- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
i cudowna pamiatka az normalnie dzwonie do znajomych fotografow zeby sie na kilka fotek umowic
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- babajaga0087
- Wylogowany
- budujemy zdania
jakasse - pięknie wyglądasz! Brzuszek cudo, a odrosty wolałabym mieć niż mysi kolor na głowie, który teraz mam po wypłukaniu się całkowicie farby
Lizzy - też słyszałam, że pogoda ma się schrzanić, u mnie są 22 stopnie i piękne słońce, a na jutro zapowiadają deszcz i max 15 stopni
O tak tak, ja czekam tylko do Świąt, później wielkie pranie, prasowanie i układanie. Śmiałam się wczoraj, że z końcem maja mojej córce wygasa umowa najmu na mieszkanie u mnie w brzuchu więc ma spakować walizkę i się wyprowadzić
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jakasee- przepiękne zdjęcia!!!! jakie odrosty... to "balejage" czy jak to sie tam pisze fachowo
ja mam - tak jak Babajaga - mysi kolor na łbie, bo nie mam kiedy farby zrobić ( choć kupiłam 3 tygodnie temu i stoi w łazience....)
2500 to jeszcze nie jest tak źle, moja Zośka miala 2900. No ale 45 cm to maleństwo faktycznie. W ciuchach 56 pływa pewnie...
Kocica - to czekamy na twoje fotki teraz!
Katasza - z tymi złobkami to nie jest tak różowo. Nie wiem jakie masz osobiste doświadczenia, ja na studiach dość dużo żłobków zwiedziłam na zajęciach terenowych. I refleksje mam takie - jak ktos musi to wiadomo, siła wyższa. Ale dla takiego dziecka poniżej roku to nie ukrywajmy - to jest przechowalnia. Już takie ok 15-18 miesięcy fajnie zaczynaja się bawić z innymi dziećmi i jest to dla nich rozwijające. Ale te maluszki 6 miesięczne, na których kilkoro przypada jedna pani co ma tylko 2 ręce to hmmmm... smutno mi tam było. Choćby jak nie wiem pani sie starała i dbała o dzieci, to przy potrzebach maluszka ( ciągle mokro, jeść, pić odbić, przytulić) to hmmmm , nie jest to rozwijające miejsce. Pani jak zajmuje sie jednym, to inne leżą ( nie raczkuj,ace w łózeczkach i gapią się w co tam nad nimi wisi) a raczkujące jak lunatycy suną po dywanie ( takie miałam skojarzenie, bo te maluszki za bardzo nie zwracają na siebie uwagi)...
Dobra Babki, tyle postow dziś napisałam co przez ostatni miesiac chyba - lece sprzątać póki Zosia jeszcze smacznie chrapie !
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Na obiad chyba zrobie naleśniki z serem albo dżemem, mam taaaką ochote
Ja na temat złóbków nic nie wiem, ale wiem, że my sie nie zdecydujemy. Wolę mieć nianie.
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Te żłobki do których chodziłam to nie były jakies patologiczne placówki, po prostu nie dało sie innaczej przy takiej proporcji Pań nad dziećmi.
A - i ta najmłodsza grupa oczywiście na dwór nie wychodzi wcale przez cały rok - "siedza" ( o ile siedzą) tylko w swojej sali. Bo niby jak by te babki mialy wyjść z takimi maluszkami....
Katasza - ja Cię rozumiem z tą praca - mus to mus.
moj uraz do żłobków chyba też bierze się z tego, że mnie wywalili ze złobka po 3 dniach - tak ryczałam, że sina sie robilam i rodzice musieli mnie zabrać. I co - i mój tato poszedł na wychowawczy, a mama wróciła do pracy. tacy byli nowocześni te 30 lat temu
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam nadzieje, że Franuś będzie grzeczny i każdy będzie chciał z nim zostawać
Ja pracowałam jako niania ok 2 lat przed założeniem firmy i powiem Wam że mialam 2 superowe rodziny i super dziaciaki, pracowalam ok 8-9 h dziennie od pon-pt i uwielbiałam tę pracę, ze względu na to że miałam fajne, pogodne dzieciaki - dawały czasem popalić, ale w granicach normy.
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
[/hide]
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
gdybym nie była w ciąży, to teraz bym roważała, czy Zosi od września do żlobka nie posłać - miałaby wtedy 20 miesięcy. Widze jak teraz zaczyna się fajnie z dziećmi bawić, jak ją ciągnie do dzieci, małpuje po tych starszych i zaczyna odkrywać "dziecięcy świat w grupie" a nie tylko "mama i ja". Ale w mojej sytuacji to dylemat już zbyteczny
to sobie posprzątałam
sajgon nadal jak ta lala, a Zosia zaraz wstaje.
to jak już i tak nic nie zrobiłam , to Wam fotke wkleję z niedzieli - bo się w niej zakochałam i wywołam sobie na ścianę
Katasza - 2000 zł...ehhhhh, no ale to w końcu praca w pełnym wymiarze godzin wtedy.
Ja miałam epizody jako niania dorywczo - na weekendy jak chciałam dorobić a rodzice dzieci sie zabawić. Ale jakoś praca z dziećmi mnie nie kreciła zbytnio... a tu taka matka -polka ze mnie wyrosła, heheheheee
ale się uśmiałam z tego Meża na kanapie dobre!
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
He niezle pelzaki nie znalam tego
Kurcze cos mi sie wydaje ze bedzie dylemat..ale wydaje mi sie ze dziecko po roku + wszytstkie urlopy ciurkiem jest juz dosc kumate na zlobek..my mamy na oku fajne na osiedlu zobaczymy czy sie uda
niani nie przewiduje w koncu babcia sie zglosila do opieki ale wiecie co innego teraz a co innego po porodzie