BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816003 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

witam nowa mamusie :) Juz Cie dopisalam do naszej tabelki :)

Danusia - mam nadzieje, ze juz tak nie cierpisz, biedna :(

Gosia - jak tam Twoje zatoki?

babajaga - naprawde Cie dlugo nie bylo! Nieladnie ;-) U mnie tez raczej bedzie Victoria :)

Nati - tak, ja tez jak sie nachodze, to potem mnie boli :( Ale ja w ogole to znowu zaczynam miec problem z moimi biodrami! Hormon relaksyna mi troche za bardzo relaksuje te moje biedne kosci i czasami w pracy jak siedze przy biurku, to przy szostej godzinie strasznie zaczynaja mnie bolec kosci :(

OK, wklejam tabelke, no i zrobilam Wam tez fotke, troche dzisiaj zaszalalam w Tesco i kiedys wczesniej, wiec sie pochwale, co kupilam :lol:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816007 przez Paradise1982
a oto moja mala kolekcja dla Victorii :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #816011 przez biedroneczka39
danusiu cieszę się że lepiej u Ciebie. Jak niunia śpi ty też powinnaś odpuścić I odpoczywać a nie sprzątać. Wiem że to trudne bo sama lubię porządek ale Ty wyluzuj ciut ;)
nati jak ja tak polatam to brzuch twardy boli I kręgosłup posłuszeństwa odmawia I problem ze spaniem bo ciężko się przekręcić. Trzeba więcej odpoczywać kochana.
Paradise śliczne ciuszki. Ja też się pochwalę jutro co już mam :lol:
Tymczasem dobranoc kochane I spokojnej nocki :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

10 lata 11 miesiąc temu #816012 przez mowmimama
Cześć :)

SYLWIA Gratuluję synka :)

Danusia ojjj biedna :( rzeczywiście przy córeczce ciężko jest leżeć i odpoczywać...ale mam nadzieję, że ból zaraz minię...chyba że ból już powoli odpuszcza? oby maluszek się ułożył inaczej :*

Ewka Witamy kolejną mamusię :)

Paradise jaka śliczna kolekcja dla Twojej Victorii :) może i ja się pochwalę co mamy dla naszego Antosia;p

U mnie nic specjalnego, mój ukochany we wtorek wyjeżdża znowu na miesiąc, ehh:(
Dzisiaj wydawało mi się, że maleństwo dawało o sobie znać, takie delikatne hmm kopniaczki...:) uciekam spać, trzymajcie się dziewczyny :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816016 przez Aguśka88
Witam wszytskie dziewuszki :) Witam w nowym roku, dla nas wszystkich wyjatkowym, niedlugo wszystko poprzestawia sie do gory nogami,jak urodza sie nasze malenstwa :) Życzę jak zawze...oby ten był lepszy od poprzedniego :) POprostu szczesliwy :)

Paradise: Gratulacje kochane :) Gratuluję dziewczynek :) !!! W koncu dziewuszki, bo z tego co widzę to ostatnio większość chłopaków :)

karla Też widzieliście siusiaka :) Tak jak my, u nas też na 100 % chłopczyk :)
Grtaulacje :)

Usia Widzę że u Ciebie dzidzia w brzuszku tez szaleje,tak że aż widać,u mnie też ostatnio w kąpieli oprócz czucia pojawiła sie górka która za moment zniknęła ;) Ja sie zastanawiam czy to moje dziecko wogóle śpi...jak siedze lub leżę rusza się co chwile , potem z 15 min spokój i znowu wariuje hehe,czorcik mały ;)

I wałsnie doczytałam że u Ciebie też dziewczynka, gratulacje :) :)

Paradise To chyba zależy od szpitala, czy podają wagę dzicka , u mnie akurat podają, w 20 ty. maluszek ważył 314 gram

( Ale świetne zdjecie , jak ssie paluszek :) )

aha i co do uaktualnienie tabelki- termin 8 maj, chopczyk

Mi cycki jeszcze nie przeciekają :P Z wiktorią mi przeciekały, ale już nie pamietam kiedy dokładnie.

oo Imię Victoria bardzo ładne :) Sama dałam tak na imię swojej córci :)

danusia mam nadzieje ze ból szybko minie!

Ewka Witamy w naszym gronie :)

beacia
Och ja też patrze na wózki i już mam dosyć.. tyle tego jest.
chyba wybiorę jakiś systemowy, ale zeby nie miał za dużych kół, z wiki miałam z duzymi kołami , byl za masywny i po 7 miesiacach kupiłam lekką spacerówkę... teraz chcem kupić 3 w 1 ale zeby nie był masywny, jakiś z mniejszymi kółkami.

babajaga Gratulacje dziewczynki :) MYsle ze ruchy poczujesz juz niebaweem, mialas usg, wszystko jest w porzadku wiec nie masz sie czym marwtic, moze masz tez łożysko na przedniej scianie i dla tego jeszcze nic nie czujesz.

Paradise widze ze już pierwsze zakupy :) Śliczne ciuszki :)
Dla dziewczynek jest tyle pieknych zeczy :)
Ja dziś też zrobiłam mój pierwszy zakup dla Adasia :)
Kupiłam kołyskę, na dół do salonu :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #816062 przez beaciaa
Paradise- piękna kolekcja dla córeczki :) Ja dla małego mam jak na razie jedne body, ale od tego miesiąca ruszamy na konkretniejsze zakupy dla maleństwa co by wszystko powolutku kupować i nie robić większego wydatku na raz :)

Danusia- jak u Ciebie kochana ??

Agusia88- piękna kołyska, my też zastanawiamy się nad kołyską na początek ze względu, że łóżeczko nie zmieści się u nas w sypialni, a po 3 miesiącach będziemy zmieniali mieszkanie (niestety tak nam się umowa kończy wynajmu :/ chyba, że da radę prędzej..)

U mnie coraz gorsze bóle kręgosłupa, rano jest jeszcze znośnie, ale wieczór to jakiś koszmar. Myślałam, że to od przesilenia, ale ostatnie 3 dni spędziłam plackiem do godziny 18 w łóżku leżąc i co ? Zrobiłam obiad chwile pochodziłam po mieszkaniu położyłam się i sama wstać graniczyło z cudem :(

10 lata 11 miesiąc temu #816069 przez babajaga0087
Cześć Dziewczyny,

Widzę, że robicie już piękne zakupy, Paradise - ciuszki śliczne, teraz jest tego tyle w sklepach dla dzieciaczków, że naprawdę jest w czym wybierać. Kołyska Aguśki88 też bajera, aż mi się wyobraziło jak maleństwo się w niej kołysze i słodko śpi :) ja mam już niby wybrane łóżeczko, ale jakoś wszyscy dookoła ciągle mówią żebym wstrzymała się z zakupami, może to głupie przesądy, nie wiem. W każdym razie w marcu już nie odpuszczę :)

A propo bóli różnego typu, ja też czasem czuję lekkie bóle w krzyżach, ale od ponad miesiąca staram się ćwiczyć kilka razy w tygodniu i przez to chyba mam trochę rozruszane kości :) Mimo to, jak np. sprzątam dużo w ciągu dnia to wieczorem kręgosłup daje o sobie znać.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i życzę udanej niedzieli :)

10 lata 11 miesiąc temu #816076 przez beaciaa
babajaga0087- ja też ćwiczę, ale niestety problemy z kręgosłupem zaczęły mi się jeszcze przed ciążą, a teraz wszystko wychodzi...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816128 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

witam w niedziele :lol:

Aguska - swietna kolyska! My mamy taki koszyczek na drewnianym stelazu, dostalismy nowy od znajomych :lol: a jak dzidzia bedzie miala 3 miesiace, to kupimy to lozeczko, co bylo w Pani Gadzet, najpierw jest ze szczebelkami i do tego przewijak, a potem jest normalne lozko i biurko :laugh: wiec na pare lat sie przyda. Masz racje, na forum jest wiecej chlopakow jak narazie.

Beaciaa - my tez powoli kupujemy, zeby potem nie wydawac jednorazowo nie wiadomo ile kasy :) Jeszcze nam zostala do kupienia wanienka (a raczej taki lezak do wanny), no i nie mamy nic do pielegnacji, chce tez sobie kupic kapturki na sutki i sterylizator do butelek. Ogolnie jeszcze potrzebujemy mnostwa rzeczy hehehe! Naprawde wspolczuje Ci bolow kregoslupa :(

Babajaga - ja tez sobie cwicze, moj John kupil sobie cwiczenia na Play Station 3 i razem cwiczymy, (tyle, ze ja nie skacze), wiec jest wesolo :) Mam tez pilke, ale narazie to chyba z trzy razy na niej usiadlam...

Ja nie moge sie doczekac 17 marca, bo od tego dnia bede na urlopie (musze wziasc wszystkie dni do konca roku, inaczej mi przepadna(czyli 25 dni plus 7 dni swiatecznych wolnych od pracy) i 1 maja zaczyna mi sie macierzynskie. I bardzo sie ciesze, bo zauwazylam, ze przy szostej godzinie pracy siedzac w biurze zazwyczaj zaczynaja mnie bolec biodra ostatnimi czasy.

Danusia - jak sie czujesz?

Ale sie rozpisalam!

Milego dnia dziewczyny :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #816203 przez agnieszka_23
Witajcie ;)

ja dziś walczę z pisaniem prac zaliczeniowych na studia ;/ mam już serdecznie dość tego wszystkiego.

Ruchy małego czuje często, momentami są lekko bolesne.

Uśmiechnięta- podziwiam Cię, że się tak pilnujesz, aby jeść 0,5 kg owoców i 2 litry wody na dzień. Ja jem owoce jak mnie najdzie ochota ..w sumie zaczynam mieć wyrzuty, że chyba za mało dbam o dietę.

podawałam już dane do tabelki, ale chyba umknęły uwadze. 12 maja, chłopczyk ;)

ja wózków jeszcze nie szukałam, ale będę korzystała z każdej rady :laugh: także śmiało walcie + i - poszczególnych modeli

My z ubranek mamy chyba wszystko, aż za dużo. kupowaliśmy wszystko sami na wyprzedażach ;) Nic od nikogo nie dostaliśmy i mam już 4 pudła ubranek, kocyków i jeszcze mamy butelki antykolkowe ;)ostatnio kupilismy tez organizer do auta z fisher price na promocji, mamy kilka zabawek jeszcze i chyba tyle ;)

10 lata 11 miesiąc temu #816294 przez Paradise1982
Agnieszka - przepraszam, juz uaktualnilam dane :)

Normalnie ile dzisiaj nas na forum WOW! Cale zero hihihi :)

10 lata 11 miesiąc temu #816301 przez Paradise1982
A oto nasza troche polepszona tabelka :)

Mam nadzieje, ze sie Wam podoba.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #816302 przez agnieszka_23
pewnie wszystkie odpoczywają ;) a ja ciągle pisze i pisze... normalnie już mam dość ! :(

10 lata 11 miesiąc temu #816303 przez Paradise1982
Wspolczuje Aga :( Dobrze, ze ja juz mam studia za soba. Ale Ty tez niedlugo bedziesz miala :) Co studiujesz?

10 lata 11 miesiąc temu #816305 przez agnieszka_23
Terapię pedagogiczną, na szczęście już ostatni rok ;) Chociaż jeszcze pewnie w życiu zatęsknię za studiowaniem :laugh: ale chyba nie prędko

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka