BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu #749615 przez Paradise1982
Biedroneczka - witamy Cię wsród nas :) Ja tez poroniłam, ale w maju, wiec znam Twoj stres i rownież mieszkam w UK

Na pewno bedzie dobrze tym razem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #749636 przez biedroneczka39
Paradise1982 napisał:

Biedroneczka - witamy Cię wsród nas :) Ja tez poroniłam, ale w maju, wiec znam Twoj stres i rownież mieszkam w UK

Na pewno bedzie dobrze tym razem :)

Ano to fajno że nie jestem sama z zagranicy. Bedziemy mogły sobie na bierząco mówić co I jak u lekarzy.
W którym tyg. poroniłaś Paradise 1982. Czy w niku to twój rocznik? Jeśli tak to zdradzę że mój jest 81. No I jestem z Leicester a Ty ?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu #749676 przez Paradise1982
Hej biedroneczka,

Ja poroniłam w 9 tygodniu, ale embrion nie rósł od 6 tygodnia.
Tak, niestety to mój rocznik hehe :)
A ja mieszkam na południu koło Brighton, kiedys mieszkałam na północy, ale miałam dość pogody.

Aguśka88 tez mieszka w Anglii, wiec jest nas trzy.

Ja juz zadzwoniłam pod numer i czekam na list od położnej, ktory powinien być w ciągu tygodnia.

Jezu, ale sie najadłam... Ufff...

11 lata 6 miesiąc temu #750023 przez biedroneczka39
Jeny ludziska pobudka :laugh: :laugh: Gdzie wy wszystkie sie podziewacie? Ja palaszuje jajeczka z bekonem na maselku :blink: Mieszkanko posprzatane a za chwile trzeba bedzie za obiadzik sie zabrac :silly: Ciagle to zarcie :lol:

Jak sie czujecie dziewczyny? Mnie nawet piersi nie bola. Wogole zero objawow ciazy oprucz tego ze nie mam @ i test pozytywny :cheer: :cheer: :cheer:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #750062 przez anuuuusia
Paradise chciałam go wziąć na coś dobrego do jedzenia, a wieczorkiem miał dostać test w pudełeczku :)

biedroneczka czeeeść :woohoo:

A oto pierwsze zdjęcie naszej rodziny :lol: "Mamę" i "tatę" dostaliśmy wczoraj od znajomych :lol: Test z dzisiaj, z drugiego sika, 33 dc :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #750068 przez biedroneczka39
anuuuusia napisał:

Paradise chciałam go wziąć na coś dobrego do jedzenia, a wieczorkiem miał dostać test w pudełeczku :)

biedroneczka czeeeść :woohoo:

A oto pierwsze zdjęcie naszej rodziny :lol: "Mamę" i "tatę" dostaliśmy wczoraj od znajomych :lol: Test z dzisiaj, z drugiego sika, 33 dc :)

Hehe fajny pomysł mieli Ci Twoi znajomi ;)
Jak myślicie kiedy można suwaczek zrobić sobie? :) Jeny niedowierzam że we mnie rośnie mała istotka. Już ją kocham całym sercem :*

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu #750085 przez Paradise1982
Biedroneczka - jak to gdzie jestesmy, w pracy :lol: Mnie az sie oczy dwoja i troja od cyfer LOL

Anuuuusia - hahaha, swietna fotka, powaga, bardzo mi sie podoba :)

Ja zrobilam sobie suwaczek jak tylko sie pojawilam na Majowkach :silly:

Milego dnia laseczki!

11 lata 6 miesiąc temu #750087 przez Paradise1982
Mnie piersi bola od dnia, kiedy mialam dostac okres, czyli 31 sierpnia, w zeszlym tygodniu bylo mi niedobrze wieczorami, ale teraz juz tylko piersi mnie bola, poza ty czuje sie super :)

11 lata 6 miesiąc temu #750108 przez Mmusia
Cześć dziewczyny pozdrowienia dla nowych i stałych bywalczyń forum :)

mnie też piersi bolą od daty okresu i niekiedy mnie kuje w podbrzuszu :) a poza tym mam wzdęty brzuch od jakiegoś czasu :dry:

Nie wiem czemu ale obawy dalej są, kocham tego robaczka z całego serca ale mam takie obawy żeby mój Synuś się nie czul odrzucony i wyrzuty sumienia, że zabrałam mu kawałek dzieciństwa bo będzie musiał być starszym bratem a nie najmłodszym urwisem w rodzinie. Bardzo chciałam tej ciąży a jak się już stało to jestem przerażona :(

Co do suwaczka to też zrobiłam od razu po przybyciu na forum.

Tobiasz i Tymoteusz Nasze Największe SKARBY

11 lata 6 miesiąc temu #750189 przez biedroneczka39
Mmusia nieee no prosze cie kochanie co ty wygadujesz. Zadnego dziecinstwa mu nie zabierasz. A jeszce lepiej dajesz mu braciszka badz siostrzyczke by nie czul sie samotny by mial kogo kochac i z kim sie bawic. Sluchaj co pisze bo sama mam dwie coreczki ktore kazda kocham inaczej ale obie rowno mocno. Dzieciom potrzebne jest rodzenstwo :laugh: Ja sama mam trojke rodzenstwa. Moja mama nas miala czterech i nas wychowala i nie czulam sie jakos zle z tego powodu ze mam siostry i brata. A twoj urwis jak podrosnie bedzie sie cieszyl ze ma rodzenstwo. W przyszlosci bedzie mial wsparcie ie tylko w Was rodzicach ale rowniez w rodzenstwie. Wiec sie kochana usmiechnij i mysl pozytywnie :)

A ja spiaca jestem jak cholera i mi sie jesc chce ciagle i mi sie odbija :)

Paradise1982 he he pracuj pracuj kochana. Ja self-eployed jestem i se siedze w domciu i jestem szefem dla siebie :P :laugh: :laugh:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 6 miesiąc temu #750190 przez nati.olsztyn
Mmusia, jak czytam co piszesz to chwilami mam wrażenie jakby to o mnie było, podobne mam odczucia... Może nie ma u mnie przerażenia ale jest ten niepokój czy aby Synuś nie będzie czuł się odrzucony... Tak bardzo go kocham i będę się starać żeby nie odczuł dużej różnicy, ale wiem że tak do końca się nie da... Kochana, mimo naszych wątpliwości i obaw musimy dać radę!!!:-) Gdzies kiedyś słyszałam takie zdanie, że jak rodzi się drugie czy kolejne dziecko to serce się powiększa:-) i tego się trzymajmy:-)

11 lata 6 miesiąc temu #750196 przez nati.olsztyn
biedroneczka, podziel się trochę tym apetytem, ja go prawie wcale nie mam :-( jem tylko bo rozum każe;-)

11 lata 6 miesiąc temu #750208 przez Paradise1982
Biedroneczka - Tobie to dobrze :)

A propos apetytu, to tez mam bardzo dobry dzisiaj, nawet za dobry, bo juz zjadlam caly lunch, a na przerwe jeszcze nie poszlam hahaha ;-)

Ja rowniez uwazam, ze dzieci powinny miec rodzenstwo i sadze, ze jezeli rodzice beda wiedziec, jak przygotowac starsze dziecko - ze bedzie mialo braciszka lub siostrzyczke - to wszystko na pewno bedzie ok :)

Ja wprawdzie jeszcze nie powiedzialam mojej 'przyszywanej' corci, ktora ma 4 latka, ale na pewno wszystko bede z nia przygotowywac, jak bedzie na to czas, i moze nawet wezme ja na USG, to sobie obejrzy, co slychac u siostry/brata :)

11 lata 6 miesiąc temu #750212 przez nati.olsztyn
Paradise, myślę że to bardzo fajny pomysł żeby zabrać starsze dziecko na usg, zwłaszcza 4-latkę, już dużo rozumie i napewno będzie miała wiele radości z tego wydarzenia:-) Ja synka też będę zabierać na te późniejsze usg, może niewiele zrozumie ale chcę żeby tam ze mną był;-) Jestem do niego baaardzo przywiązana:-)

11 lata 6 miesiąc temu #750230 przez joasia10015
Hejjj dziewczyny-jestem majóweczką 2013 i z sentymentu do was zaglądam :kiss:
Poruszyłyscie temat stosunku starszych dzieci do rodzenstwa-mialam identyczne odczucia jak wasze :) Kiedy zobaczylam dwie krechy na tescie -wybiegłam z łazienki i to mój starszy synus pierwszy sie dowiedzial ze bedzie miec rodzenstwo...a on na to ,,NIEEEEE,,Byłam tak pozytywnie nastawiona ze mnie to nie zmartwilo :) Kiedy byłam gdzies w 4 msc ciazy pojechalismy razem na USG i to bylo CUDOWNE -synus machał do monitora a malenstwo podnioslo raczke-mój gin.pow.ze nigdy czegos takiego nie widział :cheer: :woohoo:
Synek smarowal mi brzuszek,gadał z nim a kiedy Miki zaczał kopac to Miłosz miał radoche jakiej malo :lol: Mysle ze grunt to dobre nastawienie -nie mówcie BRON BOZE starszakom ze ,,jak dzidzia sie urodzi to bedzie musial sie dzielic zabawkami,,bo to go moze zniechecic ,a na dzielenie sie zabawkami przyjdzie pora i uwierzcie ze sami sie beda dzielic :blink: Ja mojemu opowiadałam ze jak brat sie urodzi to bedzie suuuper,ze on bedzie starszy i braciszek bedzie sie od niego uczył wszystkiego (dzieki temu Miłosz chodzi dumny jak paw :blink: )No i faktycznie tak jest -Miki ma prawie 4 msc.i jak uslyszy głos Miłka to az sie zanosi smiechem -uwielbiaja sie nawzajem :kiss: Zycze wam powodzenia -najpiekniejszy czas przed wami :blink:
A tak wogole to wykorzystajcie jeszcze wspolny czas -bo pozniej faktycznie jest ...inaczej.Serce sie rozciaga ale rece juz nie zawsze-choc by sie chcialo to poprostu ciezko czasem sie rozerwac zeby pojsc do starszaka :(
Pozdrawiam :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka