BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 8 miesiąc temu #717074 przez darmag21
anita1234 Gratuluje fasolki:) jak sie czujesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717158 przez magdalenka
Witam Mamusie, i przylaczam się :) według moich obliczen termin będę mieć na koniec marca. Nie jest jeszcze to officialnie potwierdzone ale może już na badaniu w poniedzielek :)
Ja mieszkam w stanach, miałam już badania krwi według których ciaza się zdrowo rozwija. Objawy tez mam wszystkie, nudności, zneczenie , i chociaż mnie mecza to się ciesze z każdego objawu. A jak wy się czujecie? macie już jakies wypróbowane sposoby na nudności?
pozdrawiam :)

11 lata 8 miesiąc temu #717204 przez darmag21
Ja zawsze przy łóżku mam butrlkę z wodą, lekrz mi powiedzial ze dobrze jest wypic szklanke za nim sie wstanie, to ma obnizyc mdlosci. Mnie najardziej meczy bezsennosc :dry: w nocy wtaje 4-5 razy siusiu, mam nadzieje ze to minie bo poki co to katorgi w nocy przechodze a w dzien moglabym spac i spac... czasem brak mi apetytu szczególnie rano.

11 lata 8 miesiąc temu #717561 przez anita1234
:huh: darmag21 jest to 5 tydzien no i 5 dn wogole dziwne to wszystko bo z miesiaczki powinien to byc 8 tydzien a z usg wychodzi co innego ;p

11 lata 8 miesiąc temu #717565 przez anita1234
Darmag21 czuc sie czuje dobrze,tylko jestram strasznie senna i nic mi sie nie chce a to dopiero poczatek a gdzie tam koniec ;) a ty w ktorym tygodniu ciazy jestes i jak sie czujesz to twojr pierwsze malenstwo czy kolejna ciaza??

11 lata 8 miesiąc temu #717619 przez monibart
Witam wszystkie ciężarówki :laugh:
Również dołączam się do Waszej grupki -dziewczyn z terminem na marzec :lol: Cieszę się, że są tu dziewczyny nie tylko z Polski :blink: bo mieszkam obecie w Belgii i nie będę się czuła osamotniona :silly:
Pozdrawiam

11 lata 8 miesiąc temu #717631 przez anita1234
:blink: ja w sumie mieszkam q niemczech ;) ciekawe jak tutaj to wszystko wyglada

11 lata 8 miesiąc temu #717661 przez nuśka09
Dziewczyny gratuluję dwóch kreseczek na testach:) przede mną jeszcze jakieś 10 tygodni tylko:)
Życzę spokojnych i przyjemnych 9 miesięcy ;)

11 lata 8 miesiąc temu #717799 przez monibart
Niestety nie wiem jak w niemczech ale u nas to jest przerażający czas macierzyńskiego. Wynosi on 15 tygodni. Jeśli się pójdzie na macierzyński 5 tygodni przed porodem to po porodzie zostaje tylko 10 :( mam nadzieję, że w praktyce lepiej to wygląda

11 lata 8 miesiąc temu #717918 przez Green
czesc dziewczyny widze ze ta nasza grupa bedzie taka miedzy narodowa niemcy belgia porugali uk :laugh: fajnie poprzednim razem jak bylam w ciazy tez korzystalam z tego forum ale tak z poza polski bylysmy we 2 tylko.
co do nudnosci i itp. podobno bardzo dobry jest SWIEZY IMBIR scierany na przyklad do jakiegos tam dania lub nie za cienki i niezagruby plasterek imbiru na czczo. mnie osobiscie pomagala herbatka z imbirem w ciezsze dni ale ja mnialam tak lajtowe objawy ze prawie ich niebylo , tym razem poki co jest tak samo i mam nadzieje ze tak zostanie :laugh:
No nic dziewczynki uciekam do przcy jak to dobrze ze to ostatni dzien i weekend :blush: potem tylko 2 dni i URLOP .

11 lata 8 miesiąc temu #717922 przez Green
u mnie w uk macierzynski trwa 9 mies. z czego juz 6 tyg wczesniej masz prawo z niego skozystac co ja mam zamiar wlasnie zrobic ,a jeszcze przedtym mam zamiar wziasc urlop jak sie zgodza to caly lub wiekszosc tak ze juz od stycznia bylabym w domku :laugh: no taki wlasnie mam plan a co mi z tego wyjdzie w realu zobaczymy :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #717951 przez darmag21
Anita 1234,to moja druga ciaza, mam synka ktory juz skonczyl 7 lat, a teraz jestem juz prawie w 9 tygodniu :)

11 lata 8 miesiąc temu #718142 przez anita1234
Darmag21 oo to duzy chlopczyk juz pewnie sie cieszy ze bd mial rodzenstwo??:) ja ma dwojke chlopcow,mam teraz cicha nadzieje ze bd to kobitka ,no al przeczucia mowia co innego no zobaczymy dluga droga zanim sie dowiemy,partner sie kloci ze bd dziewczynka,ale nie wiem po czy to ocenia ;) a jakie smaki masz?

11 lata 8 miesiąc temu #718239 przez darmag21
Anitka124
Tak synek bardzo czekał na rodzeństwo, ale zawsze jakoś nie mogłam sie zdecydowac na odpowiedni czas.
Chce brata, ale podobnie jak Ty mam cichą nadzieję, ze bedzie teraz córeczka, najwazniejsze jednak zeby bylo zdrowe.
Ja bardzo lubie teraz owoce, nektarynki, brzoskwinie i sliwki, jem ogorki pod rozna postacia, raczej slodkie mnie nie obchodzi.

11 lata 8 miesiąc temu #718440 przez anita1234
No tak to jest najwazniejsze zeby malenstwo bylo zdrowe ;) no ale 4 chlopow w domu to juz calkiem przekichane bym miala ;) no moj starszy syn sie cieszyl jak sie dowiedzial ze bd mial rodzenstwo masowal mi brzuszek calowal,a teraz sie pyta Sewcio tam jest a ja nie inna dzidzia,bo jak moze byc Sewcio jak siedzi kolo cb ...a on w szoku O.o

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka