BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #824769 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824803 przez Monia2408
Lizzy Ja mam też na przedniej dlatego jestem spokojna ,że słabo czuje ruchy ze to z tego powodu. Po 24 tygodniu powinnyśmy czuć już jak reszta dziewczyn :)

10 lata 11 miesiąc temu #824806 przez Monia2408
Katasza mam nadzieje ,że prawda ujrzy światło dzienne. Czasami aż mi wstyd że też jestem związana ze służbą zdrowia.

10 lata 11 miesiąc temu #824850 przez jakasse
ile zaległosci o kurcze, !!!

Wrocilismy dzis do wroclawia, od nieteściow- bylo w porządku, odwiedzilismy znajomych ktorzy rodzą 2 tyg przed nami ( teoretycznie- zawsze role sie mogą odwrocic hehe ) spodziewają się małej Amelki :)

Dziś po powrocie pierwsze co - zrobiłam 3 prania ciuszków! - tyle wlasnie rzeczy przywiezlismy po niedzielnym oglądaniu strychu na wsi :)

Mysle ze jesli chodzi o ciuszki, to juz praktycznie większość mamy :)

10 lata 11 miesiąc temu #824858 przez Mira_84
O rany, ale miałyśmy dzisiaj cieżki dzień…. Uff.. a teraz spać nie mogę, przecież baranów liczyć nie będę…. Wypijam więc bezalkoholowe piwo, co mi się ostało po wyprawie do Czech.

Kocica – fajny awatar, też mam czarnego kota, wyłowionego z podblokowego śmietnika, po cieżkim początku życia ma tylko jedno oko. Drugi był ze schroniska, ale po narodzinach Zosi przeniósł się do babci ślubnego. Najpierw miało być na 3 miesiące, ale tak już zostało, bo w międzyczasie tak się pokochali z babcinym psem ( oba są młodzieniaszki), że stwierdziliśmy, ze naprawdę tam mu lepiej. Nasza Kocica Czarna ma już 12 lat i nie była takim atrakcyjnym kompanem do zabawy.

Katasza – jak fajnie jak piszesz Stefka! Raz, ze imię ładne, a dwa… od razu jakoś tak konkretniej i osobowo się zrobiło. Właśnie dlatego się już nie mogę doczekać, kiedy płeć poznam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anoda – dobre te Twoje zachcianki! Może syrop z cebuli na to przeziębienie???? Co tam czytasz ciekawego???

Lizzy – hehehhee, dobre z tym listonoszem :lol: u mnie jest Pani Listonoszka i też już mnie widziała naprawdę we wszystkim . Trochę tak głupio otwierać w południe w piżamie… ale z awizo na pocztę lecieć… też się nie uśmiecha.

Monia – ojjj barszcz czerwony to mogłabym teraz jeść codziennie! Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i tak jak Ty – muszę się bardzo skupić , wyciszyć i poleżeć chwilę w spokoju by Maluszka poczuć. Straszna tragedia z tymi bliźniakami, myślę o tej biednej matce ciągle :( jak można tak ludzi olać…..

Jakasse – ale się obłowiłaś :lol: a właściwie Maleństwo! :blink: suuuper!

Lizzy – chwila u fryzjera i od razu samopoczucie lepsze! U mnie z włosami jest lepiej, gęste się zrobiły. Ale w poprzedniej ciąży z Zosią też tak było, a później wychodziły garściami…

Kocica, Jakasse
– jako, że Wy też Wrocławianki i lubiące kulturę, to Wam zawczasu polecam Wózkownię w Helios Nowe Horyzonty www.kinonh.pl/artykul.do?id=1604 byłam już z Zosią kilka razy i super sprawa, przed ekranem są maty i zabawki, dzieciaczka się bawią, latają, niemowlaczki śpią/popłakują, film leci… ;) zakręcony, ale bardzo pozytywny klimat i „ciężarówki” też przychodzą.

no i co... i miałam wejść na chwilkę a znowu wypracowanie napisałam.

Dobranoc!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #824872 przez katasza
[h

10 lata 11 miesiąc temu #824884 przez Monia2408
Nieraz warto byc ,,wymagajacym " pacjentem do takich troche inaczej podchodza. A co do szpitala wiadomo w innym szpitalu bardziej znanym czy prywatnym by do tego moglo nie dojsc.

10 lata 11 miesiąc temu #824890 przez Kocica
Witam :lol:
Widze ze tu wiecej kocich fanow super :woohoo:
Co do włosów mi strasznie wypadały na poczatku normalnie płakać się chciało teraz jest juz lepiej choc mam takie pryszcze jak nastolatka koszmar jakis :dry:
Co do ubrań moja mama ma caly wór od koleżanek z pracy każda coś przyniosła więc zakup ciuszkow odpada :)

[

10 lata 11 miesiąc temu #824916 przez Monia2408
Kocica - to Ja chetnie troche kopniakow bym wziela od Ciebie. Ja mam 3 ksiazki do czytania tylko jestem taka senna , ze jak zaczynam czytac to 30 minut lapie drzemke. :) Ja jestem fanem pieskow :) a nie boicie sie toxoplazmozy przy kotkach ?

10 lata 11 miesiąc temu #824919 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu #824925 przez Kocica

Uwaga na warzywa, mięso typu tatar i sushi (i tatara i sushi uwielbiam więc mam ból straszny :dry: )

10 lata 11 miesiąc temu #824928 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu #824934 przez Kocica
No musze cos pomyśleć..ale zawsze jest tak ze jak czegos nie wolno to tym bardziej ma sie na to ochote :angry: a tu co na groupon wejde oferty sushi..
choć jak tak dalej bedzie skusze sie na domowe :cheer:

10 lata 11 miesiąc temu #824940 przez Mira_84
katasza napisał:

hahahahaaa, matko padłam ze śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol:

Monia - ale dokładnie jak katasza pisze, koty maja pod tym względem zły PR i naprawde łatwiej się zarazić od warzyw niż od głaskania kocurka ( tym bardziej swojego domowego)

Katasza - dlatego z pacjentów prywatnych zrezygnowałam, bo wiedziałam, ze nie dam rady zawsze być na 100 % a w tym zawodzie to podstawa jednak. Myślałam, ze ruszę jak Zosia rok skończy, ale cóż.... się odwlecze. Etat szpitalny to marna poducha, ale zawsze ;) moja mama mieszka 150 km od nas i pracuje intensywnie, dlatego jest w stanie przyjechać tylko raz w miesiącu na 2 dni i wtedy się Zosią zajmuje wiec nie jest to wiele. :dry:

Kocica - mi też możesz kilka tych kopniaczków oddać! Laurka to chyba wyrośnie na gimnastyczkę!
Na Wózkowni jest tak, że w roku akademickim są panie, które zajmują się starszymi dziećmi, organizują im za free zabawę pod salą i to też jest super, bo film można spokojnie zobaczyć - tylko trzeba mieć na tyle duże dziecko, ze z Panią chętnie pójdzie. Maluszki brykają po całej sali. A po seansie są przeważnie warsztaty itp + darmowa kawka :) tu mozesz fotki pooglądać jak to wygląda w realu www.facebook.com/wozkownia?fref=ts

tak, ta sprawa z włocławka jest straszna, tym bardziej jak się jest w ciąży. Ja też wczoraj w panikę wpadłam i ślubny musiał mi obiecać, ze jak nie załatwimy tej cesarki tutaj to mnie zawiezie do prywatnej kliniki w bielsko białej albo w warszawie. Obiecał. Kazał tam zadzwonić :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #824943 przez anoda89

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka