BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 1 miesiąc temu #857100 przez babajaga0087
Hej :)

malutkamilka - witaj:) Dzięki za pocieszenie, wierzę, że będzie dobrze, ale mimo to strach też się pojawia.

Katasza - mnie się podoba ta chusta do noszenia dziecka ale nie wiem właśnie też czy bym to ogarnęła ;) Córę macie długą może dlatego, że Ty jesteś wysoka (nie wiem jak mąż) :)

Monia - ja też nie raz widzę jak mi brzuszek faluje, ale to głównie wieczorami, moja córcia jest aktywna w zasadzie tylko jak leżę wieczorem, tak przez cały dzień spokój - grzeczniutkie dziecko :D

Kocica - zwolnij trochę;) może już czas na L4? Ja ostatnio na spotkaniu z bezdzietnymi koleżankami się śmiałam, że póki co ciążę polecam, ale co do porodu to wypowiem się na następnym spotkaniu ;)

Ja mam USG 24 marca i już się nie mogę doczekać, bo nie byłam u lekarki ponad 3 tygodnie. Kurna coś w badaniu moczu mi wyszło i nie wiem o co chodzi... nabłonki wielokątne bardzo liczne w polu widzenia :unsure: Miałyście coś takiego?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #857115 przez Kocica

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #857157 przez Lizzy
hej!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #857174 przez babajaga0087
Kocica - wow, no to mi zaimponowałaś wiedzą :) i mnie trochę uspokoiłaś, pójdę w poniedziałek do lekarki to się dowiem wszystkiego.

Lizzy - to prawda, opinie są różne, pewnie większość wyjdzie w praniu, ale dobrze się jest dowiedzieć czegoś co się może przydać :) Moja mama mówi, że odkąd ona skończyła szkołę medyczną i pracowała na położnictwie to do dzisiaj tyle się pozmieniało, że ciężko za tym nadążyć.

11 lata 1 miesiąc temu #857195 przez katasza

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #857226 przez jakasse
Dla mnie to trochę przesada, kurz jest wszędzie i na pościeli również osiada .... co do pazurków to prawda, ale dziecko po porodzie ma papierowe paznokcie - długie, ale syzbko same sie scierają, wyłamują, a poza tym nie powinno sie ich obcinac bo moze dojsc do zakażenia.

Jeśli chodzi o urlop moj Dawid wezmie 2 dni ' okolicznościowe' na czas powrotu do domu i potem tacierzynski. Mysle ze nie ma potrzeby by brał wolne jak bede leżec w szpitalu przeciez i tak nie bedzie siedzial ze mną caly dzien a prace konczy o 16.... Na sam poród wezmie wolne na rządanie i tyle ;)

Rozmawiając z wieloma rodzicami u mnie w pracy każdy ma inne zdanie na temat róznych porodów, jedni chwalą naturalny inni CC, a inni narzekają i na to i na to. Nie ma recepty co mnie boli, co jest latwiejsze i szybsze. Jednoznacznie można stwierdzić ze kazdy poród to okropny ból który jest nam wynagradzany maluchem. Ja nie podejmuje decyzji, chociaż nie mialabym problemu o skierowanie na CC, zostawiam te sprawy lekarzowi...jak on zdecyduje tak bedzie.

11 lata 1 miesiąc temu #857228 przez katasza

11 lata 1 miesiąc temu #857234 przez jakasse
musze spytac księgowego, bo jak nie to mamy tylko 2 dni okolicznosciowe z okazji 'porodu' , 2 tyg tacierzynskiego i ewentualny urlop zwykły ale wolalabym nie wykorzystywac wszystkiego od razu bo całe lato przed nami :)
A na początku jak maluszek większosc czasu przesypia to mi Dawid nie jest potrzebny 24h....
wolalabym by wzial wolne lipiec/sierpien zebysmy mogli pojechac np. na kilka dni do jego rodziców ....

11 lata 1 miesiąc temu #857236 przez jakasse
dzis w nocy jak leżałam na lewym boku i przebudziłam się na siku po powrocie do łóżka zaczął mnie kłuć jajnik ten 'na ktorym leże' czyli po lewej...po chwili przeszło - Macie tak czasem? Nie wiem nawet czy to jajnik, ale mniej wiecej na tej wysokości.... Dziwne uczucie.

11 lata 1 miesiąc temu #857257 przez katasza

11 lata 1 miesiąc temu #857258 przez babajaga0087
Za dwa miesiące będziemy już siedzieć jak na szpilkach :)

Ja nie wiem co mój mąż wykombinuje z urlopem, w szpitalu i tak odwiedziny są od 15 do 17, ale po powrocie do domu oczywiście, że chciałabym żeby był ze mną kilka dni. Weźmie najwyżej jeszcze zaległy urlop, a ojcowski kiedyś tam np. w lecie, fajnie by było właśnie gdzieś wyskoczyć na kilka dni :)

11 lata 1 miesiąc temu #857263 przez katasza

11 lata 1 miesiąc temu #857266 przez babajaga0087
Katasza - ehh ale mój taki uparty zawsze na to L4, odkąd pracuje może dwa razy na zwolnieniu lekarskim był kiedy już rzeczywiście nie mógł pracować. Na szczęście ma zaległy urlop + urlop za rok bieżący + okolicznościowy + ojcowski, więc łącznie ponad 50 dni :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #857267 przez Lizzy

11 lata 1 miesiąc temu #857275 przez katasza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka