BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #743055 przez agnieszka_23
ja bym chciała znać płeć, marzy mi się dziewczynka ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743068 przez Aguśka88
też mi się marzyła dziewczynka :)no i udało się.
Teraz mi obojętnie , bedzie chłopczyk fajnie, bedzie dziewczynka też fajnie :)

Idę spać , dobranoc!!

11 lata 3 miesiąc temu #743069 przez Paradise1982
Hej mamuśki!

Ja bardzo chciałabym znać płeć i mieć dziewczynkę, ale z chłopaka tez sie uciesze, ważne, żeby było zdrowe :)

Aguśka - ty serio mówisz? Tylko 2 USG w UK? Chyba się zastrzelę! Czyli jedno w 12 tygodniu, a drugie !? :( przecież to masakra jakaś :-/

11 lata 3 miesiąc temu #743127 przez Kasiunia88
ja też bym chciała znać płeć. mam już dwóch chłopczyków więc chciałabym teraz dziewczynkę, ale jak będzie chłopczyk to też będzie fajnie tym bardziej, że różnica wieku nie jest duża. Tak się nie mogę doczekać do tej wizyty u lekarza, że dzisiaj mi się nawet przyśniła :)

11 lata 3 miesiąc temu #743332 przez SYLWIA
Dzień dobry,

Dziś u mnie pogoda do du... pada i pada. Nic się nie chce.
Co do płci w głębi duszy chciałabym mieć dziewczynkę, ale coś czuje,że będzie chłopak :P
Moja siostra i mojego męża brat mają po 2 chłopaków.

Szkoda,że w UK są tylko 2 USG. Jak byłam w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do lekarza to miałam co wizytę teraz chodzę na NFZ to pewnie będzie ich mniej.

Miłego dnia.

[url=http://www.su

11 lata 3 miesiąc temu #743381 przez Kasiunia88
a u nas dzisiaj piękna złota jesień.. aż chce się żyć :) wzięłam się za mycie okien, ale przy moim małym to trzeba mieć oczy naokoło głowy..to mi pod okno podchodzi, to znów próbuje pomagać, albo wszystko wrzuca do wiaderka z wodą..ach :huh: noz NFZ tylko 3 usg się należą więc dużo więcej niż w UK nie ma :(

11 lata 3 miesiąc temu #743495 przez Winka_
wtrącę się z grudnióweczek :)

Paradise1982 :kiss: jesteśmy wszystkie z Tobą, tak się cieszę że się szybko udało! :blush:
Maj to piękny miesiąc, trzymajcie się dziewczynki !

U mnie to samo: jedno USG zrobili w 12 tygodniu a drugie będzie w 9 miesiącu, zdecydowaliśmy się na te badania genetyczne więc mieliśmy dodatkowe USG czy nie ma wad rozwoju , więc spytajcie się gina o to badanie (jeśli się zdecydujecie).
Mogłam dłużej popatrzeć na moje słoneczko :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #743540 przez Paradise1982
Winka!!!!!

Dziekuje Ci bardzo bardzo bardzo!! Tym razem czuje sie jak narazie swietnie, wiec chyba wszystko bedzie dobrze :) Ja na pewno bede chciala dodatkowe badanie genetyczne, chcialabym wiedziec, czy jest wszystko ok.

Dziewczyny - u mnie rowniez pogoda do d***, siedze w biurze i marze o pojsciu do domu... Ale jeszcze tylko 3 godzinki :)

11 lata 3 miesiąc temu #743706 przez Aguśka88
Paradise: Drugi scan w 5 miesiącu 19-22 tydzień, ale zrobie wszystko zeby teraz zrobili mi usg w ostatnich tygodniach, bo w poprzedniej ciaży przez to ze nie ma usg na samym końcu , nie wiedzieli ze wiktoria była źle ułożona, poród miałam tragiczny..... Powinnam mieć cesarkę, ale urodziłam naturalnie, w wielkich mekach, cięzko było jej wyjść w złej pozycji, ale na cesarke było za późno , była już w drogach rodnych.... z jednej położnej przyjmującej poród zrobiło się 2 położne i dwóch ginekologów... trzeba było jakoś wyciągnąć dziecko... bo siłami natury nie dało rady....Swój poród opisałam w wątkach "ciąża w uk"

11 lata 3 miesiąc temu #743763 przez Paradise1982
Chyba masz rację, też powiem, że chcę USG. Narazie nie mogę sie doczekać kiedy w koncu ktoś mi powie, ze wszystko jest w porządku. Nie cierpię tego uczucia niewiedzy. Szczególnie po ostatnim razie :-/

11 lata 3 miesiąc temu #744155 przez Paradise1982
Ale cisza dzisiaj na forum.

Ja mam dzień wolny, bo coś tam musieli zainstalować u nas w domu i ktoś musiał zostać.
Napadło mnie na zdrowe jedzenie i kupiłam warzywa na pomidorową i mięsko i się wszystko gotuje i do tego jeszcze kupiłam pomarańcze i wypiłam kufel świeżego soku :) Zmiksowałam rownież truskawki i wsadziłam do zamrazalnika - będę miała zdrowe lody jak mnie napadnie :)

Jak sie czujecie mamusie? Ja dobrze - jedyna dolegliwość to bardzo obolałe piersi, które są naturalnie duże, ale chyba będę musiała zmienić stanik na większy :-/

11 lata 3 miesiąc temu #744240 przez Aguśka88
witam :)

Paradise:
Ale ci dobrze, masz dłuższy weekend :)

Ja już na szczescie po pracy, ufff....jakis długi był ten tydzień.
Czuje sie dobrze, zaro objawów.
Piersi mi sie ujedrnily, nawet mąż to docenił, bardzo mu sie teraz podobają, bo po porzeniej ciazy straciły na jedrności ;) Ale teraz znowu są fajne :) hehe

Musze posprzatac w domu...ale lenia mam niesamowitego, moze sie zdrzemne godzinkę i później wezme sie do roboty.

11 lata 3 miesiąc temu #744253 przez Paradise1982
Haha ja tez mam lenia i to nieprzeciętnego. Obiad się gotuje, a ja leżę na kanapie.
Chyba mi się macica rozciąga, bo odczuwam takie dziwne... hmmmm... nie wiem, jak to określić, uczucie, ni to ból, ni to ciągnięcie.

Też coś takiego odczuwacie?

11 lata 3 miesiąc temu #744265 przez agnieszka_23
hej dziewczyny ;)

ja też cierpie na lenia.. totalnie na nic nie mam siły.

Paradise - ja czuje normalne bóle jak przed okresem, dzisiaj dodatkowo mnie krzyż bolał. Tak nie jest mi nic więcej, piersi mnie już przestały boleć, czuje się normalnie, tyle, że sennie ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #744273 przez Kasiunia88
Paradise: ja też mam od kilku dni ten brzuch jakiś dziwny jakby ciągle napięty był.
A takie bóle jak przed okresem już mi się skończyły. przed chwilą właśnie szukałam jakiś informacji na temat tego ciągnięcia, napięcia, czy to normalne. Powiem lekarzowi o tym na wizycie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka