BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 2 tygodni temu #810836 przez jakasse
powiem wam, że dziś mnie nie bolą już piersi w ogóle, więc to chyba po prostu taki dzień był :) Dzis czuje sie bardzo dobrze, bolą mnie tylko plecy, ale to od pracy - a więc ide do wanny poleżeć i kłade się spać, bo przed świetami niestety cały weekend pracujemy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu - 10 lata 8 miesiąc temu #810939 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810951 przez jakasse
Dziś umówiłam się na USG połókowe , na 17 stycznia, dobrze że sa świeta i sylwester- szybko zleci czas :) Nie mogę się już doczekać aż poznamy na 100% płeć :) Wtedy też ma zostać zrobione echo serduszka, choć teraz na wizycie lekarz mowil ze wszystko jest jak najbardziej OK i gdyby nie ta przezierność podwyższona w 12 tyg, t oby w życiu nie podejrzewał, że coś mogloby być nie tak :) A mowilam Wam, że maluch nam machał rączką podczas usg ?

11 lata 2 tygodni temu #810956 przez anoda89
Matko jak ten czas leci, już USG połówkowe :cheer:
Ja to się denerwuję przez ten ból brzucha, maluch mógłby dać znać że ok bo zwariuję, chociaż brzuch to mnie od samego początku boli więc chyba taki urok mojej ciąży. ?jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży to bolał strasznie i nawet raz ibubrom wzięłam ale nie pomógł i myślałam że to zapalenie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 tygodni temu #810965 przez jakasse
U nas to wyglada tak że pracujemy na zlecenie więc po prostu na ten czas nie przyjmujemy zleceń :) Wciąż sie zastanawiamy czy nie jechać do wiednia zaraz po porodzie na pierwsze 3-4 miesiace.... Jesli chodzi o wolne to akurat firma jest na Dawida a ja jestem zatrudniona, więc za chwie ide na L4 zeby nie placic skladek na mnie tylko zebym dostawala wyplate z ZUSU i tak samo macierzynski :) Na l3 przechodze w lutym ale i tak pewnie bede robić jeszcze zlecenia :)
Co do początkow ciąży u mnie tylko bol piersi ( balam sie że mam raka po mamie !!!! ) i straszne choróbsko które utrzymywało się ok 3 tygodnie ....

11 lata 2 tygodni temu #810966 przez jakasse
dowiedzialam sie o ciazy w 5 tygodniu więc i tak dobrze ze tak szybko, bo często mam migreny i czasem bardzo silne leki brałam, nawet raz mi sie zdarzylo bedac w ciazy ale jeszcze o niej nie wiedzialam :(

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810967 przez jakasse
aha ! zapomnialam wam powiedzieć,że lekarz stwierdzil że podwyższona przeziernosc wyszla najprawdopodobniej dlatego ze mialam infekcje i bralam antybiotyk !!

11 lata 2 tygodni temu #810971 przez anoda89

11 lata 2 tygodni temu #810994 przez jakasse
ja też nie robie bo u nas też wszystko OK :) czekam do 20 tyg na dokladniejsze badania serduszka itd. Narazie wszystkie narządy OK, jest nosek, pecherz, nerki, zoladek, mozg, serduszko , przeplywy OK. takze nie robimy amnio :) - Nie - nie mamy rodziny ale mieszkalismy tam ze względu na pracę w zeszlym roku ok 3-4 mies ( takie zlecenie) i w tym roku zastanawiamy sie czy tez nie przyjąć go na lipiec-pazdziernik. Dawid pracuje wtedy ok 5 h dziennie wiec lepiej niz w polsce na codziennych zleceniach :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811003 przez anoda89

Fajnie że macie taką możliwość i jeśli warunki są lepsze to długo bym się nie zastanawiała :)

11 lata 2 tygodni temu #811006 przez Kocica
Hej dziewczynki :lol:
Świąteczna gorączka mnie dopadła i nawet nie miałam czasu na forum...no i jeszcze jutro do pracy wiec dziś trzeba się wyrobić ze wszystkim :laugh:
Jakasse super ze z dzieckiem wszystko dobrze i obyło się bez amnio..

Anoda współczuje ci z tym brzuchem mnie nie boli tylko ciągnie i czasem go bardziej czuje jak się przemecze ale cóż to już 4 miesiac :lol:

Katasza ja maluszka tez już czuje choć chyba nie tak jak Ty :laugh:
Ale co dzień rano się ze mną wita i wieczorem jak mój mąż sobie z nim porozmawia albo głaszcze bo brzuchu to maluch się "bawi" z nami i daje znać o sobie :silly: Super uczucie :lol:

My wyjazdów na razie nie planujemy ale chce jeszcze zanim urodze gdzies pojechać tylko z urlopem u mnie i u męża cieżko ale może jakiś tydzień uda się nam wyrwac :blush:
Aaaa w końcu powiesilam ozdoby na ogrodzie i teraz tylko śniegu brakuje :angry: Ale może jeszcze spadnie :)

11 lata 2 tygodni temu - 10 lata 8 miesiąc temu #811018 przez katasza
e]

11 lata 2 tygodni temu #811033 przez jakasse
katasza a pokaż nam swoj brzuszek :)

11 lata 2 tygodni temu #811038 przez katasza

11 lata 2 tygodni temu #811085 przez jakasse
OK czekamy :) Dziewczyny co kupiłyście swoim facetom pod choinke?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka