- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ilona88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
ufff.wróciłam do domku,musiałam dzisiaj do urzędu pracy,a potem podeszłam po wyniki,ale ich nie dostałam,bo Pani w recepcji powiedziała,że mają byc w kartotece,tyle tylko,że pozwoliła mi zobaczyc. Ale kurcze,już wszystko zapomniałam :/ wiem,że wszystko było w porządku,zapamiętałam tylko,że NT czyli przeziernośc karkowa to 1,4 więc chyba dobrze,nie?
Dzisiaj troszkę zaszalałam i kupiłam sobie spodnie ciążowe-zaniosę je do krawcowej by zrobiła mi rurki z nich.
No i kupiłam skarpeteczki dla maleństwa 3 pary,body z długim rękawem z napisem "Ja kocham tatusia" i pół spioszki z napisem "ja kocham mamusie" tyko zamiast słowo kocham jest serce czerwone.Może powinnam jeszcze zaczekac ale nie mogłam się powstrzymac.

- ciezarnaporaz2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Szczesliwa Mamuska ze mnie ! :* Kocham to życie<3
Jestem nowa jak widac

Jestem w 15 tygodniu ciazy , drugiej ciazy

Termin wypada na 15 lipca

Juz nie moge sie doczekać... na ostatnim badaniu USG widziałyśmy z moja PAnia doktor male co nie co miedzy nożkami widac bylo ze to chlopiec , ale nie chce jeszcze zapeszać, bo nie ukrywam mam juz coreczke 15 miesieczna i chcialabym do pary chłopca

Brzuszek rośnie i oczekiwania rowniez ..

Mam pytanko czy ktoraś z Was tez miala podobny promblem do mojego od poczatku ciazy, to znaczy czy nie mialyscie wcale apetytu i waga wam caly czas leeciala w dol.??

Dopiero teraz pomalu zaczynam nabierac apetytu... Pani doktor to byla przerazona wazylam 60 kg przed ciaza w pierwszym miesiacu przytylam 2 kg a teraz waze 56... z jednej strony dobrze tylko martwi mnie zeby dziecku niczego z tego powodu nie zabraklo...

Pozdrawiam

- ciezarnaporaz2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

ja jestem w 15 tyg i sie nie moglam powtrzymac i juz od jakiegos czasu wozek czeka na malenstwo

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Piszesz,że brzuszek rośnie wiec wszystko w porządku. Ja jestem w 13 tyg i nie przytyłam jeszcze nic-chociaz brzuszek rośnie. Apetyt miałam rózny,ale bardzo dużo wymiotowałam. Żeby mnie uspokoic moja gin zleciła mi badania w kiedrunku witamin,i okazało się,że mimo wymiotów dziecko dostaje wystarczającą ilośc witamin.
Jeśli czujesz się zaniepokojna to poproś swojego lekarza o takie badanie.
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Ja dzisiaj mam wizytę u gin trochę się martwię bo w wynikach krwi które odebrałam coś tam jest podwyższone ale się nie nakręcam, nie czytam nawet co to jest zobaczę co powie lekarz. A i zrobiłam EKG wszystko ok, zastanawiałam się po co to badanie skoro nigdy nie miałam problemów z sercem i kogo zapytałam to nikt tego nie robiła ale domyślam się że chodzi to czy mogę rodzić naturalnie bo taki wpis do karty ciąży zrobił lekarz internista po odczytaniu wyników EKG.
Badanie USG połówko robi się między 18 a 22 tygodniem ja chciała bym jechać wtedy na USG 3D bo moj gin nie ma u siebie sprzętu, dowiedziałam się że koszt to ok 240 zł. i wtedy najlepiej widać płeć dziecka.
ciezarnaporaz2 możesz edytować swoje poprzednie wpisy zamiast dodawać kolejny pod spodem , to taka mała niewinna uwaga

- ciezarnaporaz2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A jak z ciaża wszystko ok ?
Too pierwsze dziecko ?

- ciezarnaporaz2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dla chlopca i dla dziewczynki.. ?
Macie jakies ciekawe propozycje

DZieki wielkie za rade

Dostosuje sie

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ciezarna.. na chwile obecną wszystko ok,i to pierwsze dziecko.
- ciezarnaporaz2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Too gratuluje... wspanaialy czss przed Tobą gabi28:D Najlepsze sa miesiace jak juz brzuszek jest spory a melenstwo sie kopie... brakuje mi tego bardzo z mojej pierwszej ciazy i teraz nie moge sie doczekac az zacznie sie porzadnie ruszac fasool..:)a tak poza tym to pierwsze ruchy poczulam w 13 tygodniu i ja wiem ze to bylo dziecko ale lekarz twuerdzi ze to tylko jelita... od kad poczulam pierwszy raz fasoolke to co jakis czs jak sie spokojnie poloze to tam sobie daje delikatnie znac o sobie... :)bardzo fajne uczucie

Marzena.. ja Usg 3d robie za 150 zl:) wiec troche drogo znalazlas, ale to tez zalezy od wielkosci miasta ilosci gabinetow itd...

teraz pod koniec stycznia ide na wizyte i bd miec robione usg 3d bo kiesiac temu bylo jeszcze za male dziecko...

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

co do imion to chłopiec bedzie Tymon, a dziewczynka Pola. na Tymona maz sie godzi, ale na Pole nie chce, a to moja miłośc od 10 lat chyba

- ciezarnaporaz2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Noo ja to do imniom nie mam nic do gadania bo partner sie uparl na imie dla chlopca i dla dziewczynki i za nic nie moge go przeknac na inne, a juz wszystkimi sposobami probowalam :d

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ooo jak sie maz uprze i na Pole nie zgodzi to Nina jest w kolejce

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wózek mam już upatrzony,ale nie kupuje jeszcze..
Dzisiaj się okaże czy wpadnie mi dodatkowa kasa-a jeśli tak... hmm... oj zwariuję podczas szału zakupowe3go

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-