- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak, tak, ja tez polecam zająć się czymś innym niż myślenie o kopniaczkach, a same przyjdą Maleństwa tez muszą czasami odpoczywać
Żeby później nie było, że będziemy je budzić, żeby wiedzieć, czy z nimi wszystko ok
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Otrzymane podziękowania: 0
Moni, nie martw sie, kazda z nas ma podobnie, raz maluszki sa bardziej aktywne raz mniej, podobnie maja jak my, nie zawsze jestesmy tez pelne energii, a do tego jak zaczynamy sie czyms zamartwiac to juz w ogole.
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam nową mamusie Miło, że do Nas dołączyłaś pisz często jak tam się czujesz i co u Ciebie i maleństwa słychać Fajnie, że ciąża przebiega wzorcowo i trzymam kciuki żeby było tak do końca MARCOWE CHŁOPAKI GÓRĄ!!!!
Wróciłam od gina, wyszły mi leukocyty. Jutro muszę powtórzyć badania moczu. Poza tym wszystko extra, serducho malca bije, morfologia w porządku, 6 kg do przodu
Pytałam się doktor o ruchy malucha na co zwrócić uwagę bo czasem jest aktywne a czasem cisza jak makiem zasiał. Pani powiedziała, że to normalne, że maleństwo rusza się jak chce i kiedy chce i żeby nie panikować jak ma "ciche dni" Jakby się coś z maluchem działo to organizm na pewno by zareagował także spokojnie dziewczynki . Dopiero po 30 tc można zacząć dokładnie obserwować zachowanie maluchów, kiedy są aktywne, liczyć ruchy itp. Mój mały cały weekend leniuchował bo mało dawał o sobie znać.
Pani doktor kazała mi się też zastanowić nad szczepionką z immunoglobuliną bo mamy z mężem konflikt. Szczepionkę podaje się w 28-30 tc i potem tuż po porodzie. Nie wiem co mam zrobić bo ta szczepionka jest podawana profilaktycznie "w razie gdyby...." a jej koszt to 400zł także sporo... Mówiła, że jest małe prawdopodobieństwo żeby coś się złego zadziało bo to pierwsza ciąża ale zawsze istnieje ryzyko i ona woli mnie przestrzec i powiedzieć, że jest możliwość podania takiej szczepionki.
Może któraś z mam miała taką szczepionkę robioną? Co myślicie na jej temat? Ja mimo tych kosztów chyba się zdecyduje bo jestem straszna trzęsidupa i zaraz będę się bała, że coś się może małemu stać.
Pozdrawiam Was gorącą Mam strasznego smaka na frytki więc lecę upiec sobie porcję
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja znajac siebie tez bym skusila sie na ta szczepionke, bo wole dmuchac na zimne niz potem pluc sobie w brode ze jednak moglam cos zrobic a nie zrobilam.
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do ruchów to jak obydwie dziś usłyszałyśmy to samo, że maluchy na razie wirują jak chcą to na pewno z naszymi szkrabami jest wszystko w porządku
- baska007
- Wylogowany
- gaworzenie
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
W ogole, zastanawiacie sie nad czyms takim jak szkola rodzenia? Dla mnie osobiscie to moze byc strata czasu i pieniedzy, ale jesli ktoras ma inne zdanie na ten temat to niech piszcie bo nie wiem czy warto sie zapisywac czy nie, moj maz jest zdecydowanie na nie. A jak jest u was? Chcecie w tym uczestniczyc ?
I Majeczka nam zaktualizowala tabelke az sie zastanawiam czy sa miesiace w ktorych jest bardziej rozowo
Dziekujemy Majeczko
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
No faktycznie będą mogły sobie wybierać w chłopaczkach nasze dziewczyneczki
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Loca ja od grudnia zaczynam chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym będę rodzić myślę, że to fajna sprawa i na pewno wiele rozjaśni odnośnie porodu, jak współpracować z położnymi żeby wszystko poszło gładko i odpowiednio przygotuję do tego momentu Ja na razie jak sobie myślę o porodzie to mam czarną dziurę...nie umiem sobie w ogóle wyobrazić tego momentu...dlatego głównie chciałam się zapisać. Wolę wiedzieć wcześniej jak to będzie wyglądać i odpowiednio się do tego przygotować Namawiaj męża na szkołę jak macie taką możliwość
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ah i jeszcze jedno, linka nie wrzuce bo nie odkrylam na tablecie wunkcji kopiuj wklej, ale wpiszcie w goole katarek, wyskoczy wam dziwne urzadzenie do odsysania "smarkow","gili" badz kto co tam woli z mezem zastanawiamy sie nad tym podobno cudownym sprzetem, co o tm myslicie, slyszalam ze na allegro mozna dostac duzo taniej niz na ich stronie.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa