- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój apetyt mnie przeraża ;P, nie można mnie wpuścić do kuchni bo jem wszystko co napotkam na swojej drodze, a już w szczególności słodycze. Może dlatego ciągnie mnie tak do słodkości bo przed ciążą za nimi nie przepadałam.
Ostatnio też zauważyłam, że często mam zawroty głowy i jest mi słabo jak np. wstaję z łóżka. Nie wiem czy też tak macie? Może panikuje i nie jest to w ogóle związane z ciążą a ze zwykłym zmęczeniem i gorącem na dworze.
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
ja dstalam od razu witamine specjalnie przeznaczona na pierwszy i drugi trymestr ciazy (nazywa sie matervita). Jest dosc droga ale zawiera wszystkie niezbedne witaminy do prawidlowego rozwoju fasolki. Moim zdaniem powinno sie brac witamine (oczywiscie ta ktora wskaze lekarz) w szczegolnosci ze zachcianki i brak apetytu nie zawsze pomagaja w zdrowym odzywianiu sie.
tak przynajmniej wiem ze fasolka dostaje wszytsko co potrzebne, nawet jak mnie mdli przez pol dnia i nie dam rady wmusic w siebie brokolow...
pozrowionka
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie choroba wczoraj rozłożyła nie miałam siły kompletnie na nic tylko bym spała gdzie przy dziecku nie ma takiej możliwości ale gdy Bartuś poszedł spać na południe to ja razem z nim i wieczorkiem było już lepiej i dziś też jest lepiej w porównaniu z wczorajszym dniem
a co do witamin to ja w poprzedniej ciąży nie brałam typowych witamin dla kobiet w ciąży jedynie co mi lekarz kazał brać to na początku oczywiście kwas foliowy, magnez jodid i żelazo, a teraz biorę kwas i jodid.
- mblover
- Wylogowany
- gaworzenie
Apetyt.... panicznie bałam sie wejsc na wage bo nie naleze do osób slim ale wszystko w normie... przytyłam 1,5 kg. Głodna jestem co 2h i zjeść musze:) Jedyny plus to od momentu kiedy jestem w ciazy nie ciagnie mnie do słodyczy .
U nas dzis ostatni dzien 11 tygodnia.
Pozdrawiamy!
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mblover
- Wylogowany
- gaworzenie
Mam zawsze gdzieś pod ręką cytrynę i najkwaśniejsze żelki jakie znalazłam do kupienia:) Taki zestaw ratunkowy
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
mnie dlosci mecza najbardziej wtedy kiedy jestem glodna. Ostatnio wybralam sie rano na zakupy i wypilam tylko pol jogurtu...jak dojechalam do supermarketu to myslalam ze sie skrece. takze zawsze cos w zoladku miec musze. nawet jak nie ma apetytu to przynajmniej pol bulki musze wmusic.
wiecie co, podczytywalam ostatnio marcowki na innej stronce i normalnie sie przerazilam. Jest tam duzo kobitek ale praktycznie wszytskie z problemami..albo krwiak albo plamienia.. w sumie wszytskie leza i na duzej dozie tabletek. Nasze mamy byly w ciazy, nie mialay USG ani zadnych specjalnych badan, chodzily do pracy i wszytsko bylo ok. Mam wrazenie ze to nasze pokolenie jest strasznie rachityczne...nie wiem czemu tak jest - przez antykoncepcje? zanieczyszczenie powietrza? stres? Sama nie wiem...prawie wszytskie moje kolezanki stracily przynajmniej jedna ciaze (lacznie ze mna niestety).
Takze ciesze sie w sumie ze my na naszym forum jestesmy zdrowe, chodzimy do pracy i nie mamy jakis strasznych przezyc w tej ciazy (no moze poza przytulaniem sie do toalety
mam nadzieje (i naprawde w to wierze) ze sie wszytsko super nam ulozy i bedziemy szczesliwymi mami w marcu:)
buziaki dla was.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To prawda, ze teraz jest duzo problemow z ciaza, albo nie moga dziewczyny zajsc w ciaze, straja sie po 2 lata albo poraniaja. Mysle ze to dzisiejszy stres, lek o przyszlosc, chemia w jedzeniu i powietrzu itd...
Juz chcialabym czuc ruchy swojego dziecka, byc na etapie gdzie wiem ze juz nic nie moze zlego nam grozic.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
ciagle czekanie. ale zrobie wszytsko zeby maluszkowi nic nie bylo - wiem ze duzo rzeczy nie zalezy ode mnie, ale co moge to robie. biore witaminke, staram jesc zdrowo - nawet jak mnie odrzuca od lodowki (duzo sera, jogurtow, warzyw na parze, ryb...mam nadzieje ze bedzie dobrze)
nie moge sie zamartwiac bo to szkodzi nam obojgu.
pozdrowionka
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak Wasze samopoczucie? To prawda, że teraz bardzo dużo kobiet ma problemy z zajściem i donoszeniem ciąży. Myślę, że słusznie piszecie, że to stres, przemęczenie itp. Prawie wszystkie moje koleżanki miały jakieś przykre doświadczenia z ciążą, mi się to udziela i cały czas mam myśli, że mi też może się coś przykrego trafić.
domi2907-masz rację, nie można się na zaś zamartwiać. trzeba być dobrej myśli, że na pewno w marcu zostaniemy szczęśliwymi mamami.
Podzieliłyście się już dobrą nowiną z rodziną i bliskimi? U mnie wie mąż i najbliższa rodzina, znajomym i przyjaciołom jeszcze nic nie mówiliśmy.
Jutro mam badanie USG. Mam nadzieję, że fasolka ma się dobrze Szkoda, że nie czuć jeszcze ruchów bo tak miałabym pewność, ze dzidzia się rusza i jest ok. Jestem dobrej myśli
Pozdrawiam
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
ja powiedzialam tylko mezowi oczywiscie, mojej mamie i dwom najblizszym przyjaciolkom - z kims musialam pogadac a jedna z nich przeszla przez dokladnie to samo co ja i tez jest marcowka tylko ze 2013:) rodzinie mojej i meza powiemy po USG 12 tygodnia - jak bedziemy miec juz jakies ladne zdjecia maluszka zeby udokumentowac. co prawda ciezko mi sie ukrywa bo wszytskie ciuchy mam zaciasne albo w biuscie albo na brzuchu..ludzie mysla sobie ze przytylam pewnie. narazie to jest tylko moja radosc - okolo polowy wrzesnia podziele sie nowina z reszta swiata i mam nadzieje ze mnie jakos bardzo nie beda stresowac "dobrymi radmi".
podrowionka
- mblover
- Wylogowany
- gaworzenie
Nam się udało zupełnie przypadkiem,zawsze mówiliśmy sobie jak będzie to będzie super i trach:). Niestety i u nas pojawiło się jakieś problemy, miałam kilka razy plamienie. Za każdym razem okazywało się, że wszystko jest dobrze. Maluch ma się dobrze. Ostatnim razem maluch radośnie do mnie machał na usg gdy ja zalewałam się łzami bojąc się, że coś jest nie tak . Pani Doktor w szpitalu powiedziała, że czasem tak się zdarza pomimo tego, że ze strony medycznej jest ok. Dzięki tym atrakcjom mam już połowę szpitali w Trójmieście zwiedzonych:). Myślę, że to wynik stresu i przemęczenie dlatego teraz staram się "leżeć do góry kołami" jak tylko mam taka możliwości.
Też mam nadzieje, że wszystkie się dzielnie do marca pokulamy
Pozdrawiam niedzielnie
- anita1234
- Wylogowany
- gaworzenie
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa