- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- Klaudeczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tu macie link do tego: dzieci.pl/gid,14730779,img,14731047,kat,...l?smgputicaid=61265c
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja w jedną maść napewno się zaopatrze już przed porodem, tak samo w nakladki silikonowe. Nie chce zbyt szybko odpuscic karmienia a wiem ze bol moze byc nie do zniesienia. Ja w ogole mam sutki dość wrażliwe, zbyt mocne 'pieszczoty' są dla mnie nie przyjemne, więc obawiam się że bez maści i nakladek sie nie obejdzie
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monia - wowwwww, za 8 tygodni!!!!!!! matko polko kiedy to zleciało
u nas nadal choróbsko, Zosia dziś marudna jak 5 diabłów tylko "mamaaaaaa" i "maammmmmaaaa" , wcale się z babcią bawić nie chciała, wiec zbytnio czasu na nic nie miałam ..wiec moze teraz uda mi sie troszkę Was podczytać wstecz.. moja Mała Zaraza śpi i chrapie od tych glutów w nosie jak stary, gruby facet...
Maltan jest dobry, jeszcze mam. Mi się przydał, zresztą smarowałam nim brodawki na tydzień przed porodem i teraz też tak zrobię. Ale najbardziej to właśnie smarowanie własnym mlekiem się sprawdziło, tak jak Martyna pisze. Co do śmiesznych spraw cyckowych, to ja Zosię ostatnie pół roku karmię tylko jedną piersią teraz musze zawalczyć bardziej o prawego cycka, bo obawiam się, że jeden będzie w miarę jędrny a drugi po pępka
Klaudeczka - karmienie piersią stymuluje obkurczanie się macicy po porodzie, dlatego na poczatku czuć ciągnięcie. Bólem bym tego nie nazwała, może momentami jest to lekko nieprzyjemne uczucie, ale naprawdę po porodzie SN to już nic nie boli więc tym się nie martw
Martyna - pewnie że lepiej, przynajmniej sprawna jesteś i rześka a nie rozczłapana i napuchnięta. Zresztą na pewno brzuszek w 9 miesiącu będzie okrąglutki jak piłka lekarska. Ja też w miarę rześko wyglądam i na pewno nie jak na ten etap ciąży, brzuch mam mały - bo jak się okazało ostatnio, wiele osób to wogole się jeszcze nie połapało -jak ubrana jestem na cebulkę - ze się dziecka spodziewam hmmm, pewnie sobie pomyśleli, że ciut przez zime sobie podjadłam za dużo
Jakasse - super te ciuszki, myślę, że Franio na pewno nie będzie Ci miał za złe jedną bluzkę nawet mam taką dla Zosi i Krzyś w spadku dostanie, jak znajdę fotke to wrzucę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kocica - buhahahahaaaa dobre z tymi Sarnami! Mama ma poczucie humoru szalik mnie rozczulił, ja niestety nie mam takich perełek po sobie ... ;( moja mama wszystko rozdała ;(
- Monia2408
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Monia2408
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Monia2408
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monia2408
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Klaudeczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Katasza powodzenia na badaniach i miłego dnia!
Mira prześliczna, przecudowna ta Twoja Zosieńka
Monia 8 tyg.. ale zleciało. Minie jak kilka dni
Kocica to coś mi się tu nie zgadza jeżeli nic się nie odejmuje, to nie mogło dojsc do zapłodnienia 4.10 w tym dniu dopiero wracałam zza granicy, a pierwszy stosunek był dopiero w niedziele i poniedziałek 6 i 7.10, bo partner też był za granicą tylko w innym państwie to w dniu tego pierwszego badania powinnam być w 12w1d ciązy, a na USG pokazalo dopiero 10w6d, OM miałam 18.09, czyli teoretycznie powinnam mieć owulację 2.10, z tym że mój oststni cykl trwał 30 dni, więc powinno się przesunąć do 4.10. Na kolejnej wizycie 30.12 jak byłam, to doktor powiedział, ze jest to 14 tydzień, a nie 15 i ze jest młodsza ciąża. JEzeli faktycznie by doszło do załodnienia 4.10, to termin z USG nie miałąbym na 4 lipca ;/ nic nie rozumiem
- Klaudeczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
wiec jeśli przyjąć, ze OM miałaś 18.09 a cykle 30 dniowe to do owulacji i zapłodnienia powinno było dojść +/- 16 dnia cyklu czyli 3-4.10.2013 matka natura tak to sobie obmyśliła, że 14 dni po owulacji , przy niezapłodnionym cyklu, przychodzi @.
jeśli chodzi o wiek ciąży z USG i termin porodu, to jest od dość niepercyzyjny bo wszystko zależy od sprzętu usg. Przy takich Maluszkach w 12 tygodniu to naprawdę milimetry się liczą( wiek ciaży określa się przecież na podstawie wielkosci dziecka) a mozliwy jest przecież błąd pomiaru. Przy większych ciążach - jak np nasze to też nie jest dokładne, bo dzieciaczki rozwijają się w swoim tempie, a wiek z usg jest orientacyjny. Jeśli wiesz dokładnie kiedy współżyłaś i zaszłaś w ciążę, to to jest najlepszy punkt wyjścia do określenia teerminu porodu
może ten kalkulator Ci pomoze, mi się zawsze z nim wszystko zgadzało przy kazdej z 4 ciąż
dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=30&d...ac=9&rok=2013&bg=000
Kocica - gdzie takie spa dla ciężarnych we Wrocławiu znalazłaś??? sama chętnie się oddam tam w "obróbkę"
ja mam zamiar w Boże Ciało już spacerować z Krzysiem w wózeczku
u nas pogoda ładna, a my z Zosią nadal walczymy z glutami i kaszlem i w domu areszt mamy porażka!
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa