BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #876428 przez Gosia27
Hej kochane,chyba już każda z nas marzy aby lada chwila nastało rozwiązanie.
Miła jak się czujesz???
Oleczka biedna,skurcze 2-3sek to tak na prawdę żadne skurcze...wiem, że one bolą ale póki się nie wyzdłużą i nie zrobią regularne to niczego nie sprowokują
Patka kochana, 3mam mocno kciuki. Wspaniale że dziś przytulisz maluszka!
Nati jak się czujecie z Marcysią?

Witam nową mamusię

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #876435 przez miła
Witajcie kochane :) !
oleczka331 wspolczuje ci tego bolu :(
usmiechnieta no zobaczymy kiedy :) dla mnie nie wazne czy noc czy dzien chce juz wiedziec czy to bedzie za tydzien za dwa czy za 4 tygodnie tak jak planowany termin ;) ale jak bym miala sie meczyc z tymi bolami jeszcze 4 tygodnie....to baardzo nie milo bym wspominala koncowke ciazy :silly:
Gosia27 narazie bez zmian kochana :) chociaz zauwazylam ze skurcze nie sa takie czeste jak byly.
Ale powiem wam dziewczyny ze ja jak mam te skurcze to zawsze przychodzi mi taki odruch sam z siebie zeby przec :laugh: nie wiem dlaczego ale to samo przychodzi dlatego tyle tez czasu przy tych skurczach na wc spedzam :silly:
co do moje kłócia w brzuchu cos tam jeszcze czuje i ta jakby kolka tez jest ale slaba .(moze to dzidzka) dopiero wstalam wiec zobacze czy sie nasili popoludniu.
Wczoraj bylam na spacerze po dlugim czasie no i niestety ale nie moglam nawet 15 min pochodzic bo caly czas byly skurcze i nawet nie moglam chodzic wyprostowana :angry: Wiec niestety zostaje mi siedzenie w domku :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #876438 przez usia
Cześć dziewczyny. U was wszystkich coś się dzieje a u mnie cisza. Zastanawiam się czy może być tak że jak mama i siostra przechodziły 1 ciąże dwa tygodnie czy u mnie też tak może być?
Oleczka - biedna musisz się tak męczyć. :(
Patka - jesteśmy myślami z tobą kochana. Już ci zazdroszcze że bedziesz miec dzidzie przy sobie:) czekamy na dobre wieści

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #876444 przez Paradise1982
Uwaga! Uwaga! Wiadomość od męża Beaty!

"Maciej jest na świecie od 5:50. 3250g i 10 punktów
" :lol:

Beaciaa gratulacje kochana! :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #876445 przez danusia87
beacia GRATULACJE !!!! Zdrówka dla Maciusia i Mamusi oraz wiele szczęścia z bycia razem po tej stronie ;*♡ ♡ ♡

Teraz czas na Patke czekamy na wiadomości :)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

10 lata 11 miesiąc temu #876446 przez mowmimama
Cześć dziewczyny :)

BEACIAA gratulacje!!! :D doczekałaś się ;D

ja już po kąpieli, mieszkanie posprzątałam, teraz czekam aż mój z siłowni wróci, zjemy drugie śniadanie i idziemy po zakupy na obiad. Słoneczko znowu ładnie świeci więc trzeba korzystać;D

Uśmiechnięta jejku ja mam nadzieję, że takie skurcze mnie nie dopadną jak będę sama w domu;| Młody rusza się mniej bo pewnie ciaśniej mu jest i tak dobrze, że kopie jak zjesz coś dobrego ;D

agnieszka23spokojnie spokojnie :D mój się póki co nie spiszy, mamy czas:P on to cały czas w tej samej pozycji jest, główka na prawym boku...i dobrze niech posiedzi spokojnie te 40 tygodni ;D niech czeka spokojnie jak tata wróci:P

oleczka331 spokojnie na pewno nie przegapisz :)

MALEC gratulacje!!!:D

10 lata 11 miesiąc temu #876447 przez Gosia27
Beacia serdeczne gratulacje dla Ciebię i męża :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #876448 przez Paradise1982
Sevilla - dziękuję kochana! Niedlugo w koncu nadejdzie ten dzień! :kiss: :lol:

Oleczka - niestety Twoje skurcze to jeszcze nie to :(

Gosia - biedna :( przytulam :kiss:

Miła - mi to brzmi jakby dzidzia ci łokieć wstawiała w to miejsce ;-)

Usia - nie mam pojęcia. Ale pocieszę cię, że u mnie też brak objawów, ale nie każdy je ma. Niektórym po prostu nagle odchodzą wody i bum :lol:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #876450 przez miła
Beaciaa Gratulacje kochana :kiss: :kiss: :kiss: !!!!
Paradise mam nadzieje ze masz racje :) a jak ty sie czujesz moja droga ??

10 lata 11 miesiąc temu #876451 przez Uśmiechnięta86
Hej dziewczyny!!!

Beaciu Gratuluje!!!!!!!!!
Czekam na Twoją chwilkę czasu i relacje!!!
Buziolki dla Maciusia!!!( Ja na swojego muszę czekać:P)

Co za radość!!!
Wszystkie naraz będą rodzić , ciekawe kogo dorwie w majowy weekend:P
hehe Ja bym chciała jutro !!!
A boli mnie wszystko więc zawsze jest szansa... tylko skurcze w nocy były 3 :/
dziś rano tylko jeden... coś mi się wydaje że donosze do terminu bo akcja jest zanikająca ciągle...
miła- też się obawiam że te 19 dni do terminu będę czekać i będę się męczyć...
Boję sie też że maciej urośnie tak że go nie wycisnę ...jakby wyszedł teraz to akurat 3 kg dam radę:P:P
gosiu- ja też podwozie obolałe mam ;/ i nogi mnie bolą jakby były w siniakac całe;/

Patka Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!

Dziś szkoła rodzenia ...
nauczę się rodzić wkońcu hehee i wypróbuje wszystkie miejsca/krzesła porodowe heheheh
37 tygodni i 4 dni

10 lata 11 miesiąc temu #876453 przez agula1987
Dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale czytam Was regularnie.

Gratuluję wszystkim mamusiom, które już tulą swoje maluszki!!!!

Paradisejeśli mogę Cię prosić uzupełnij moje dane w tabelce termin mam na 1 maja i imię maluszka Kacper :)

Ja podobnie jak Wy też już zaczynam doszukiwać się pierwszych oznak porodu :) ale na razie oprócz bóli w podbrzuszu i częstych biegunek nic się nie dzieje....

10 lata 11 miesiąc temu #876455 przez Kasiunia88
Patka trzymam kciuki..pewnie zaraz będzie "po" :)
Beaciaa Gratulacje !!! jak Ty to zrobiłaś, że jeszczę patkę wyprzedziłaś :P
usia u mnie też brak objawów, a do terminu 10 dni..moje poprzednie ciąże były przenoszone i teraz chyba nie będzie nic szybciej :(
Jutro mam wizytę więc może się dowiem czy coś się posunęło czy dalej cisza..

10 lata 11 miesiąc temu #876456 przez Paradise1982
Miła - a dziękuję, bez zmian. Poza tym, że mnie podwozie boli (w sensie kości), to nic mi nie jest :laugh: Tyle, że się dziś z bólem głowy obudziłam.

Uśmiechnięta - ucz się, ucz, wiedza przyda ci się wkrótce hihi :lol:

Agula - jasne, już uzupełniam :-)

10 lata 11 miesiąc temu #876464 przez Kasiunia88
beaciaa miała mieć dzidziusia prawie 4 kg, a urodził się nie wiele ponad 3 więc nie ma co wierzyć w te pomiary wagi na USG..a tak się martwiła, że jak da radę go urodzić.. a tutaj kolejny malutki dzidziuś :)

10 lata 11 miesiąc temu #876465 przez beaciaa
Dzieuje dziewczyny:) :* Wiec tak...
Zaczelo sie o 00.30 zaczelam miec skurcze jak sie okazali co 2-4 minuty. Policzylam, polezalam wiecie myslalam, ze znow falszywy alarm. Poszlam pod prysznic, nic nie mijalo. Obudzilam meza ktory srednio kontaktowal ze sie zaczelo:p wykapalam sie umylam wlosy, dopakowalam dokumenty i spokojnie pojechalismy do szpitala. W szpitalu skurcze 100% pod ktg, rozwarcie 2 cm. Byla godzina 1.35. O 3.30 mialan 7cm rozwarcia. Mial isc jak burza ale zatrzymalo sie na 9cm i nie chcialo ruszyc... o 5.20 polozna zaczela robic masaz szyjki i bum rodzimy :) Urodzilam Macka, nacieli mnoe troszke. Pozniej lzyslo zszywanie, a ja nie mial czucia w rekach zeby go przytrzymac wiec na chwile ppzone polozyly mi go ma brzuszku o zabraly za moja zgoda a wrecz namowa. Wszystjue miesnie byly tak zmeczone ze chodzily... Po wszystkim dostalam Macka juz na sali ubranego wyprzytulalismy soe dostal cyca i spi do yeraz:) ja chyba jeszcze z emocji nie moge zasnac.
Zycze kazdej takego porodu . Buziaki:*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka