BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #755540 przez nati.olsztyn
Monia - nawet jak nie masz co pisać to pisz cokolwiek, zawsze fajniej i raźniej tu siedzieć ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #755564 przez nati.olsztyn
Dziewczyny - Nie siedzcie tak cicho!!!:-)
Dawid w żłobku do 12, tyle mogłabym zrobić a zwyczajnie mi się nie chce! ;-)

11 lata 2 miesiąc temu #755587 przez Paradise1982
Ja milczę, bo siedzę w pracy :( a wcale mi się nie chce :(

Pogoda u nas pod zdechłym psem :(

11 lata 2 miesiąc temu #755596 przez anuuuusia
beaciaa witaj :)

moniaW hmm czyli Tobie lekarz nie zlecił badań przy tej pierwszej wizycie, tak? Dopiero 9 października?

Ja się wybieram w piątek, prywatnie (zobaczyć co i jak), a potem 16 października, ale już na fundusz i do lekarza, który będzie mi prowadził ciążę. I zastanawiam się, czy to nie będzie bardzo późno na te badania :S
Nie mam zamiaru robić ich prywatnie, wypowiedziałam wojnę systemowi B)

11 lata 2 miesiąc temu #755601 przez nati.olsztyn
U nas rano był przymrozek... brrrr Teraz słonecznie i na termometrze na słońcu 30 stopni:-Pjakieś szaleństwo, co?
Paradise - gdzie pracujesz? :-)jak mogę zapytać...

Ja się zebralam żeby zrobić tarte z jabłkami- przygotowałam ciasto i jabłka i utknelam wrrrr bo się okazało że nie mam cynamonu... kupię jak będę wracać ze żłoba... buu

11 lata 2 miesiąc temu #755623 przez Kasiunia88
Cześć dziewczyny :) u mnie dzisiaj fajnie słoneczko świeci, ale na dworze zimno. Biorę się zaraz za robienie buraczków do słoików na zimę :) Tamten cały tydzień też robiłam przetwory na zimowe wieczory. Jakoś mnie tak naszło w tym roku, że chce sobię porobić zapasy na zimę takie swoje i zdrowe bez konserwantów. Starszaka zaprowadziłam rano do przedszkola, mężuś śpi po nocce i jestem sama z młodszym to mam luzik, także zmykam do kuchni, ale bede Was podczytywać jak się któraś odezwie :)

11 lata 2 miesiąc temu #755647 przez nati.olsztyn
Idę do żłobka po moje Szczęście:-)

11 lata 2 miesiąc temu #755682 przez Mmusia
Cześć dziewczyny ja zawiozłam skarba do żłobka. Jejku jejku ale jestem zniecierpliwiona dziś pierwsza wizyta u lekarza :D jejku nie mogę się doczekać co tam słychać w brzusiu ;)

W żłobku u mojego syna jedna z Pań jest w ciąży i mój synuś ciągle chodzi i mówi "dawaj bdźucha" podchodzi kładzie ręce na brzuchu ( nieważne czyim) i się śmieje a wygląda jakby ładował sobie baterie ;)

a jak go przewijam to podnosi swojego bodziaka i mówi "gilaj bdźuch" albo "gilaj plecy" i każe się łaskotać śmiesznie to wygląda ;) mam nadzieje, że będzie zadowolony z rodzeństwa bo ja tej wizyty się nie umiem doczekać.

Tobiasz i Tymoteusz Nasze Największe SKARBY

11 lata 2 miesiąc temu #755711 przez iwonan12
Ja dziś wolny dzień mam ale jutro 10 godz w pracy i w czwartek również :( byle do 7 a potem idę na zwolnienie nie daję rady już w pracy męcze się szybko mdłości mi doskwierają i mało wielka coś zjem zgaga mnie męczy, dzidzia daje o sobie znać :laugh: Nie mogę doczekać się USG

[url=http://w

11 lata 2 miesiąc temu #755757 przez anuuuusia
Mnie dziś nagle dopadły mdłości, posiedziałam sobie nad kibelsem, ale nic nie było :S A potem spałam półtorej godziny :blush:

Jedynie, co mi wchodzi bez oporów to... banany :P

11 lata 2 miesiąc temu #755826 przez agnieszka_23
hej :)

byłam dzisiaj u lekarza tego który już będzie prowadził moja ciąże.. Od piątku maluszek urósł 0,5 cm ;) lekarz kazał mi odstawić duphaston, powiedział, że niepotrzebnie brałam (no przecież lekarz mi kazał - co prawda inny, ale sama z siebie bym leków brać nie zaczeła). Ostatnia tabletke wieczorem biore.. odstawiała może któraś z was tak wcześnie? naczytałam się, że duphaston odstawia się stopniowo i minimum w 12 tyg.. boje się i nie wiem co teraz zrobić.. nie bedzie szoku dla maluszka z powodu nagłego spadku hormonów? Jakoś mi się to nie widzi... ;/

11 lata 2 miesiąc temu #755867 przez moniaW
u mnie pogoda beznadziejna,szaro i zimno :dry: nic mi się nie chce mogłabym spać i spać :)
anuusia 9 października ma mi założyć kartę i mam nadzieję że już zleci badania.
moja koleżanka też poszła na pierwsze 2 wizyty prywatnie zapłaciła 230zł po czym stwierdziła że na następną wizytę pójdzie na nfz jak ja skoro badania są refundowane.Była w poniedziałek,lekarz jak zobaczył kartę założoną prywatnie to był dla niej strasznie nie miły prawie krzyczał że po co ona tu przyszła żeby sobie bezpłatne badania zrobić?ale w końcu wypisał jej te skierowania..ja do tej pory jestem w szoku :ohmy: jak można tak traktować kobietę w ciąży :(
Kasiunia napiszesz jak robisz te buraczki?bo u mnie w ogródku jest ich trochę to może też bym zrobiła :) ale nie wiem jak :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #755872 przez anuuuusia
moniaW no jakiś skretyniały ten lekarz :ohmy: Ale co się dziwić, pewnie sam chciałby zarobić :P

11 lata 2 miesiąc temu #755878 przez Puci
Hej dziewczyny :) Dołączam do Majówek 2014 :) Termin z metody kalendarzykowej 23 maja, ale wizyta u lekarza w piątek więc czekam z niecierpliwością :)

11 lata 2 miesiąc temu #755885 przez karla2102
witam dziewczyny :silly: stęskniłam się za wami. Dopiero wróciłam z weekendu od rodziców.. Byłam u lekarza na drugiej wizycie, znów miałam robione usg dzidziuś urósł dużo, serduszko już słuchać jak pięknie bije.Ciąża zdrowa dobrze rozwijająca się. Miałam badane ciśnienie, warzenie, sprawdzane wyniki z krwi i z moczu oraz badanie ginekologiczne. Wszystko jest w porządku także narazie żadnych witamin nie muszę brać aby kwas foliowy. przytyłam już 2 kg szok :cheer: Niestety znów musiałam iść prywatnie bo na fundusz moja lekarka miała już przekroczony limit.... Dziś jakoś strasznie boli mnie głowa a co u was?? :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka