- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Wcześniej tez ich nie było bo czasem wyskocze sobie ciuszki poogladać na tzw. wyjsciu służbowym i wczoraj z pełnym sukcesem
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Wczoraj byłam na basenie i kurcze musze chyba sobie nowy stroj kapielowy kupić w moj stary się już ledwo zmieściłam..a pływanie w ciąży jest zalecane i szkoda mi rezygnować
I zastanawiam się jeszcze nad joga czy fitnesem dla ciezarnych..ale sama nie wiem
- Mira_84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Katasza – wspaniale że na usg ok. i że możesz chodzić! Podziwiam Waszą cierpliwość, ja bym nie wytrzymała z poznaniem płci Maleństwa aż do porodu…ale ja z tych niecierpliwych jestem
Anoda – to jutro będziemy kciuki trzymać i czekać na relacje z usg!
Gosia27 – heheh, u mnie tak samo, odkąd na świecie jest moja Zosia to zaczełam lubić różowy, skarpetki słodziutkie, opaski z kokardkami, groszki itp., itd….. widzę, że u Ciebie będzie 14-15 miesięcy różnicy między dzieciaczkami. U mnie będzie 17 miesięcy. Troszkę się obawiam jak to będzie, ale cóż – do odważnych świat należy! Choć jak na razie to wszyscy mnie straszą że pierwszy rok to będzie Armagedon…
Ja jestem po porodzie siłami natury i za nic w świecie nie zamierzam jeszcze raz tak rodzić. Powiedziałam, że tą stroną to już nikt ze mnie nie wyjdzie. Tym razem będzie cesarka, choćbym miała łapówkę dać albo rodzić w prywatnej klinice… Nie będę Wam opisywać swojego porodu bo nie chcę nikogo straszyć. Zresztą każdy organizm jest inny, są lekkie porody, koszmarne porody, lekkie cesarki i ciężkie dochodzenie do siebie po CC… ja wiem jak jest w moim przypadku z porodem SN i nie wyobrażam sobie powtórki. A w najbliższym mi otoczeniu mam i siostrę i przyjaciółki po CC które bardzo lekko to przeszły i szybko doszły do siebie, karmiły też piersią. Jednego czego mi szkoda, to że nie masz Maluszka od razu ze sobą tylko go zabierają i oddają po paru/parunastu godzinach. Te pierwsze godziny z Zosią były piękne i wzruszające….
Katasza – niestety w Polsce nie ma cesarek na życzenie, trzeba jakiś powód znaleźć… ale jak się szuka, to się znajdzie…. Rajty ciążowe w poprzedniej ciąży miałam z gatty ale kupiłam raz kilka par na allegro, były ok. Teraz widziałam że są jakies w Rossmanie, chyba kupię na próbę.
Ja mam abonament w Luxmedzie i bardzo sobie chwalę. Mąż nam wykupił pakiet rodzinny i naprawdę w porównaniu z NFZ to bajka. Rejestruję się przez Internet, zaliczam wszystko bez problemu, ginekolog, usg, okulista, dermatolog, Zosiny pediatra badania laboratoryjne… najśmieszniejsze jest to, że porównując z obowiązkowymi składkami na ubezpieczenie zdrowotne to jest to naprawdę mała kwota.
Kocica – suuuper ten bodziak ;)mój mąż uwielbia takie gadżety, koszulki "kocham tatusia" itp... sam teraz Zośce takie kupuje.
Na rocznice z moim mężem też sobie prezentów nie robimy, tylko gdzieś razem idziemy. Cenniejsze od prezentów są wspomnienia
Ja usg genetyczne w 3D mam w poniedziałek, ehhh im bliżej tym większy stres mnie łapie.
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Z ta różnica wieku u dzieci to chyba bardziej zależy od samych maluchów bo koleżanka ma dość duża różnice i dzisiaj opowiadała jaka ma masakra w domu zazdrość i w ogole Znowu wiecie jak się komuś bliźnięta (i wiecej )rodzą i jakoś dają sobie rade
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
słyszalam dwie wersje:
-mozna starac sie o dziecko dwa lata od porodu cc
-od jednej do drugiej cc musi minac 2 lata (czyli start jak maluszek ma 15 mcy)