- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam dzis tak ciezki dzien. Cale nogi mnie bola i pol dnia przeplakalam. Jeszcze takiego bolu nigdy nie czulam.
Ja juz tez nawet nie mysle o porodzie w kategoriach strachu tylko dalej niech juz to bedzie.
Aska fajnie ze zagladasz. Szybkiego powrotu do formy. Jak malenka? I jak braciszek sie odnajduje w nowej roli?
Edi zazdroszcze Ci tej opieki. Zawsze dobrze wiedziec co u malenstwa. U mnie gin troche olewatorsko podchodzi chyba... czy Ty juz tez masz tak dosc? Ze az czlowiekowi odbija...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no i przede wszystkim WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W DNIU TWOICH IMIENIN
Lunia rzeczywiście trzy koszule warto miec, na pewno zużyjesz 2,a trzeciej nawet jak nie wykorzystasz w szpitalu to załozysz w domu,bo tamte będziesz i tak musiała wyprac. Chociaz jak byłam z Mikusiem w szpitalu to nawet 3 za mało hehe teraz 2 wykorzystałam.
Dla Mikołaja to duza zmiana, zgubiony był bardzo! chociaz wszyscy stają na głowie,zeby czuł się dobrze,ale mimo wszystko. Trudno mi powstrzymać łzy, bo chciałabym,żeby on się nie czuł źle. Wie,ze potrzeba czasu,zeby oswoił się z nową sytuacją. Dziś juz lepiej, ucałował siostrzyczkę , mówi,ze popilnuje itp..
A Sara na szczęście ok, karmię ja piersią chociaż od wczoraj mam nawał echh.. no 3-4 doba, a potem mam nadzieję ,ze będzie lepiej... oby pokarmu wystarczyło.
W porównaniu z Mikołajkiem jest taka malutka, gdy on się urodził był większy,a ona wydaje sie być taką kruszynką, chociaz przecież wagowo nie jest taka znowu mała
Buźka dziewczyny, trzymajcie się ciepło!
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
Trzy koszule - to jest dobra ilość: jedna do porodu, druga po porodzie a trzecia na zapas. Po porodzie łatwo pobrudzić koszulę a potem człowiek źle się czuje jak jest obchód a koszula brudna we krwi.
Ja dziś znowu byłam w szpitalu na badaniach. Pojechałam na ktg. Podczas badania trzy razy kazali mi zmieniać pozycję - próbowali obudzić Małą. Niestety nie udało się. Kazali mi iść do lekarza. Najprawdopodobniej przez moją grypę Oleńka źle się czuje, za długo choruje i niestety jest coraz gorzej. Dostałam jakieś leki, mam zwalczyć przeziębienie, dostałam książeczkę do dokładnego notowania ruchów dziecka, mam przez trzy dni leżeć a we wtorek znowu na badania. Wtedy też będzie wiadomo co dalej.
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja tez dzis zaliczyłam pierwsze KTG- w sumie tak nie planowane. Podjechalam do szpitala zeby zalozyc sobie karte i przy okazji zrobilam KTG. Pięknie wyszło.
Dowiedzialam sie przy okazji ze faktycznie przez te ostatnie doniesienia z porodówek i w tym szpitalu robią zmiany. Lekarze maja pracować na trzy zmiany i moja planowana cesarka juz nie jest taka do zaplanowania. Mialam zglosic sie 11/02 ale całkiem możliwe ze juz w niedziele bede na oddziale bo wtedy moja lekarka ma dyżur. Troszke mnie to przerazilo że to juz tuż, tuż...w ogole wizyta w szpitalu nie nastraja zbyt dobrze...nie znosze tego miejsca...
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Tak poza tym to dobry wieczór dziewczyny
Ja dziś byłam w szpitalu na ktg. Zwariowany jakiś dzień byłam tam o godzinie 8.40 a wyszłam dopiero o 11 ;/ takie tempo dziś mieli, nie wiem czemu ale jedne babeczki miały ktg z 30 min a ja może z 20 tylko ;/ Ale wszystko dobrze jest
Później pojechałam do mamy na chwilkę a jak wracałam to zahaczyłam o galerie handlowa i wróciłam po 17 do domu a jestem tak padnięta ze boli mnie wszystko od pachwin po kręgosłup i nogi ehh nie lubię tego uczucia.
Kupiłam małemu pajacyk i bluzę bejsbolówkę :)plus male zakupy w Rossmannie
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jutro do szpitala na KTG..
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na nastepne KTG umowilam sie na środe.
Adziaaa pozazdrościc wagi...
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
No to zyczę Wam dobrej nocy spokojnej i bez boli Dobranoc
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A na wieczór Natalka rozrabia w brzuszku. A ja się łudzę, że jak się urodzi to będzie pięknie przesypiać noce.
Kolorowych snów życzę... Ja idę popływać w wannie
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja od wczoraj mam biegunkę i jestem ciekawa czy to nie czasem organizm się oczyszcza przed porodem bo przy Aleksie tak miałam Trochę stresa złapałam. Jak się jutro nie odezwę tzn że pojechałam na porodówkę
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja zrobiłam dokładnie tak jak Lysy, spakowałam rozpinaną na klatce, bawełnianą... nie mam zamiaru jej wyrzucać, odpierze się , a moja koleżanka swojej o dziwo nie zabrudziła....
wczoraj miałam gości więc nie pisałam już, była koleżanka z synkiem i mała tak skakała jak go słyszała, prawie w ogóle nie spała wasze maluszki też tak reagują...
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aśka wracaj szybko do formy i jeszcze raz zdrówka dla Sary
Co o koszul ja kupiłam sobie trzy...wszystkie rozpinane do karmienia nawet całkiem fajne a ja nigdy nie przepadałam za koszulami a chyba po porodzie będę je używać
Ja dziś o 16.00 mam KTG dobrze że u mojej ginki w gabinecie a nie muszę jezdzić do szpitala i się stresować....ciekawe co mi powie, od trzech dni bardzo często twardnieje mi brzuch
Ciekawe która następna się rozpakuje
Miłego dnia Mamuśki