BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807632 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dzisiaj w końcu robię odrost :lol: Będę jak człowiek wyglądać bo już na siebie patrzeć nie mogę ;)

Wiecie na allegro można wylicytować paczki z ciuszkami i to za niewielkie pieniądze,ciuszki w dobrym stanie i dobrych firm :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #807635 przez katasza
Widzialam te paczki. Większość ubranek nie w moim guscie

11 lata 3 tygodni temu #807658 przez anoda89
No to zależy kto czego szuka. Ja to połażę trochę po szmateksach bo można cuda wygrzebać za grosze ;)

11 lata 3 tygodni temu - 10 lata 8 miesiąc temu #807661 przez katasza
lklkjl

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807755 przez jakasse
ja mam taką liste:
APTEKA
SMOCZKI lovi/avent ( NAJMNIEJSZE)
SUDOCREM
WACIKI DO USZU
OCTENISEPT
WACIKI NASĄCZONE SPIRYTUSEM( 30 SZTUK)
SYLIKONOWE NAKŁADKI NA SUTKI DO KARMIENIA
ASPIRATOR DO NOSKA
TERMOMETR DO CIAŁA
SÓL FIZJOLOGICZNA
MAŚĆ NA SUTKI MALTAN

HIGIENA
PODPASKI POPORODOWE (2 OPAKOWANIA)
PODKŁADY NA ŁÓŻKO (5SZTUK)
MAJTKI POPORODOWE (5 SZTUK)
MYDŁO BIAŁY JELEŃ
PAMPERSY- jedynka, dwójka.
CHUSTECZKI nivea carem&soft
PIELUCHY TETROWE (10 SZTUK)
PŁYN DO KĄPANIA
OLIWKA
PROSZEK DO PRANIA
SZCZOTKA DO WŁOSÓW
OBCINACZ DO PAZNOKCI

DZIECKO
BUTELKI AVENT
KOCYK, CIEŃSZY I GRUBSZY
ROŻEK
RĘCZNIK Z KAPTURKIEM
POŚCIEL DO lozeczka
WANNA
PODGRZEWACZ
LAKTATOR MEDELA elektryczny ( +BUTELKA medela calma )
POJEMNIK NA MLEKO
STANIK DO KARMIENIA

CIUCHY
Body 56 – ok. 5 szt
BODY (62CM) 10SZTUK
KAFTANIK (62CM) 10SZTUK
ŚPIOCHY ( JAK WYŻEJ)
CZAPECZKA NA WYJŚCIE
SKARPETKi
Niedrapki
SPODENKI

11 lata 3 tygodni temu #807756 przez jakasse
dziewczyny ! dziś zrobilam napad na lumpki - jezu mam już tyle ciuszków że chyba bede malucha przebierać co chwile :) Nie no żartuje oczywiscie, ale pudełko z napisem 'maluch' się już zapelnia - wyprzedazami i lumpkami . To co dostaniemy w spadku tego nie licze- mam dwie chrzesnice, więc coś napewno wpadnie, ale jak to mowią - UMIESZ LICZYĆ, licz na siebie :) PS. kupilam dzis body z h&m z napisem "I love dad" za 3 zł - jestem wniebowzięta :) Mam swoje ukochane lumpki we Wrocławiu, jest ich może z 4 łącznie ale zawsze wychodze zadowolona, a nie lubie chodzic o grzebać w koszach a tam same szmaty ://

11 lata 3 tygodni temu #807763 przez anoda89
My napewnoe dostaniemy ciuchy w stadku to się nie obawiam.
Listę to zrobię gdzieś w marcu, popytam szwagierek co im się przydało a co nie żeby niepotrzebnych rzeczy nie kupować a w razie czego można dokupić. Mam kilka ciuszków z tego co zaczęłam kompletować w poprzedniej ciąży, dużo tego nie jest ale zawsze coś :) Rodzice poprzednio powiedzieli że na wózek dadzą więc spoko. Co do lokum maluszka to na początku będzie z nami w pokoju żeby w nocy po kilka razy nie biegać.

Tak czytam Jakasse Twoją listę i chyba pościel na lato potrzebna nie będzie ;) Z tego co się orientuję to osłonka na brodawki są na początku bardo przydatne :blink:

11 lata 3 tygodni temu #807765 przez jakasse
ANODA, coś w łózeczku polozyc trzeba :) mi posciel akurat uszyje mama więc wydatek zaden:)

11 lata 3 tygodni temu #807766 przez anoda89
aaaaaaaaaaa do łóżka bo masz napisane do wózka chyba że w wózku będziesz kłaść :silly: :woohoo:

Narobiłyście mi ochoty na zakupy ale jeszcze się wstrzymam :)

11 lata 3 tygodni temu #807849 przez Lilinka
Witam jestem czerwcową 2014 przyszłą mamuśką jestem w 13 t:) Dziewczyny jak się czujecie?

11 lata 3 tygodni temu #807941 przez jakasse
Ja jalkbym w ogole nie byla w ciazy... Nic mnie nie boli nie mam mdlosci. Gdyby nie widoczbe zylki na biuscie, powiekszony brzuch i piersi to bym nie ppowiedziala ze jestem w ciazy :)

11 lata 3 tygodni temu #807954 przez Lizzy
Witaj Lilinka!

No ja czuję się nie najlepiej.. Mdłości, zmęczenie.. ostatnio doszły zawrotu głowy...

11 lata 3 tygodni temu #807969 przez anoda89
Lilinka rozgość się :)

Ja czuje się nawet nawet tylko brzuch mi cały czas dokucza i od czasu do czasu jakieś plamienia. Gdyby nie te dolegliwości to czułabym się super.

11 lata 3 tygodni temu #807997 przez Mira_84
Halo Czerwcówki ;)
Anoda – no i jak po fryzjerze? Jak nowo narodzona???  kiedyś się czaiłam na taką pakę na allegro, ale mnie przelicytowali… i gdzie film ?

Katasza – raczej nastaw się, że na początku Maluszek będzie spał w Waszej sypialni…. Noooo chyba że masz nerwy ze stali, masę cierpliwości i niespożytkowanej energii.. i będziesz biegać między pokojami w nocy, ale to raczej niewielu się udaje ;)

Co do listy, mam gdzieś zachomikowaną sensowną – jak odnajdę to wkleję. Ale i tak nie da się uniknąć zbędnych rzeczy – bo co jednemu niezbędne, dla innego zbyteczne ;)
U mnie np. w ogóle nie potrzebne były osłonki na sutki ( i mam dwa komplety nowych z aventu, nieśmiganych) a mam koleżanki, co sobie bez nich nie wyobrażają funkcjonowania.

Jakasse- To zaraz trzeba będzie drugie pudełko na wyprawkę dla malucha szykować ;)
Co do listy - tak masz octenisept to te waciki nasączone nie będą Ci potrzebne, zresztą to ściema.. a z takimi zakupami jak podgrzewacz to lepiej się wstrzymać, bo może się okazać niepotrzebny. Ja dostałam i ani razu nie użyłam, mleko prosto z cycka jest w temperaturze idealnej. W razie czego zawsze można pojechać i kupić . Smoczki Lovi są super i takie ładne wzory, u nas rządzą owieczki :) zresztą Lovi ma fajne wyroby, np ta butelka aktywne ssanie jest ekstra i nie rozleniwia maluszka jak dokarmiasz mm albo ściągasz pokarm. A co do wrocławskich sklepów, to polecam Askot na Braniborskiej, jest tam wszystko i często można załapać się na promocję jakąś. Tylko ciuszki mi się nie podobają i są drogie, ale takie rzeczy jak smoczki, proszki, przewijaki, materace itp…. Raj  i trafiłam tam na promocję laktatora.

Lilinka - witaj! :) napisz coś o sobie! u mnie najgorsze samopoczucie już mineło, teraz nawet całkiem, całkiem jest. a jak u Ciebie?

11 lata 3 tygodni temu #808034 przez misia11
Witam właśnie dziś znalazłam tą stronę.Też mam termin na czerwiec dokładnie na 20.Ogólnie czuje się dobrze.Pomimo swojego wieku chyba najstarsza z Was wszystkich.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka