- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Podobne podejście ma alergolog mojego syna, nie jest zwolenniczką podawania żadnych witamin zdrowemu dziecku.
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witaj Tolad662 w naszym gronie
Ja też na razie nie biorę żadnych witamin jak byłam ostatnio na wizycie to gin mówił że mam brać kwas foliowy ale w środę mam wizytę pewnie poleci mi jakieś witaminy.
Co polecacie ??? bo ja siedem lat temu brałam Feminatal a teraz nie mam pojęcia co??
A co do rwy to w pierwszej ciąży miałam bardzo często takie bóle paraliżowało mnie i nie mogłam się ruszyć pomagało jak ktoś podszedł i pomasował mi plecy wtedy przechodziło było to spowodowane szybkim przyrostem wagi potem bolały mnie kolana i chodziłam jak połamana. Teraz też bolą mnie plecy ale jak przeforsuję się
Niektórzy lekarze uważają że jak są dobre wyniki to po co brać witaminy
Trzymajcie kciuki w środę odbieram wyniku testu PAPA trochę mam pietra
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Powiedz cosik o sobie
A ja jeszcze nie dostałam FP
Poczekam - bede cierpliwa jednak
Jutro rano wizyta - trzymajta kciuki babki
Aga77 nie stresuj sie napewno wyniki bedą pikne
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
a odnośnie rwy raczej to nie to mlode na nerwy Ci uciska moja koleżanka miała to samo i niestety do końca ciąży , moje za to uwielbia albo mój żołądek albo wątrobę , nie wiem co te dzieciaki maja moje z ta wątroba ?/ przecież nie pije alkoholu hehe
Aga77 wyniki będą wsio ok
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joasia nie denerwuj się na pewno dojdziecie do porozumienia z teściową głowa do góry
Oj te nasze maluszki dają nam popalić ale jak się rodzą zapominamy o wszystkim
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
megi23 powiedz po czym czujesz, że maluch siedzi Ci na żołądku czy wątrobie? Mnie od 2 dni "gniecie" coś po prawej stronie zastanawiałam się co to może być, nie sądziłam że mały ale może
bo mnie tam molestuje nie mogę na prawym boku leżeć mam jakby gulke , no czuje po prostu jak się przesuwa , trudno to wytłumaczyć...ono się przemieszcza z lewej strony na prawa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja przez te moje biodra spać nie mogę pół nocy chyba oszaleje... A dziś mnie jeszcze brzuch boli tak dziwnie jakoś kręci, mam nadzieję, że to tylko rozciąganie.
Za to pogoda u nas dziś cudna, ska złota jesień idealna na spacery, chociaż ja jak wrócę z pracy i zjem obiad to pewnie już nigdzie nie wyjdę i zalegnę na kanapie zmęczona.
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Kurde zaczynam się sypać. Przez ostatni tydzień, wieczorami dopadają mnie straszne kołatania serca i robi mi się słabo. W poniedziałek mam wizytę u gina to mu o tym zakomunikuję, ale jak znam życie to powie mi, że mam dużo leżeć i wypoczywać. Taaaaaa.... przy 2-latce i tych nerwach...
Zastanawiam się też czy zrobi mi usg połówkowe, bo jak pójdę to będzie już 19-ty tydzień leciał, a połówkowe robi się między 18 a 20 tyg... Chciałabym już wiedzieć co mi się tam pod serduchem wierci...
A tak nawiązując do tematu. Dostaję już dość silne kopniaczki. Nawet mój mąż wczoraj wieczorem wyczuł jednego kopniaczka, jak trzymał dłoń na moim brzuszku. A jaki mieliśmy przy tym zaciesz
Dzisiaj jest tak piękna pogoda, że zabieram córkę, aparat i lecimy na spacerek
Pozdrawiam!
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aga, trzymam kciuki bardzo mocno, na pewno wszystko będzie dobrze
Joasia, olej kłótnie z teściową, w tym stanie stres jest Ci niewskazany
Co do witamin - byłam wczoraj na wizycie, mi moja gin kazała brać kwas foliowy aż go skończę(obstawiam po ilości tabletek, że jakieś 2-3 tyg.), a potem witaminy. Mi się wydaje, że każdy lekarz ma swoje teorie, tak samo jak to bywa w braniu tabletek anty - jedni każą robić po dłuższym braniu przerwę, inni twierdzą, że przerwa nie jest potrzebna. I wydaje mi się, że z witaminami jest tak samo, co lekarz to inna teoria. Moja koleżanka jest w ciąży 3 tyg krócej ode mnie i jej lekarz kazał już dawno odstawić kwas i brać witaminy. Każda z nas wie chyba najlepiej co dla jej dziecka jest dobre, ja mam zamiar słuchać swojej gin bo mam do niej zaufanie, ale trochę zdrowego rozsądku nie zaszkodzi
Renata Anna, a połówkowego nie robi się między 20 a 24 tygodniem? Mi kazała się zapisać ok 20 tygodnia.
Co do rwy, to gadałam wczoraj i może będę miała możliwość jeżdżenia do szpitala na jakieś plastry rozluźniające to, ale mam dzwonić później jak moja gin będzie wiedziała czy uda jej się załatwić skierowanie
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
jeszcze niech się tylko Aga odezwie co z jej wynikami i chyba już wszystkie mamy za sobą usg genetyczne?
Joasia pewnie nie da się tak po prostu jej olać, ale staraj się jak najmniej przejmować
Dziewczyny czy wam twardnieje brzuch? Ja mam tak od niedzielnego poranka, robi się twardy na kilka sekund i puszcze. Nie boli, ale taki dyskomfort. Czy to jest normalne na tak wczesnym etapie ciąży? Bo ja już zapomniałam jak to było za pierwszym razem i teraz ta cała ciąża to dla mnie nowość Gdzieś przeczytałam, że takie skurcze mogą doprowadzić do rozwierania się szyjki macicy i przedwczesnego porodu