- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Troszke mnie nie bylo, ale a to sprzatalismy, potem jakies zakupy, obiadek, bylismy u tesciow... wlasnie spakowalam torbe do szpitala, zostaly mi do kupienia klapki pod prysznic.
Baska, na pewno na dniach cie wypuszcza, wiesz jak to jest z badaniami, moze wspomnij im ze bierzesz slub w sobote, na pewno tez dostanesz wskazowki zeby sie oszczedzac.
Annlu, super ze sie dobrze czujesz, mozna ci pozazdroscic. Mysle ze zmiana witamin nie zaszkodzi.
Roma no niby ocenia do 36 tyg polozenie dziecka i jeszcze pozniej jak na porodoce takie usg przedporodowe, u mnie to niby bez roznicy, bo tak czy tak mam cc, wiec zbytnio sie nie bede martwic ze nie fiknal, jakby nie patrzec jeszcze na troszke czasu.
Ete, tez slyszlalam o tej tragedii, cos strasznego i nie do opisania, pare godzin zawazylo na zyciu maluszkow, a czekali na te dzieci 5 lat. Smutne.
Kojka, dzieki za info od Agnesss. Niech trzyma sie dzidzia w brzuszku jak najdluzej.
Domi ale pokusilas ta salatka, ja nie dawno zrobilam sobie taka na sniadanie , wlasnie z czekoladka, niebo w gebie...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
i po zawodach, troche się nadnerwowałam, ale tak pozytywnie :)No i nie ma to jak polska gościnność bo nasi na 4
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
jak tak czytam o tych porodach no forum, to w sumie praktycznie 95% styczniówek miało cc. A wy dziewczyny macie cc na tzw życzenie, czy ze wskazań lekarskich?
i po zawodach, troche się nadnerwowałam, ale tak pozytywnie :)No i nie ma to jak polska gościnność bo nasi na 4
Wiesz ja bym wolala naturalny porid mimo wszystko...ale cos czuje ze bedzie cc...moja lekarka nie zezwala na naturalny jesli maluch jest duzy, a moj dobrze rosnie... Poza tym mam dosc wysokie cisnienie ktore teraz kontroluje lekami..no i jeszcze do tego ten moj uparciuch siedzacy... Tak cos czuje ze skonczy sie cc.. Ale nawet przy naturalnym daje sie znieczulenie.. Takze miejmy nadzieje ze moze sie uda naturalnie w koncu nadzieja umiera ostatnia .
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Juz z Kacprem byly problemy, mialam porod kleszczowy bo przez ucisk nie parlam, maly jak sie urodzil to zankal oddech, wiec nawet dobrze go nie zobaczylam bo zaraz go zabrali do tlenu no i ortopeda powiedzial ze w zadnym wypadku porod naturalny bo calkowicie krazek moze wyleciec i moze skonczyc sie to dla mnie katastrofa.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Kojka dzięki za wiadomość od agness, dobrze, ze jest pod dobra opieką to najważniejsze niech polezy żeby malenstwo dojrzali sobie spokojnie:) chwilę polezy ale jak nie ma wyjścia to nie zostaje nic innego jak przyjąć to wszystko.
Domi kochana ale mi smaka na salatke zrobilas:)
Moni no właśnie ja nie wiem jak moja jest ułożona, co do porodu to już takiego stracha mam jakiś czas. Chyba dopiero jak maluszki będą z nami odetchniemy z ulga:)
Roma najgorsze jest to, ze idziesz oddajesz sie w ręce ludzi którym ufasz a coś takiego może Cię spotkac! Specjalista od usg dajcie spokój kobiecie zabili dwójkę dzieci a mogli od razu to cesarskie zrobić ale wszedzie Ci łaskę robią. Co do ruchów to już właśnie tak po 30t wyraźniej jest czuc ale teraz to przechodzi sama siebie jest coraz większa a miejsca mniej i pcha ta skórę niemiłosiernie:) Aż czasem tak z boku sie wypycha że prawie na plecach ja czuje to kompletnie nie wiem jak może być ulozona:)
Ete z tego co sie orientuje u nas mamusie chyba wolą naturalnie chyba ze od ostatniej rozmowy coś sie pozmienialo:) ja chce na życzenie, trochę kosztuje ale nie będę na tym oszczędzać jeszcze zanim zaszlam w ciążę przygotowywalam męża, że inaczej nie chce rodzic. Dopytam o wszystko w pon ,dodatkowo z anestezjologiem muszę sie spotkac. Słyszałam w wiadomościach, straszna tragedia, a przecież dzieci mogły żyć...
Domi u was jest o tyle dobrze, ze znieczulenie jest też przy naturalnym u nas sie tego raczej nie praktykuje, przynajmniej nie w Rzeszowie w publicznym szpitalu, tam gdzie będę rodzic jest taka możliwość co niezmiernie mnie ucieszyło gdybym nie mogła mieć cc.
Darmag właśnie obawiam sie tego, ze coś mogloby pójść nie tak, ze dziecko mogłoby sie zaklinowac w kanale albo wlasnie użyli by kleszczy itp:(
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Dobranoc mamusie:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja tak tylko wpadłam dać znak życia
Domi, aż musiałam sprawdzić ah.. jak ten czas śmiga
Darmag, ja mam dokładnie takie same odczucia, mnie zaczyna trochę przerażać to co bd po porodzie bo dociera do mnie na co zdecydowaliśmy się ale będzie pięknie
zadecydowałam, kupię Ziajkę od 1 dnia życia, ma bardzo dobre opinie i jest nie droga
uciekam szybko spać, bo padam po dzisiejszym dniu dobrej nocy życzę
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie juz dwa chlopy chrapia tylko ja leze i czekam na zmilowanie sie snu nademna. Ehhh...
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Widzę temat porodu na tapecie.
Ja póki co raczej naturalnie będę rodzić, chyba że młody będzie duży to może cc ale nie jest to do końca powiedziane.
Moni ja też się boję czy dam radę. Niby drugie dziecko, człowiek bogatszy o jakieś tam doświadczenia ale strach jest.
Czy nie będę zaniedbywac Wiktora, czy będę potrafiła dwójkę dzieci obdarzyć miłością w równym stopniu i takie tam jeszcze różne rozsterki.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Ete ja bym bardzo chciała c.c ale jak na razie nie mam wskazań żadnych więc zostaje mi tkz siłami natury bo na życzenie u mnie w szpitalu nie ma ,mam do ciebie pytanko pisałaś że masz jeszcze zaświadczenie od okulisty ja też mam kiepski wzrok orientujesz się jak wada może decydować o c.c bo czytała że bardzo duża a takiej nie mam
Moni podołasz zobaczysz dziecko to tak zadziała,ze się zdziwisz ja też nie jestem specjalnie uczuciowa i wylewna a jak się małą urodziła to tylko jej potrzeby się dla mnie liczyły , tego nie da się opisać ale a nie pewność czy sobie poradzimy zawsze jest to normalne nowa sytuacja człowiek się martwi
Loca ja też mam Ziajkę
Domi faktycznie wrześniówki mają wszystko przed sobą,a my już z górki
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c