BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #796301 przez moni91
Witam kochane mamusie i Nową Annlu :):) U mnie szaro buro w nocy budził mnie grad uderzający w szybę a teraz śnieg co chwile prószy raz z deszczem a raz sam śnieg:):)Agness śliczna psinka:):)Buziaki ja już umówiona na wizytę u Stomatologa na 6 grudnia na 9.50:):)buziaki:)Pozdrawiam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #796356 przez kojka-waw
Ja już staram się w necie nie czytać. Teraz też poczytalam o tych kluciach w pupie i się doczytalam że to poród przedwczesny.
I już mam stresa. Dlaczego też czas tak się wlecze. Ja chce już wtorek 17.20

11 lata 1 miesiąc temu #796381 przez Porto1987
Kojka, już nic nie czytaj :) szkoda nerwów Twoich i maluszka. A jak na coś bardzo czekamy, to właśnie tak się ciągnie strasznie :dry: ale na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796382 przez pala813
Dziewczyny ale sie nakrecacie i tylko niepotrzebnie denerwujecie i siebie i maluchy, poczytajcie ksiazke albo zrobcie wyprawkowy plan no nie wiem zajmijcie sie czyms innym, napewno wszystko bedzie dobrze:)

Edit:
Wiecie tak teraz patrze i mysle ze musi byc dobrze, ja w srode tez mam wizyte, skoncze wtedy 27tc i zaczynam siodmy miesiac czyli trzeci ostatni trymestr ciazy:) chcialabym juz byc bez brzucha, brakuje mi jazdy konnej i cwiczen. W nastepnym tygodniu bede robic badania na przeciwciala ale mam nadzieje ze mala ma moja grupe krwi i nie bedzie zadnego problemu, tylko potem z tymi szczepionkami jeszcze zamieszanie, kolejna rzecz o ktorej trzeba pamietac.

Trzymam kciuki za udane wizyty:)

11 lata 1 miesiąc temu #796399 przez domi2907
Liej sie nie nakrecac :) przyklaskuje pali :)

Ja wlasnie czytam 50 twarzy greya....

11 lata 1 miesiąc temu #796405 przez domi2907
Ah, witam nowa mamusie.

Doszedl wozek ale narazie tylko jedno z dwoch pudel. Panpoiexzial ze jutro ranorzywiezie drugie. Takze mam narazie wersje spacerowa ktore udalo mi sie zmatowac mniej wiecej ale stelaz bez kol - ida w drugiej paczce....ze wzgledu na wage...

Jutro wam powiem jak doszlo i zrobie pare zdjatek :)

11 lata 1 miesiąc temu #796427 przez agnesss
Witam nową mamusię :) i od razu gratuluję synka :)

Niebiesko a niebiesko mamy w tabelce :)

Jeśli chodzi o moje zachcianki, to jechałabym non stop tylko i wyłącznie na pomarańczach, mandarynkach ,cytrynach ,grejpfrutach... jak zjem którąś z tych rzeczy, mała od razu zaczyna harce :) Od czasu do czasu ewentualnie jakiś słodkie, pasztet, pomidor i ogórek zielony... i tyle mi trzeba do szczęścia :P

Co do hormonów i nastrojów to uważam, że ciąża to nie tylko stresujący dla nas czas ,tak jak to pisała chyba Domi, ale również duża próba dla związku i facetów...
Kojeczka, byle do marca ... musimy wytrzymać ;)

Pietruszka, mistrzostwo z tą miednicą haha :P

Cześć Pala:* też uważam ,że stało się bardzo dobrze, że zobaczyliśmy malutką... Poza tym taki zbieg okoliczności, bo i tak chcieliśmy psa. Czego chcieć więcej :)

Ja mam schizy, że mi dziecko wypadnie jak wstanę ,bo czasami czuję je tak jakby bardzo nisko i jakby mi napierało na ''wyjście'' ... Ciąża i schizofrenia mają chyba wiele wspólnego :P

11 lata 1 miesiąc temu #796429 przez annlu
Porto1987

No mam wsparcie w partnerze naprawdę wielkie i mam nadzieję, że tak się utrzyma, że ta bajka się utrzyma :)

baska007

Masz 100% racji w zdaniu, że najpierw czytamy pełno rzeczy w internecie, a potem wszystko znajdujemy u siebie.... :D

Pozostaje mi wytrwać tydzień bo 3 grudnia idę do lekarza i dowiem się jak wszystko wygląda okiem specjalisty :) Oby było dobrze. Wszystko Wam napisze ! :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796431 przez Loca
Macie absolutną racje dziewczyny :) tylko jak się człowiek nasłucha to później głupieje i podpada w paranoje. Ja myślę, że wszystko będzie dobrze.

W ogóle ostatnio bardzo często staram się słuchać jednej piosenki :) nasze maluchy już słyszą w końcu :D. Do czego zmierzam, moja bratowa będąc w ciąży słuchała "Pójdę Boso" i Tymcio po urodzeniu, jak się później okazało, bardzo uspokajał się przy tej piosence (swoją drogą,że dziecko ma rok i tylko raz widziałam żeby płakał, ponoć egzemplarz dziecka, które trafia się raz na milion :silly: ). Odstawiłam ciężkie gitarowe brzmienia na bok póki co i zasłuchuje się w balladach :silly: może pomoże :D.

Dobrze, dobrze...ja tak dzisiaj wam wodę leje, a obiecanych zdjęć mojego synka jak nie było tak nie ma :)
więc uwaga, uwaga

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agness, genialne porównanie :silly: najśmieszniejsze jest to, że ja też czasem mam takie shizy :S

11 lata 1 miesiąc temu #796440 przez pala813
Oj i ja tez witam nowa mame, gdzies musialam przegapic posty, dzisiaj musicie mi wybaczyc.
Co do meza jak pisalam rowniez nie moge narzekac:) wspiera i pomaga ile moze:)

Agness u mnie zelazny zestaw to mandarynki, banany i ananas:) widze, ze teraz dzieki psinie bedziecie miec taki sam rozklad sił jak u nas czyli maz i 3 dziewczyny :laugh: biedni Ci nasi mezowie:)

Loca patent z piosenka chetnie zastosuje, mam ostatnio jedna ulubiona co ja w kolko slucham, postaram sie to robic systematycznie:)

11 lata 1 miesiąc temu #796454 przez darmag21
Czesc dziewczyny.
...a ja przespalam parepostow, tak mnie spanie zmoglo, ze musialam sie pilozyc.

Witam Cie Aniu, gratuluje synka, oj ten marzec - urodzaj na chlopcow, ciekawe to bardzo dlaczego chlpcow sie wiecej rodzic, albo mam takie wrazenie, ciekawe jak jest np w kwietniowkach ...?

Agnesss, psinka sliczna, ja tez nie rozumie jak mozna zostawic bezbronne storzenie na pastwe losu i to jeszcze w okresie zimowym, kiedy by na pewno sobie nie poradzil.

Ja na necie nie czytam niczego i nie potrzebny tylko stres. Tez dziewczyny nie starajcie sie nie czytac, kupcie dobra gazete, ksiazke wyporzycie albo jaka komedie obejzyjcie, zobaczycie ze wszytskie dolegliwosci mina, duzo tez siedzi w naszej psychice.

Domi z niecierpliwoscia czekam na prezentacje wozka.

U mnie tez jest czasem dzien ze omijac z dalek, nie ruz nie dotykaj.

Uciekam po mojego rozrabiake, dzis pozniej konczy zajecia bo maja swieto misia :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #796463 przez roma4
Witam nowa przyszłą mamuśkę Anulę ni i Twojego synka , spokojnej ciąży :)

Faza super ,że macie zrobione zakupy faktycznie to cieszy , ja swoje ciuszki raz w tygodniu oglądam
Darmag cieszę się ,że masz dobre wyniki, nie przejmuj się waga ja 3 tyg temu ważyłam 61 a teraz idę w czwartek i na 100% przytyłam bo mam duży brzuch jak piłka
Agness dzięki za życzenia, superancki piesek dobrze :)
Loca ja mam poprane ubranka w zwykłym proszku , ale dopiero w lutym popiorę w proszku dla niemowlaków i poprasuje szybciej moim zdaniem nie ma sensu, ale zrobisz jak uważasz

Ja dzisiaj zleciałam kawałek miasta kupiłam małej kozaczki nowe bo co rok inny numer i co rok nowe , a u nas rano było minus więc nie miałam wyboru. Odebrałam jej zdjęcia z przedszkola mówię Wam jedno jest dużę jak portret normalnie superanckie :) Sobie to nic nie kupuje bo w obecnym wyglądzie nie ma po co , modlę się żeby tylko zmieścić się w zimowa kurtkę do marca :)

11 lata 1 miesiąc temu #796464 przez moni91
Aj dziewczyny ja znowu mam swoje paranoje :(:(:(bo niunia od soboty mniej kopie cały dzień spokój a wieczorem tylko parę kopniaczków:(Aj chyba nigdy sie nie pozbędę tej paranoi
:(:(:(

11 lata 1 miesiąc temu #796469 przez Loca
Moni, mój Grochu to od tygodnia ma jakieś takie mało aktywne dni, kopnie mnie kilka razy i spokój :) w pt byłam na usg i było wszystko ok.

My tu oszalejemy zanim te dzieciaczki się urodzą :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #796471 przez moni91
Nio osiwiejemy do marca :(:(:(masakra:(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka