- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Praca po części fizyczna, a po części biurowa no i tak się złożyło, że zwolnienie było konieczne. Nie wyrabiałam tyle na nogach, a dodatkowo od momentu, kiedy oznajmiłam że spodziewam się maleństwa atmosfera zrobiła się nie do wytrzymania.
Powiedzcie dziewczyny czy dalej bierzecie kwas foliowy, po 12tc? Czy macie go w połączeniu z jakimiś innymi witaminami? Mi lekarka dała Omega med Optima- w składzie jest kwas foliowy. Wcześniej pytała czy biorę kwas, powiedziałam że tak. No i teraz nie wiem sama czy powinnam dalej brać jedno i drugie czy z samego kwasu zrezygnować...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kwasu foliowego, jeśli bierzesz witaminy dla kobiet w ciąży, to samego kwasu już brać nie tzreba, bo jest on w tych witaminach. A twoja lekarka, zapisała Ci nie tanie witaminy, zresztą to działa na zasadzie że każdy lekarz przychodni maja podpisane kontrakty z określonymi firmami, przedstawicielami farmaceutycznymi i polecają te ich preparaty. A tak naprawdę to one niczym się od tych tańszych nie różnią, sama osiadłam i sprawdzałam, porównywałam skład. Ja w pierwszej ciąży brałam Femibion 1 potem 2. Ale kupiłam Vita-miner Prenatal + DHA , bo skład jest taki sam a cena o połowię niższa. Teraz też Vita-miner Prenatal + DHA biorę, kupuję na Allegro, bo jest taki i bez wychodzenia z domu . Zresztą Juliankowi też Bobik DHA + D3 kupuję na Allegro, bo w aptece kosztuje 29 zł a na Allegro 12 -15 zł.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja cały czas biorę kwas, teraz leci mi 13 tydzień, jutro mam wizytę więc obstawiam, że mi może odstawić. Tylko muszę się zapytać o witaminy bo do tej pory żadnych nie brałam.
Dziewczyny, miałyście kiedyś w ciąży rwę kulszową? Kurde, od kilku dni daje mi się tak we znaki, że masakra. Myślałam początkowo, że to niedoleczone przeziębienie, ale wszystkie objawy wskazują na tą cholerną rwę I nie wiem czy to dziadostwo można jakoś zaleczyć czy jestem skazana na to. Ostatnio jak sprzątałam to tak mnie złapało, że nie mogłam nogi wyprostować Wiem, że normalnie można jakoś to rehabilitacją podleczyć, ale czy w ciąży? ;(
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do kwasu foliowego- właśnie mi się kończy więc poczekam do wizyty i nie będę na razie kupować, pewnie każe mi odstawić tak jak to Anulka napisała
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tolad662, to Twoja pierwsza ciąża?
- gusiek_kom
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na pierwsze zakupy 10% rabatu
Jeśli nie jesteście zainteresowane zakupami to prośba o wejście na stronę i przejrzenie produktów, pomoże mi to w pozycjonowaniu strony
z góry bardzo Wam dziękuję.
Buziaki dla Was i Maluszków
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny moja Zosia dostała dziś grzechotki FP
a co do rwy kulszowej to podobno uroki ciąży, chociaż ja nie pamiętam, żebym w pierwszej miała, a teraz od kilku nocy burze się z tak strasznym bólem biodr, ze mi się wyd chce. pomaga jak poleze chwile na plecach w pozycji na żabę.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do spożywania owoców i warzyw, zgadzam się w 100%, tylko ja nie jestem pewna czy na pewno dostarczam maluszkowi wystarczająco ich i czy na pewno wszystkie. Poza tym ja poza lekarzem, też trochę sama interesuje się tym tematem, ponieważ wychodzę z założenia, że nikt prócz mnie - najbardziej "zainteresowanej" nie dopilnuje wszystkiego . Lekarze tak, prowadzą ciążę, ale nie ma ludzi idealnych i każdy o czymś zapomni lub coś pominie. Poza tym teraz prowadzi mnie inny lekarz niż gdy byłam w ciąży z Juliankiem i ja łącze wiedzę w poprzedniej ciąży z wiedzą którą otrzymuję od obecnego gina.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Chodzę do dwóch lekarzy, jednej na fundusz i jak to bywa z państwówkami... wizyty opóźnione i nie takie jak sobie wyobrażałam ( pierwsze USG w przychodni mam 29.10!)- ta Pani doktor nie mówiła nic o żadnych lekach. Poszłam więc do prywatnej przychodni i tam babeczka właśnie 2 tyg. temu dała mi witaminy. U niej wizytę mam juz w ten piatek więc zobaczymy co powie.
Tych naturalnych witamin po woli coraz mniej... sądze jednak, że można jeść dużo warzyw i owoców a do tego dokładać jakąś witaminkę w pastylce.
Powiedzcie dziewczyny czy miewacie bóle głowy? Jeśli tak, jak sobie z nimi radzicie, oczywiście bez zażywania lekow
- mp87
- Wylogowany
- gaworzenie