- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Italia bardzo dziękuję Ci za info ja właśnie miałam zmieniony etat z pół na cały i na chwilę obecną pracuje w tym wymierze drugi miesiąc i pewnie jeszcze tak popracuję.
Trzymam kciuki za te mamuśki co mają lekarza
anulka super że czujesz już swojego maluszka ja powoli też wypatruję ruchów
Miłego dzionka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tweety, trzymam kciuki za jutro, na pewno będzie wszystko dobrze. Ja za to w czwartek mam genetyczne, już bym chciała mieć to za sobą...
- Domiśśś
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
My wczoraj spędziliśmy super dzień. Długi spacer później obiadek w gruzińskiej restauracji
A na wieczór graliśmy z mężem w eurobiznes dawno się tak nie uśmiałam
Także bardzo fajnie nam minął.
Italia ja też mam w czwartek genetyczne, też się stresuję. Ale musi być dobrze. Strasznie mnie tylko ciekawi czy lekarz już będzie mógł zobaczyć kto tam w brzuszku siedzi
Miłego dnia :*
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Domiśśś
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
dzis o 4 zle sie czulam straszne bole mialam po prawej na dole az nospe wzielam , S przyszedl z pracy i mowi do bucha , dzidziol prosze byc grzeczny dla mamusi
ja ogarniam wszystko po troche zostal mi strych , okna i powynosic za male ubrania moje jak i Tymcia
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
ee to moze te kalendarz chinski sie sprawdzi to i u mnie by dziolcha byla
ja tez mam bole i cos dzidziol znowu upodobal sobie moja watrobe , bo na prawym boku spac nie moge
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też już po wizycie. Jak przypuszczałam, dziś USG nie było, tylko spojrzał na wyniki badań, powiedział, że bardzo dobre i następną wizytę wyznaczył na 25 listopada ( za 6 tygodni). Powiedział, że będzie to już 21 tc i będę miała USG połówkowe I może wtedy, jak dzidzia ładnie się pokaże, dowiemy się czy moja cioteczka i "Chińczycy" dobrze wyliczyli i czy będzie córeczka czy kolejny luntrusek - synusiek . No i ucieszyłam się bo od ostatniej wizyty mam na plusie tylko 0,5 kg. Muszę teraz walczyć aby przybrać w tej ciąży jak najmniej, bo wystartowałam z dużo większej wagi niż ważyłam przed pierwszą ciążą. Chociaż ja miałam wielką nadzieję, że dziś waga wskaże wagę przynajmniej o 1-2 kg mniejszą niż 3 tyg wcześniej albo tę samą, no ale pól kg na plusie to też nie tragedia, może 25 listopada uda się ważyć tyle co dziś.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Anulka - troche długo - 6 tygodni no ale lekarz chyba wie co robi
Ewelka - super - bedziesz miala parke
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ewelkaa, super wieści!
Anulka, pół kilo to nic, nie przejmuj się tak tą wagą bo ciąża to jeden z niewielu okresów, kiedy skoki wagi są normalne(oczywiście wszystko w granicach rozsądku). A jakbyś schudła w 2 trymestrze to też chyba niedobrze.
Ja trochę się martwię bo czasem w ogóle mogłabym nie jeść, ciągle nie mam żadnych zachcianek, szybko się najadam niewielkimi ilościami. Jak się w zeszłym tygodniu ważyłam na domowej wadze to cały czas mam jakieś minus 1,5 kilo od wakacji. No i widzę po nogach, że chyba mi trochę zleciało. Nie wiem czemu tak bo jem jak zwykle, nic mniej, nic więcej.
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ewelkaa super że jest wszystko ok i gratuluję dziewczynki
Anulka ja też startuję z dużej wagi i przytyłam na chwilę obecną 1kg cieszę się bo w pierwszej ciąży przytyłam w pierwszym miesiącu 10 kg a w całej 30 kg także teraz też uważam na wagę ale mówią że jak się startuje z dużej wagi to dużo się nie tyje i mam nadzieję że się to sprawdzi heheh
Ja mam za tydzień wizytę to może wtedy nasza dzidzia się ujawni
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dziś poooospałam, oj pospałam jak nigdy aż do 9:50 . Julek coś tam marudził trochę w łóżeczko, ale widocznie zobaczył, że mama dziś dętka i sam znowu poszedł spać i jeszcze śpi . Ja raz na 2-3 mies. ma taki dzień, że muszę odespać te niedospania , bo mimo, że Julek ma już ponad rok, to jednak wstaję w nocy przynajmniej raz, bo zaczyna płakać, bo teraz okres ząbków i z tego powodu budzi się. Ogólnie to tylko pogłaszcze go smoczka dam i synek na boczek i śpi. Ale też wstaje razem z mężem o 6 i zaczyna gadać na całego po swojemu na cały "odbiornik", no i już po śnie mam . Powiem, Wam, że na początku dziecko je co 2-3 godz. no i trzeba je karmić w n9cy, więc nie ma mowy o przespaniu całej nocy, czekasz jak na zbawienie, na okres, gdy dziecko zacznie całe noce przesypiać. Potem gdy już maluszek przesypia noc i budzi się na jedzenie dopiero nad ranem, to mama czuje się jak nowo narodzona. Ale właśnie gdy się zaczyna okres ząbkowania, u nas na szczęście zaczął się dopiero w 11 mies. to już przyzwyczajona do niewstawania w nocy masz znowu powtórkę z nocnych wstawań .
Co do rozpoznania płci, to lekarz mi powiedział, że najlepiej widać pleć, właśnie na połówkowym i wtedy lekarze generalnie patrzą i mówią jaka pleć, chociaż to też w dużej mierze zależy od dziecka, bo czasem bywa tak, że maluszek tak układa się, że prawie do końca ciąży nie pokazuje co ma między nóżkami. I jeszcze powiedział, że przy dziewczynka bywają często pomyłki i latwiej zobaczyć chłopaka niż dziewczynkę . Mojej szwagierce przy drugiej ciąży TRZECH lekarzy i to takich z dużym doświadczeniem zawodowym, bo oni tylko do takich chodzą, powiedziało, że będzie miała drugą dziewczynkę, a urodził się chłopczyk . I widzieli dziewczynkę aż do samego końca ciąży . Więc ja teraz trochę obawiam się....ale czas pokaże .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :