BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #751991 przez biedroneczka39
anuuuusia napisał:

moniaW super :) Jakie witaminy dostałaś? Ja właśnie jeszcze się nie wybieram, bo jest za wcześnie.

biedroneczka a miałam dziś pytać, czy powtarzałaś testowanie :blink:

A wiec wyprzedzilam twoje pytanie :silly:

Zrobilam kurczak curry :blush: Pysznyyyyy :) Zapraszam mam duzo :laugh:

<3 Oliwia i Alicja <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #752008 przez Paradise1982
O nieeeeeeee, tylko nie palki z kurczaka!!! :X Mam na to totalny wstret :(

11 lata 3 miesiąc temu #752034 przez biedroneczka39
Paradise1982 napisał:

O nieeeeeeee, tylko nie palki z kurczaka!!! :X Mam na to totalny wstret :(

Mi o dziwo mieso nie przeszkadza :) Slodko kwasne rzeczy bym jadla :) Slodycze beeee :P

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 3 miesiąc temu #752040 przez usia
Mnie też odrzuca słodkie a wcześniej nie było dnia żebym się nie skusiła, a na pałki z kurczaka nie mogę patrzeć.

11 lata 3 miesiąc temu #752043 przez usia
Ciekawi mnie czy to jest związane z płcia dziecka. Jak myślicie?

11 lata 3 miesiąc temu #752129 przez Paradise1982
Jeśli tak, to będziemy mieć dzieci tej samej płci USIA ;-)

Mnie mięso nie przeszkadza, mielone kocham, ale nie mogę nawet pomyśleć o pałkach z kurczaka. A fe! Słodycze tez mogę jeść. ;)

11 lata 3 miesiąc temu #752183 przez Aguśka88
Witam wieczornie :) Wlasnie leżę pod kołderką wykąpana i z mokrą głową.

Czytam sobie o karmieniu piersią, bo bardzo chiałabym karmić , a z Wiktorią mi niestety nie wyszło, karmiłam ją tylko 3 tygodnie, to była dla mmnie trauma....w szpitalu spoko, ale po kilku dniach jak wróciłyśmy ze szpitala zaczęły mnie tak strasznie sutki boleć , za każdym ssaniem czułam tak jakby ktoś mi wbijał 1000 igieł w sutka, łzy same leciały.... zaciskałam zęby, nogi mi się trzęsły z bólu...to naprawdę było coś strasznego, porobiły mi się strupy na sutkach, zaczelam odciagac pokarm i dawałam jej z butelki, niedlugo potem przeszłam na mleko modyfikowane. od kilku dni przy dotyku bolą mnie sutki... pewnie jak urodzę historia z bolącymi sutkami się powtórzy...ale chcę to przetrwać, bo wiem ze to trzeba przejść i potem jest dobrze... chcę się jakoś zabezpieczyć, poczytam jakie są dobre maście, okłady itd...muszę się na to przygotować. Strasznie mnie ta sytuacja zaskoczyła przy pierwszym dziecku.... myślałam ze karmienie piersią To pestka.
Napisałam też to ze względu na dziewczyny które będą miały pierwsze dziecko, zeby zobaczyly jak powinno się przystawiać dziecko do piersi, żeby nie podrazniało sutków, to naprawdę ważne.

Paradise oo widzę ze jednak był pocałunek z kibelkiem :lol: a coo...poczuj ze jestes w ciaży :P ja z Wiki zygałam przez okrągły miesiąc :laugh:

Monia
dobrze ze masz juz tę wizytę za sobą :)

biedroneczka mmm kurczak curry mniam mniam, pyycha :)

Ja strasznie mam ochotę na kwaśne, wczoraj do obaidu była surówka z kapusty kiszonej prosto ze słoika, a dzis zrobiłam pyszną surówkę z ogórków kiszonych, marchewki i cebuli....mniaaam

11 lata 3 miesiąc temu #752260 przez agnieszka_23
hej ;)

co do poruszanego tematu jedzenia, to mnie 3/4 odpycha, mam straszny wstręt do piersi kurczaka... a to jedyne mięso jakie jem..

Paradise- pewnie większość z nas czeka to cudowne całowanie kibelka ;-) kwestia czasu

Pisałam Wam kiedyś o teście i niemalże braku 2 kreski.. zrobiłam raz jeszcze, wyszła.. ciemniejsza, ale nadal blada. ja jestem załamana. nie mam już żadnych objawów ciąży, wszystko wróciło do normy. czuje, że jutro usłyszę od lekarza to, czego nie chciałabym usłyszeć.. Mam baaardzo złe przeczucia.. ;/

11 lata 3 miesiąc temu #752325 przez nati.olsztyn
agnieszka, Nie martw się na zapas. A najlepiej to idź do laboratorium zrob bete z krwi i będziesz spokojniejsza. Głowa do góry, Kochana!:-)

11 lata 3 miesiąc temu #752330 przez karla2102
Witam :cheer: Dziewczyny mam pytanie czy spicie normalnie w nocy???. Ja jakoś spać nie mogę, zasnąć nie mogę, budzę się z parę razy bo mi nie wygodnie. Jeszcze te latanie do kibelka..... Masakra... nie poznaje siebie przed ciąża mogłam spać :side: non stop nawet po 4 kawach.

11 lata 3 miesiąc temu #752387 przez nati.olsztyn
karla, ja też mam problem z zasypianiem, nie mogę znaleźć sobie miejsca, jest mi wiecznie niewygodnie... A teraz jeszcze synek którąś noc z rzędu budzi się po kilka razy w ciągu nocy... Więc u mnie takie spanie z wieloma przerwami.

11 lata 3 miesiąc temu #752731 przez moniaW
Paradise miałam USG przez brzuch,następnym razem powiem mu żeby mi pokazał co on tam widzi :)
anusia kazał mi brać Pregna Plus raz dziennie
co do spania to też tak mam. jak się obudzę w nocy to zaczynam myśleć o ciąży i nie mogę zasnąć ale myślę że z czasem to przejdzie jak już się oswoję że jestem w ciąży :)

11 lata 3 miesiąc temu #752783 przez Aguśka88
ja też się budzę w nocy , też jest mi nie wygodnie, już boje się spać na brzuchu, a tak najbardziej lubiłam , choć pewnie jeszcze moglabym spać an nim....ale mam dziwne uczucie że przyduszam okruszka.
Dziś bolał mnie znowu brzuch w pracy, ale po za tym czułam się bardzo dobrze, żadnych mdłości.

agnieszka dlateo ja nierobie żadnch dodatkowych testów, żeby się nie stresować. Ja mam dobre przeczucia, myślę ze wyjdziesz od lekarza zadowolona ;)

11 lata 3 miesiąc temu #752790 przez agnieszka_23
Aguśka - ja śpię jeszcze na brzuchu ;) ale chyba jednak postaram się już tak nie spać..

Ja zasypiam szybko, ale budzę się w nocy, a jak już się obudzę to czasami potrzebuje godziny, aby znów zasnąć

11 lata 3 miesiąc temu #752798 przez Paradise1982
Ja budzę się w nocy na sikanie, ale poza tym to w sumie mogę spać, niestety śpię na brzuchu, i powoli zaczyna mi być coraz bardziej niewygodnie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka