Ja przy pierwszym dziecku korzystałam tylko z nosidełka i byłam zadowolona, ale chusty mnie korciły, bardzo mi się podoba i sporo czytałam o plusach (niestety mój mąż uważał je za głupotę). Tym razem już nie mam zamiaru tak słuchać jego zdania hihihi Wczoraj cały wieczór szukałam chusty, ale nie wiem niestety która jest dobra.

11 lata 2 miesiąc temu #773929 przez aisod
Cześć Dziewczynki!

Sarenka nie gadaj głupot, że nie możesz sie u nas odnaleźć ;) Szybko Ci wejdzie to forum w nawyk :P Nawet się nie obejrzysz, ja tu już trzeci rok jadę ;) Także spokojnie, zaglądaj częściej i pisz co tam u Ciebie!

Poród w wodzie... Myślę, że to fajna sprawa, bo ciepła woda rozluźnia, niestety nie dla każdego tak przyjemność jest wskazana ;) Twetty jeśli czujesz, że to dla Ciebie, to jak najbardziej jestem za. Może tym razem uda mi się spróbować :D

Chustę miałam przy Miśku i nawet trudno sie tego nie wiąże, tylko trzeba parę razy popróbować ;) Ja miałam tkaną-skośnie, bawełnianą czy jakoś tak... Niestety mój syn nie bardzo był przekonany do noszenia, on wolał na ziemi sam raczkować i pełzać :D Ja swoją sprzedałam, ale teraz znów się zastanawiam, czy nie kupić. Lysy, jak będziesz szukać to raczej szukaj używanej, one sie szybko nie psują, a lepiej się wiąże taką już "znoszoną".

Twetty, a co do zmiany lekarza, to możesz poszukać, czy któryś z tego szpitala nie przyjmuje na nfz i się do niego zapisać, może będziesz sie pewniej czuła.

Zosia Tobie na poprawę humoru to chyba jakiś hamburger by się przydał ;) Może dziś będzie lepszy dzień :D

Asia właśnie odezwij się co tam u Ciebie!

Miłego dnia!

11 lata 2 miesiąc temu #773982 przez tweety1992
Cześć mamusie :) Wstałam w końcu :p

Aisod niestety ten lekarz co w tym szpitalu przyjmuje nie jest na NFZ :( Tam porody są różne z tego co pisałam. Ja myślę o wodnym ponieważ z tego co słyszałam i czytałam troche uśmieża ból a ja niestety wgl nie umiem go znosić.

Jutro idę do ośrodka zdrowia obok siebie ne daleko. Mówią że jest tam dobry lekarz ale terminy u niego ciężkie :( JUtro pójdę to zobacze jak jest na prawdę. Zyczcie powodzenia żeby się udało.

Poczytam jeszcze na gtemat lekarzy z tego szpitala może jednak jakiś jest na NFZ to bym od razu miała pewność :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka