BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 1 miesiąc temu #849365 przez Monia2408
Co do kwiatow to Ja żonkile i jeszcze jedne posadzilam ale w doniczkach do kuchni na balkon jeszcze mysle za wczesnie. U mnie jest tak, ze Ja lubie pozadek i mnie to wkurza a mezowi nie przeszkadza. Fakt , ze duzo pracuje i w tygodniu pada, ale jak on nie wyprowadzi swej siostry to Ja to zrobie tylko to bedzie mniej delikatne ;( Upatrzylam mebelki fino biale strasznie Mi sie podobaja tylko troche drogie :/ Idzie dzien kobiet to niech maz dwie swoje dziewczyny gdzies zabierze. Fajnie Katasza , ze zadowolona jestes ze szkoly rodzenia, Ja powoli mysle o pediatrze jakiego wybrac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #849420 przez Lizzy
Hej!!

Zostałam dziś "brutalnie" obudzona telefonem przez męża ;) Okazuje się, że zaczynamy szkołę rodzenia.. dzisiaj :ohmy:
Wczoraj zapisaliśmy się na kurs pod koniec marca, a dziś okazało się, że jakbyśmy zaczęli właśnie dzisiaj to kurs będzie tańszy o 150zł (bo zostało ostatnie miejsce). Nie było się co zastanawiać - zdecydowaliśmy się i mamy kurs o 1/3 taniej :laugh: :laugh: :laugh: Właśnie czekam na potwierdzenie mailowe. Także Katasza i Babajaga - będziemy mogły porównać szkoły ;)

Jakasse - śliczny brzuszek! Nie wiem jakie będziemy mieli łóżeczko, ale wiem, że materacyk mamy kupić 120x60 :)

Martyna - stuknie mi 30stka w niedzielę - imprezę podzieliłam na 2 części - w ten weekend byli znajomi a w niedzielę przyjedzie rodzina (tzn. moi rodzice, teściowie i siostry). Udanej randki :) No i owocnych zakupów!

Katasza - a te restrykcje dot. podróży to dla wszystkich niemowląt czy dla wcześniaków? Jeżeli dla wszystkich to też mnie podłamałaś - miałam nadzieję, na wizyty u rodziców w sierpniu...

Monia - masz rękę do kwiatów? Bo cokolwiek ja posadzę / kupię/ dostanę to pada :(
Zastanawiam się, czy zaczynam się gorzej czuć przez ciążę czy przez przesilenie wiosenne - zero energii, najchętniej non stop bym spała i jakoś tak "odrealniona" i nieprzytomna jestem :unsure:

11 lata 1 miesiąc temu #849424 przez anoda89
Dzień dobry. Pięknie dzisiaj, słoneczko świeci tylko mi się spać chce. Jakaś taka nie dospana jestem a głupoty mi się takie śnią aż strach.

Monia ładnie już sobie waży malutka :lol: Super że nerki ok, oby tak dalej :) Niech mąż robi porządek ze szwagierką bo już coraz bliżej a wiem jak to jest siedzieć i nie mieć miejsca na swoje rzeczy.

Katasza fajnie że podoba Ci się szkoła rodzenia i że sensownie ją prowadzą, poród porodem ale to tylko kilka godzin męki :blink: Wakacje sobie odbijecie za rok chociaż dziwnie że samochodem nie można :unsure:

No są już listopadówki i dwie a może i trzy dziewczyny ze staraczek się łapią i jedna pewnie z bliźniakami :lol: :lol:

Ja na kwiatka się w ogóle nie znam, mam storczyka i jakiś tak jeszcze stoi ale nie wiem jak się nazywa, podlewam raz w tygodniu i rosną jeszcze nie padły chociaż dwa już wykończyłam :laugh: Nie lubię się w ziemi grzebać i podziwiam osoby które mają takie zamiłowania.

11 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #849440 przez katasza
[/hide]

11 lata 1 miesiąc temu #849446 przez Kocica

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #849448 przez babajaga0087
Ale tu dzisiaj rozmownie :)

Martyna - trochę Ci współczuję tak długiej wizyty teściowej :dry: Może Twoja mama zmieni podejście jak mała pojawi się na świecie, tak w ogóle to ona jest już babcią czy to będzie jej pierwsza wnuczka?

Lizzy - weekend zapowiada Ci się hucznie, dwa dni świętowania, dzień kobiet i urodziny:) Ja też jestem z marca, więc w najbliższym czasie i mnie stuknie kolejny rok życia:) Mam nadzieję, że będziesz mieć trochę lepsze odczucia po wizycie w szkole rodzenia. Ja tak czy siak wybieram się w czwartek na kolejne spotkanie, mimo wszystko położna całkiem sensowna a i dowiedzieć się sporo można. Teraz ma być dużo o rodzajach znieczuleń i ich wpływie na organizm rodzącej.

Anoda - wyślij to słońce na chwile do małopolski, bo kurna tutaj od wczoraj ciemno i zimno, a zapowiadali ładną pogodę :dry:

Katasza - trochę lipa z tym podróżowaniem, u mnie chyba wakacje odpadają i w tym roku, i w przyszłym. Za rok będę pewnie szukać pracy więc z urlopem będę się mogła pożegnać, z kolei w tym roku jak widać nie bardzo jest opcja podróżowania z takim maleństwem, w dodatku od nas nad morze jest ok 10h jazdy samochodem, więc już w ogóle odpada.

Monia - u nas też podobnie wygląda sprawa organizacji wszystkiego, czego będziemy potrzebować po urodzeniu się małej. Wprawdzie ja trochę wolę takie rozwiązanie, oczywiście liczę się ze zdaniem męża ale sama wybieram sobie łóżeczko, wózek i inne rzeczy.
My akurat musimy podzielić się trochę rolami, bo mamy też na głowie remont domu, do którego chcemy się wkrótce wprowadzić. Więc owszem mogłabym ciągać męża po sklepach i wymagać od niego więcej uwagi, ale niestety na naszej jeszcze "budowie" jest masa rzeczy do ogarnięcia.
Ciągle mu nudzę, że chcę w tym roku się przeprowadzić a jednocześnie się żalę, że go nie ma wiecznie w domu...

11 lata 1 miesiąc temu #849458 przez anoda89
Tak się patrze na wasze suwaczki i zazdroszczę że już w 27 tc jesteście, jeszcze 3 tyg i 30 tc.

Jakasse zapomniałam napisać że piękny masz brzuszek, ładnie już go widać :)

Babajaga proszę :lol: :lol:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #849470 przez babajaga0087
Anoda - haha dzięki ;) przyda się, bo właśnie idę rozwiesić pranie na ogrodzie, to wyschnie szybko :D Ja zazdrościłam dziewczynom na szkole rodzenia, które w 30tygodniu były, ale wszystko przed nami, czas tak szybko leci, że kwestia 3tygodni nie ma wielkiego znaczenia:)

Jakasse - no właśnie, brzuszek piękny:)

prawie się popłakałam...
kobieta.onet.pl/dziecko/niezwykly-film-z...ka-z-jego-mama/606lr

11 lata 1 miesiąc temu #849476 przez Martyna82
Dzien dobry dziewczyny, spalam dzis do 10 i nadal jestem w pidzamie :) a co tam, u nas 25 stopni wiec dziele sie sloncem :)
Jakasse, piekny brzuszek, kobiecy, matczyny :) dziecko otwiera oczy i patrzy na organy hihi i jak mozna krecic pepowina :)

Monia, super ze z nerkami ok. Alicja ma juz kilogram? Rosnie rosnie.. :) a twoja szwagierka wie, ze ma sie wyprowadzic? Czemu ona u was mieszka? Jakby rozmowa nic nie dala to chyba bym wstawila rzeczy Alicji do pokoju szwagierki :P inaczej sie nie domysli ze czas na nia..

Katasza, fajnie ze szkola rodzenia duzo daje..troche mnie zestresowalas tymi podrozami, wiec powielam pytanie -czy to sie tyczy wczesniakow czy wszystkich? I dlaczego nie mozna samochodem? My i tak sie musimy przeprowadzic miesiac po porodzie wie wiec trzeba to zrobic jak najbezpieczniej... jeju jak mi brak takiej szkoly!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849487 przez Martyna82
Lizzy, o jak fajnie ze sie wam udalo z ta szkola rodzenia taniej.. to w niedziele 30 powiadasz? Ja myslalam, ze to na mnie w ogole nie wplynie, a jednak gdy nadszedl ten dzien to mialam pare glebszych refleksji :) a to juz dwa lata temu hihi

Katasza, a ty nie masz na siebie uwazac zamiast organizowac balkon? :D

Anoda, ja tak jak ty, mam jednego storczyka, o dziwo wlasnie pieknie kwitnie, reszta kwiatow zajmuje sie Carlos..ale moze tak jak mowicie, to przychodzi z wiekiem :P ps piekne slonko :)

Babajaga, to bedzie pierwsza wnuczka mojej mamy, wiec tym bardziej to jest dolujace. A tesciowa przyjezdza na tak dlugo, bo to jej dom i korzystamy z ich uprzejmosci, ze tu mieszkamy :) zawsze nam zejdzie pare tygodni az sie dotrzemy w tym mieszkaniu razem, zwykle sie tez zwala cala rodzina na przemian (od lipca do polowy wrzesnia) dlatego w tym roku musowo sie wyprowadzamy na ten okres.
A co do meza to szkoda,ze go nie ma tyle w domu, ale z drugiej strony wizja wyremontowanego domu kusi bardzo bardzo :h

11 lata 1 miesiąc temu #849489 przez Martyna82
Babajaga, ja ten filmik widzialam w hiszpanskich wiadomosciach... i nie "prawie" ale bardzo sie poplakalam ze wzruszenia...

11 lata 1 miesiąc temu #849496 przez Klaudeczka
Cześć dziewczynki! :)
Jakasse prześliczny brzuszek :)
Anoda ale masz super pogodę, u mnie akurat dzisiaj pochmurno i chyba się zbira na deszcz :P
Katasza właśnie Katasza, powinnaś na siebie uważać :)
Ten filmik jest hitem w internecie teraz. Też mnie bardzo wzruszył :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849521 przez Lizzy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849524 przez jakasse
kochane idziemy dziś ogladać na żywo wózek TAKO,
www.sklep.urwis.com.pl/product_info.php?...88&products_id=11478

ja bym chciała kolor 07, moj Dawid 09 - ciekawe czy dojdziemy do kompromisu.
Doradźcie które wy byście wybrały kolory ?

Na stroniejest generalnie dużo ładnych kolorów :( ciężko się zdecydować ...

Jeśli na żywo on nie sprosta naszym wymaganiom, to zamawiamy
graco symbio :)

DECYZJA PODJĘTA. uf

11 lata 1 miesiąc temu #849530 przez Lizzy
Ja bym wybrała taki kolor jak Ty :) 07 :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka