- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Koncze pisac posta.
Robie dodaj.
A tu.... net sie rozlaczyl.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!
Wybaczcie dziewczyny, wejde pozniej bo jak mam drugi raz to samo pisac to mnie krew zalewa.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Dlatego nie pisze już długich postow. Albo pisze post pod postem albo edytuje.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kojka
Ja właśnie nie miałam jeszcze zadnej choronu ani ospy, ani różyczki ani nic takiego...
A body znalazłam na tablica.pl, ale nie wiem czy kupic... boje się ze nie będę miała okazji założyć...
Loca
Ja już też nie wiem co myśleć o tych kosmetykach... jest ich za dużo... wychodzi na to że każdy chowa dziecko inaczej... i chyba na tym poprzestane i skupie się na radach rodziców i na intuicji jako matka... w końcu matka chyba wie co jest najlepsze....
Trzymam kciuki, aby udało ci się osiągnąć zamierzony cel
Darmag
Ojoj. Spokojnie kochana :*
Słuchajcie... mnie zaczął dopadac stres... ale nie odnośnie porodu yylko połogu. ?. Nie wiem co o nim myśleć i jak sobie poradzę.... słyszałam tyle różnych opinii...
Jedni mnie straszą że krwi jest tyle że nie da się wytrzymać...
I że potrzeba z 15 paczek tych dużych podpasek to minimum... a drudzy mówią że mieli tych dużych tylko 2 a potem normalne i że wcale tak strasznie nie było...
Co myślicie?
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
domi mój maluch też się jeszcze nie obrócił tak jak wczoraj pisałam chce wyjść prawym bokiem i to się staje co raz bardziej bolesne
Loca na pewno i tym razem uda się wam zrealizować plan mój w poprzedniej ciąży też kupił sobie aparat co by móc robić synkowi zdjęcia lepszym aparatem Faceci jak dzieci
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Ja jak urodziłam łożysko to tak że mnie krew trysnela że aż położna musiała odskoczyc.
A jak salowa przyszła posprzątać to powiedziała, że dawno takiej rzezi nie widziała.
Po tygodniu się unormowało. I jakoś to było. Zresztą byłam bardziej młodym zajęta niż tym ile że mnie leci.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Z zakupów zostało mi już tylko laktator, masc na brodawki, karuzela i komplet pościeli do lozeczka.
Jaką masc wy kupujecie? Bo tak sie właśnie zastanawiam czym smarowac. Myślałam o maści z medeli.
Co do malucha to ja też nie wiem czy mała jest odwrocona. Dowiem sie w poniedzialek:)
Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja też jak Kojka chyba babydrema wybrałam tylko krem z ziajki jeszcze dokupilam a mydelko z dzidziusia bo na początek nie chce emolientow używać. Jakby miała problemy że skóra wtedy kupię oilatum. Sudocrem też nie za często bo strasznie wysusza. Mam perfecte na odparzenia do codziennej pielęgnacji dostałam gdzieś jako gratis
Annlu co do pologu to moja przyjaciolka mówiła że miala co do dnia czyli 6 tyg, ja kompletnie nie wiem na co sie przygotować, każdy organizm jest inny więc nie wiem jak będzie. Mam 3 opakowania tych dużych podkladow poporodowych z belli i mam nadzieję, ze wystarczy.
Wczoraj wypralam i wyprasowalam pieluchy, koce też już czyste. Złożyliśmy wczoraj lozeczko, teraz są w nim ubrania które czekają na pranie, coś wrzuce dzisiaj pewnie do pralki jeszcze:)
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Generalnie zamierzam karmić piersią ale jedną w zapasie warto mieć.
Z młodym uzywalam na początku aventu później tommy tippy.
Znalazłam na allegro kolesia co ma niedrogo butelki.
Z przesyłką wychodzi taniej niż w sklepie.
Macie jakieś swoje upatrzony typy ?
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Teraz jest sporo tego na rynku.
Ja nie kupuję na zapas. Będzie potrzeba to się wyskoczy do apteki i kupi.
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja na brodawki polecam bepanthan wczoraj mi już mąż kupił bo duże opakowanie było w promocji w jakieś aptece więc sam z siebie pomyślał że mi się przyda, bo Bartek to tak mnie pogryzł na początku że masakra
a i w razie czego można jej też używać do pupy malucha więc się nie zmarnuje
kojka ja też miałam i mam z aventu butelką
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pala, właśnie zdałam sobię sprawę z tego że jestem w czarnej d... z zakupami...ale za baedzo wychodzic nie moge, bo zaraz skurcze mnie łapią i taki silny ból w kroczu, jak gin mi szyjkę badał to właśnie taki ból miałam...byle do wypłaty, jeden dzień muszę poświęcić na te zakupy...
Kojka, ja zupełnie zapomniałam o rodzeniu łożyska serio wtedy może być tak dużo krwi? mój mąż przy tym będzie nieobecny bo biedakowi na 100% zrobi się słabo, prawie mdlał jak ostatnio krew mi pobierali
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Loca, ja prezentow nie chce...jakos mam inne podejscie do tego. Wole zebysmy mieli lepszy standard zycia, czasem jakas knajpka, kino, wakacje. Teraz jest tyle wydatkow ze nawet bym nie miala odwagi cokolwiek o prezentach mowic. Niech na codzien bedzie taki czuly i kochajacy jaki jest i to mi juz wystarczy. Reszta to rzeczy materialne bez ktorych sie obejde.
Ide sie chyba jeszcze zdrzemnac bo padam na nos...
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Ani-ta wczoraj np cały dzień buczalam sama nie wiedziałam dlaczego a dzisiaj jak skowronek:) Super, że obie polecacie ta masc nawet ja mam w domu widzę, że uniwersalna jest:)
Loca no właśnie zacznij już teraz bo między nami jest trochę różnicy a ja też przez ta szyjke i skurcze do dwóch sklepów pójdę, dokładnie to podjade samochodem pod drzwi i już brzuch mnie boli, twardnieje i kręgosłup wysiada:( Dużo kupiłam przez allegro bo nie dalabym rady. Więc trzeba rozłożyć zakupy na kilka tygodni. Przez te poranne zakupy nic już w domu nie zrobię bo brzuch już boli tak jak mówiłam.
Co do prezentów to ja też nic nie chce od meza, wolę wybrać lepszy szpital i wziąć np polozna do porodu albo cc:) wyjdzie i tak więcej niż za pierścionek:D Mój mąż też przez 7 lat kupił mi obrączkę, pierścionek zareczynowy i kolczyki:) Niech nam uprzyjemni ta traume chociaż W ogóle dowiedziałam że że przy cieciu mąż będzie mógł być obecny, muszę dopytac o to lekarki na wizycie:)
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzisiaj sama siedzę, mąż pojechał do Warszawy wróci w nocy, myślę co by na obiad zrobić bo tylko dla siebie to mi sie nie che:) może jakiś kurczak z ryżem, zobaczymy:)
Wrzucilam pierwsze ciuszkowe pranie:D body z dł i krótkim rekawem, pościel ubralam i teraz odpoczywam bo kręgosłup już daje o sobie znać i zadycha już jest:)
A kolejna lutowa mamusią urodziła:) zaczynam sie bać bo ja tak na przełomie:)