BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 1 miesiąc temu #857281 przez babajaga0087
Ja akurat będę mieć mamę koło siebie, a mąż też tydzień wolnego weźmie, później tak jak pisze Jakasse - dziecko większość czasu przesypia więc liczę na to, że sama sobie poradzę.

Kurna jak patrzę jak zachowuje się moja 6 letnia chrześnica (jedynaczka) to zastanawiam się czy nie myśleć już o drugim dziecku :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #857282 przez Martyna82
Hej dziewczyny
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #857298 przez jakasse
Martyna trzymam kciuki by były OK :)

babajaga- my tez juz myslimy o drugim :) Chcemy by nie mialy duzego odstępu wiekowego od siebie , najlepiej 2 lata :) Ale zobaczymy co przyniesie czas.....

11 lata 1 miesiąc temu #857312 przez babajaga0087
Martyna - daj znać jak wyniki:) U mnie mąż jak widzi jak ćwiczę to jest w szoku jak umiem nogę gdzieś tak wygiąć, albo przełożyć albo coś, heh kiedyś nawet próbował ale niestety nie udało mu się :P

Jakasse - tak, nieduży odstęp czasu między rodzeństwem to chyba coś dobrego, ale ja będę musiała najpierw znaleźć pracę itp. chyba, że przeciągnęłabym L4 na przemian z macierzyńskimi ;), ale wtedy po 3-4 latach przerwy ciężko będzie mi wrócić do aktywności zawodowej.

11 lata 1 miesiąc temu #857317 przez Kocica

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #857330 przez jakasse
DZIEWCZYNY SPECJALNIE DLA WAS NASZA WEEKENDOWA PRACA:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #857335 przez jakasse

11 lata 1 miesiąc temu #857343 przez Lizzy
Świetne zdjęcia Jakasse!!! Ale masz szczęście, że z fotografią za pan brat. Niesamowite pamiątki będziecie mieli!

PS. Podziwiam tatusia za chęci i siły!

11 lata 1 miesiąc temu #857346 przez babajaga0087
Jakasse - wow!!! super :) Pokoik jak z bajki, świetne zdjęcie brzuszka - chcę sobie zrobić podobne, ale na razie mam jeszcze za mały brzuch.

Wszyscy mówili mi, że na pewno będę mieć syna, bo ładnie wyglądam, nic się nie zmieniłam itp. nikt nie wierzył, że na USG widać dziewczynkę, no ale od wczoraj na twarzy pojawiło mi się tyle plam, że teraz już chyba nikt nie będzie miał wątpliwości, mała postanowiła odebrać mi moje i tak niewielkie zasoby urody :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #857360 przez jakasse
Lizzy- jak na fotografa przystało wszystkie zdjęcia zrobiłam komórką hehehehehehe.

babajaga - ja tez mam tera ztaki okres syfów na buzi, a w brzuchu 100% siusiak, co poradzić - hormony....

11 lata 1 miesiąc temu #857365 przez Lizzy
Jakasse - mi chodziło o pomysły, sposób robienia i zestawiania zdjęć. Tak samo fajnie masz te zdjęcia brzucha! Jak u kogoś zobaczę to mogę "spapugować" ale sama bym na takie pomysły nie wpadła :)

11 lata 1 miesiąc temu #857378 przez jakasse
Oj tak, cykam mnóóóóstwo zdjęć, co chwila, w końcu dużo rzeczy po czasie sie zapomina, a ja uwielbiam wracać do albumów i wspominać.... a teraz? czas oczekiwania i pierwszych chwil z maleństwem jest najwazniejszy w życiu....po 20-30 latach wrócimy z Dawidem do zdjęć jak malujemy łóżeczko, gdy Franek będzie malował łóżeczko swoim dzieciom...

11 lata 1 miesiąc temu #857380 przez Martyna82

11 lata 1 miesiąc temu #857391 przez jakasse
Moja mama mi mówi 'bedziesz przynajmniej w jednych pieluchach siedzieć' i ma racje- mnie z bratem miala rok po roku, odchowała a potem miała spokoj, a tak po kilku latach wracać - znów wszystko na nowo..... dlatego u nas 2 lata i następne, oby tylko Bóg dał nam płodność bo gadać sobie można :D a juz z Franiem mielismy kłopot by powstał hehe

Martyna masz racje, to była masakra, Dawid całą sobote spędził nad tym, ręce miał poranione od papieru sciernego, wszystko robil ręcznie, kawałek po kawałku. Do tego on jest bardzo dokładny jak coś robi, więc było to dość długotrwałe. Ale przynajmiej się nie boje , że farba odejdzie bo łóżeczko było przygotowane do malowania idealnie :)

11 lata 1 miesiąc temu #857412 przez babajaga0087
Jakasse - szacun dla męża :D znam taką robotę, w zeszłe lato dwie stare drewniane podłogi oszlifowałam. I to jeszcze była zabawa z opalarką, bo wylakierowane były te podłogi jakimś takim czymś, co nie chciało się puścić. Zresztą to podłoga pewnie 70 -80letnia Później poprawki robiłam taką mini szlifierką taśmową, którą ledwo utrzymałam, bo tak jeździła :D. Zajęło mi to dwa tygodnie, ale warto było :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka