BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826905 przez ilona88
No ja mam problem z męskim imieniem bo mój mąż chce imię Albert, a mi się ono nie widzi. Dziewczynka będzie Alicja

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #826934 przez gabi28
Dzien dobry Kobietki.

ufff.wróciłam do domku,musiałam dzisiaj do urzędu pracy,a potem podeszłam po wyniki,ale ich nie dostałam,bo Pani w recepcji powiedziała,że mają byc w kartotece,tyle tylko,że pozwoliła mi zobaczyc. Ale kurcze,już wszystko zapomniałam :/ wiem,że wszystko było w porządku,zapamiętałam tylko,że NT czyli przeziernośc karkowa to 1,4 więc chyba dobrze,nie?

Dzisiaj troszkę zaszalałam i kupiłam sobie spodnie ciążowe-zaniosę je do krawcowej by zrobiła mi rurki z nich.

No i kupiłam skarpeteczki dla maleństwa 3 pary,body z długim rękawem z napisem "Ja kocham tatusia" i pół spioszki z napisem "ja kocham mamusie" tyko zamiast słowo kocham jest serce czerwone.Może powinnam jeszcze zaczekac ale nie mogłam się powstrzymac. :)

11 lata 3 miesiąc temu #826941 przez ciezarnaporaz2
Witam wszystkie mamuski i te przyszłe przedewszstkim.
Jestem nowa jak widac ;)
Jestem w 15 tygodniu ciazy , drugiej ciazy ;)
Termin wypada na 15 lipca :D
Juz nie moge sie doczekać... na ostatnim badaniu USG widziałyśmy z moja PAnia doktor male co nie co miedzy nożkami widac bylo ze to chlopiec , ale nie chce jeszcze zapeszać, bo nie ukrywam mam juz coreczke 15 miesieczna i chcialabym do pary chłopca ;)
Brzuszek rośnie i oczekiwania rowniez ..:)
Mam pytanko czy ktoraś z Was tez miala podobny promblem do mojego od poczatku ciazy, to znaczy czy nie mialyscie wcale apetytu i waga wam caly czas leeciala w dol.?? :(
Dopiero teraz pomalu zaczynam nabierac apetytu... Pani doktor to byla przerazona wazylam 60 kg przed ciaza w pierwszym miesiacu przytylam 2 kg a teraz waze 56... z jednej strony dobrze tylko martwi mnie zeby dziecku niczego z tego powodu nie zabraklo... :D
Pozdrawiam ;)

11 lata 3 miesiąc temu #826951 przez ciezarnaporaz2
Witam, tak z przezirnoscia jest norma chyba do 3 wiec jest dobrze ;)
ja jestem w 15 tyg i sie nie moglam powtrzymac i juz od jakiegos czasu wozek czeka na malenstwo ;) z ciszkami to jeszcze poczekam ale jak jestem w sklepie to zawsze mnie korci zeby cos juz wziac do domu ;D

11 lata 3 miesiąc temu #826954 przez gabi28
Witam Cię ciezarnaporaz2 :)

Piszesz,że brzuszek rośnie wiec wszystko w porządku. Ja jestem w 13 tyg i nie przytyłam jeszcze nic-chociaz brzuszek rośnie. Apetyt miałam rózny,ale bardzo dużo wymiotowałam. Żeby mnie uspokoic moja gin zleciła mi badania w kiedrunku witamin,i okazało się,że mimo wymiotów dziecko dostaje wystarczającą ilośc witamin.
Jeśli czujesz się zaniepokojna to poproś swojego lekarza o takie badanie.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826958 przez marzena25
Hellen ale z Ciebie laseczka mój brzunio jest całkiem podobny do twojego tez urósł przez 2 ostatnie tygodnie :) .

Ja dzisiaj mam wizytę u gin trochę się martwię bo w wynikach krwi które odebrałam coś tam jest podwyższone ale się nie nakręcam, nie czytam nawet co to jest zobaczę co powie lekarz. A i zrobiłam EKG wszystko ok, zastanawiałam się po co to badanie skoro nigdy nie miałam problemów z sercem i kogo zapytałam to nikt tego nie robiła ale domyślam się że chodzi to czy mogę rodzić naturalnie bo taki wpis do karty ciąży zrobił lekarz internista po odczytaniu wyników EKG.
Badanie USG połówko robi się między 18 a 22 tygodniem ja chciała bym jechać wtedy na USG 3D bo moj gin nie ma u siebie sprzętu, dowiedziałam się że koszt to ok 240 zł. i wtedy najlepiej widać płeć dziecka.

ciezarnaporaz2 możesz edytować swoje poprzednie wpisy zamiast dodawać kolejny pod spodem , to taka mała niewinna uwaga :) lepiej się wtedy czyta

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #826959 przez ciezarnaporaz2
No tak, niby jest ok:)... I chyba tak zrobie poprosze o te badania .;)
A jak z ciaża wszystko ok ?
Too pierwsze dziecko ? :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826962 przez ciezarnaporaz2
A Jak Kobietki z imionami ?
Dla chlopca i dla dziewczynki.. ?
Macie jakies ciekawe propozycje :D

DZieki wielkie za rade :)
Dostosuje sie :)

11 lata 3 miesiąc temu #826965 przez gabi28
Marzena,ja z kolei po pierwszych badaniach też miałam coś podwyższone i nawet rozmawialam z moja gin,że zaluje że wyników nie miałam w domu bo bym na necie sobie sprawdziła czy wszystko ok..a ona do mnie,że tak się nie robi,bo w ciązy można miec podwyższone lub zaniżone normy i nie wskazuje to nic zlego.Więc Kochana dobrze,że nie czytasz na necie tylko grzecznie czekasz na wizyte.Odezwij się koniecznie po.

Ciezarna.. na chwile obecną wszystko ok,i to pierwsze dziecko.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826973 przez ciezarnaporaz2
:) A ja z koleji caly czas mam cos podwyzszone jak nie z moczem cos z bakteriami(tu to zawsze jakies leki biore z zurawina :D) to z morfologia... ale lekarz mowi ze jest dobrze... :D
Too gratuluje... wspanaialy czss przed Tobą gabi28:D Najlepsze sa miesiace jak juz brzuszek jest spory a melenstwo sie kopie... brakuje mi tego bardzo z mojej pierwszej ciazy i teraz nie moge sie doczekac az zacznie sie porzadnie ruszac fasool..:)a tak poza tym to pierwsze ruchy poczulam w 13 tygodniu i ja wiem ze to bylo dziecko ale lekarz twuerdzi ze to tylko jelita... od kad poczulam pierwszy raz fasoolke to co jakis czs jak sie spokojnie poloze to tam sobie daje delikatnie znac o sobie... :)bardzo fajne uczucie :)

Marzena.. ja Usg 3d robie za 150 zl:) wiec troche drogo znalazlas, ale to tez zalezy od wielkosci miasta ilosci gabinetow itd...:) bardzo fajnie widac malucha przy takim usg... Miałam pod koniec ciazy robione to usg corcia byla pyzata i taka jaka widzielismy na monitorze taka sie tez urodzila no w sunmie to ladniejsza :)
teraz pod koniec stycznia ide na wizyte i bd miec robione usg 3d bo kiesiac temu bylo jeszcze za male dziecko...:)

11 lata 3 miesiąc temu #826980 przez Agnilla
A my jutro kupujemy wózek :)
co do imion to chłopiec bedzie Tymon, a dziewczynka Pola. na Tymona maz sie godzi, ale na Pole nie chce, a to moja miłośc od 10 lat chyba :) szkoda, ze robi sie taka popularna, ale ciul :)

11 lata 3 miesiąc temu #826988 przez ciezarnaporaz2
OOo to fajnie... tylkoa ja to mam taki teraz problem z tym wozkiem ze juz bym chiala wychodzic na spacerki ;) strasznie nie moge sie doczekac tym bardziej ze ten wozek to spelnienie marzen co do wozka aaah :D jest w stylu retro z duzymi kołami 16 calowe chyba, ze szprychami... Cuudo poprostu ;)
Noo ja to do imniom nie mam nic do gadania bo partner sie uparl na imie dla chlopca i dla dziewczynki i za nic nie moge go przeknac na inne, a juz wszystkimi sposobami probowalam :d ;) ale o tyle dobrze ze co do imienia dla syna to sie zgadzamy :D Adaś ale dla dziewczynki too eeh,,, nie moge co sie przekonac ... miała by byc Nina ... ;/ ale mam nadzieje ze to bd jednak chlopiec takie tez mialam uczucie od poczatku ze synek bd :D ale interesuje mnie jakie teraz imiona sa nadawane... :) Poola noo mi sie nawet podoba :D

11 lata 3 miesiąc temu #827004 przez Agnilla
takie wózki mi też się podobaja, ale nie brałam ich pod uwage ze wzgledów praktycznych, ja chce miec pompowane koła, przednie skrętne z ewentualna możliwościa blokady skrętnosci :)
ooo jak sie maz uprze i na Pole nie zgodzi to Nina jest w kolejce ;)

11 lata 3 miesiąc temu #827037 przez gabi28
A u mnie będzie albo Aleksandra albo Aleksander ... :) podoba mi się Antosia,Hania,Helenka,.. kurcze,ja się uparłam na dziewczynkę i koniec nawet skarpetki kupiłam na córeczkę :)

Wózek mam już upatrzony,ale nie kupuje jeszcze..
Dzisiaj się okaże czy wpadnie mi dodatkowa kasa-a jeśli tak... hmm... oj zwariuję podczas szału zakupowe3go :)

11 lata 3 miesiąc temu #827050 przez Agnilla
ja kupuję taki wózek, innego juz nie szukam ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka