- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
od razu dwojeczka odchowana! super!!! ciekawe jaka plec fasolek!
u mnie mdlosci troszke sie nasilaja, ale do przezycia, duzo jem i pewnie sporo juz przytylam, a nie powinnam, bo slub mamy za 2 tyg i sukienka moze byc ciasna...niestety brzuszek juz pokazny sie robi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
fajnie ze nas przybywa powoli ale cos na marzec malo nas i tak..w porownaniu z lutym
gratulacje blizniakow!! podwojne szczescie:)
u mnie narazie spokojnie - mam chwilowe mdlosci, ale bez wymiotow poki co..no i brzuch taki wydety nawet jak duzo nie zjem.
pozatym ciagle chce mi sie spac - juz sie wszyscy za mnie smieja a poki co to wie tylko maz o fasolce - reszcie ludzi powiem po 3 miesiacu
buziaki i odzywajcie sie:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bronchilda85
- Wylogowany
- gaworzenie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52337 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=49866 [/url]
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Gratuluję Wam i życzę spokojnych 9 miesięcy, o ile to w ogóle możliwe
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
jak tam mija weekend?
jest nas malo ale w malym gronie tez wesolo
napiszcie cosik o sobie. skad jestescie i czy obecnie przebywacie w pl czy za granica i czy to wasza pierwsza ciaza.
Ja jestem z Bielska-Bialej (woj. slaskie) ale obecnie mieszkam w portugalii juz od 6 lat. mezatka jestem od 3 a o dzidziusia staramy sie w sumie od ponad roku. To moja druga ciaza (pierwsza niestety stracilam dokladnie rok temu poczatkiem lipca - ale staram sie o tym nie myslec zeby nie przyciagac negatywnych mysli. Teraz skupiam sie na pozytywnym mysleniu - ale uspokoje sie dopiero po wizycie u gin 8/08 jak zobacze co sie tam dzieje.
Z objawow, mdlosci poki co minely chociaz wczoraj mialam przygode - otoz wynosilam smieci i zagapilam sie i uderzylam paluchem o kraweznik...krew sie polala bo sie przecielo..o dziwo wcale nie bolal az tak bardzo paluch ale na widok krwi zrobilo mi sie tak niedobrze i slabo ze musialam zamknac sie w lazience na 30 min..masakra, do wymiotow bylo bardzo blisko. dzis w sumie jest lepiej ale meczy mnie brak apetytu w szegolosci rano - wiem ze powinnam cos zjesc bo pusty zoldek zamula, ale otwieram lodowke i na nic nie mam ochoty.
pozatym, czasem poklowa mnie w podbrzuszu - a to z jednej a to z drugiej strony a to w srodku...ale nie jest to bol - tylko takie przypomnienie ze cosik sie tam dzieje:)
buziaki dla was i milej niedzieli.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie, że piszesz...bo ostatnio cos tu zacichło...
Ja jestem z okolic Gniezna, nie daleko Poznania woj WLKP.
Mam obenie synka który juz skonczyl 7 latek.Na drugie dziecko nie moglam sie zdecydowac dlugo.Zawsze bylo jakies "ale" a to studia, a to praca, a to ze moj maz wyjezdzal na misje zagraniczne do Iraku lub Afganistanu...
W kocu po powrocie z ostatniej zdecydowalam sie na dzidziuia. W drugi miesiac od zaczetych staran udalo sie...ale teraz to jest tak roznie. Dzis jestes w ciazy a juztro z nie wieadomych przyczyn juz sie nie jest. Jestem teraz juz w 8 tc... Przybralam juz 2 kg, widac to golym okiem bez wchodzenia na wage
Jesli chodzi oobjawy to musze powiedziedziec,ze w pierwszej to nic mi nie dokuczalo, razy tylko zwymiotowalam,obylo sie bez mdlosci, apetyt dopisywal, i ogolny stan byl bardzodobry, natomiast teraz... od poczatku czulam ze moze byc tociaza, 4-5 razy w nocy wtasje na siusi, rano nie mam apetytu na sniadanie i musze sie zmuszac aby cos zjesc, jestem bardzo oslabiona czasem czuje jakbym byla w 9 mc
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie ze Nas przybywa.
Ja robiłam 3 testy ciazowe bo nie moglam uwierzyc, ale chyba taka nasza natura.
Test z krwi mialam robiony bez problemu,sam lekarz dal mi skierowanie bez mojego"gadania". Wynik mialam za 2 godziny. Wiec to chyba zalezy od tego gdzie trafimy
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
Fajnie ze nas wiecej.
My w Portugalii tez mamy tragiczny system publiczny - na lekarza rodzinnego poczekam jeszcze z 4 tygodnie i wtedy da mi skierowanie na niektore badania.
Juz od ponad roku place miesieczne ubezpieczenie zdrowotne i chodze do prywatnego szpitala po bardzo niskich cenach. Przynajmniej wiem ze mam wsparcie 24 na dobe. Poszlam do lekarki ktora sie mna zajmuje juz od dlugiego czasu w 4 tygodniu 2 dniu - bo i zadzwonila ze jedzie na wakacje na 2 tygodnie. Zrobilysmy test z krwi i od razu potwierdzila ciaze.
Poszlam do publicznego - powiedzieli ze usg i badania z krwi dopiero po 10 tygodniu...
niestety musze byc zarejestrowana rowniez u panstwowego bo jesli nie to nie bede miala prawa do macierzynskiego...taki pogiety system
pozdorwionka
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy któraś z Was nie planuje może zakupu wstawki do spodni?
Mam do sprzedania nową wstawkę z bawełny organicznej w kolorze granatowym CARRIWELL FLEXI BELT
Tak to wygląda www.babymama.pl/Wstawka-ciazowa-do-paska...Flexi-Belt-p277.html
Z pewnością przydatny gadżet, można nosić długo ulubione spodnie Ja wygrałam go w konkursie, a już od prawie 6 miesięcy moje maleństwo jest na świecie
Opakowanie oryginalnie zamknięte.
W sklepie kosztuje ok 85zł z przesyłką, ja sprzedam za 40zł + 8zł na list polecony lub 4zł na list zwykły, kupię coś za to córci, po co ma leżeć.
Zapraszam do kontaktu na PRIV.
Pozdrawiam i spokojnego noszenia brzuszków życzę
- anita1234
- Wylogowany
- gaworzenie